Päivitetty 25.11.2017

Kodin saanut koira: ALECK (Lucky Puppies)


Syntymäaika: 03/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Ei kastroitu

 

 

Perustiedot ja taustat

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Kuitenkin tällä hetkellä pentuja on erityisen paljon ja mukaan mahtuu muun muassa 9 pennusta koostuva Lucky Puppies – pentue.

Aleck, Terry, Dario, Ferris, Remi, Amal, Alani, Dalis ja suoraan varattuna sivuille tullut Minttu, löydettiin hylättyinä autiolta alueelta, jonne ihmiset heittävät roskia Grădiştean kylässä. Suurin osa pennuista on joutunut nuoresta iästään huolimatta kokemaan silmitöntä pahuutta, sillä kahdeksalta pennulta oltiin leikattu hännät pois. Kaikesta huolimatta kaikki pennut ovat iloisia, uteliaita, luottavaisia ja äärettömän leikkisiä. Ne jaksavat touhottaa ympäriinsä ja painia toistensa kanssa. Pennut vaikuttavatkin erittäin tasapainoisilta ja juuri sellaisilta kuin pentujen kuuluukin olla.

Tarkempaa luonnekuvausta pennuista on mahdotonta niiden ollessa vielä niin nuoria.

Pennut tulevat olemaan aikuisina keskikokoisia.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

25.11.2017
Aleck lensi tänään Suomeen ja tapasi perheensä ensimmäistä kertaa. Onnea Aleck ja perhe!

08.11.2017
Aleck ollaan varattu omaan kotiinsa Suomeen <3

20.10.2017
Tapasimme syyskuussa viimeiset kotiaan odottavat Lucky Puppies-pentueen jäsenet. Suloinen Aleck kuuluu pentueen pienimpiin ja onkin huomattavasti veljiään pienikokoisempi. Aleck on hurmaava ja äärettömän suloinen poika. Alussa vieraat ihmiset hieman jännittivät poikaa, mutta Aleck tottui nopeasti meihin vierailijoihin ja alkoi tekemään tuttavuutta. Loppuajan Aleck pyörikin jaloissamme touhujamme seuraten ja rapsutuksia kerjäten. Pennut olivat rauhoittuneet paljon sitten aikaisemmista tapaamiskerroista ja vaikka tykkäsivät puuhastella kaikennäköistä, niin meno ei ollut enää niin päätöntä kuin ennen. Aleck varmasti tulee rakastamaan yhteistä tekemistä perheensä kanssa ja siitä varmasti saisi myös hienon harrastuskoiran tulevan omistajan niin halutessa. Aleck tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen ja pentue jaloitteleekin välillä Luizan takapihalla vapaana. Kotona voisi siis ollakkin koirakaveri odottamassa Aleckia, vaikka nuorukainen pärjäisi varmasti hyvin myös ainoana koirana.

Aleckin ei kuultu juurikaan haukkuvan tarhalla.

10.08.2017
Heinäkuun matkalla aktiivimme tapasivat hurjapäiset Lucky Puppies – pennut. Meno oli jälleen kerran päätä huimaava ja Aleck oli yksi niistä, joka painoi menemään korvat takaraivossa. Aleck on todella touhukas ja aktiivinen pentu, joka kaipaa tekemistä ja puuhastelua ihmisen kanssa. Tarhan ollessa äärimmäisen virikkeetön, pennut purkavat energiaansa painimalla ja nahistelemalla keskenään. Energiamäärästään huolimatta Aleck malttaa hetkeksi rauhoittua syliin ja moiskauttaa pari pusua. Tämän jälkeen taas mennäänkin vauhti päätä huimaten. Aleck tulee mainiosti muiden kanssa toimeen ja olisikin varmasti mielissään, jos tulevassa kodissa olisi koirakaveri odottamassa. Rohkea ja reipas pentu, joka ei jää muiden jalkoihin.

Aleckin ei kuultu haukkuvan tarhalla.

Lisätty pojalle video heinäkuulta.

—————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Aleck saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aleck on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Aleck tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.