Kodin saanut koira: DALIS (Lucky Puppies) (nyk. Mailis)

Syntymäaika: 03/2017
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat:

Päivitetty 19.2.2020
Lucky Puppies koostuu yhdeksästä pennusta jotka löydettiin romanialaisen eläinsuojelijan Luiza Mandrun ja hänen miehensä toimesta, heidän kotikylänsä eräältä pellolta jonne ihmiset tuovat roskansa. Pennuista osa ovat kokeneet ihmisen julmuuden, todennäköisesti ihan pieninä, sillä osalta on hännät katkaistu. Pennut kuitenkin touhuilivat ja vipelsivät menemään, joten kuka ikinä tuon julmuuden on tehnyt, on ilmeisesti tehnyt sen kun ne olivat kovin pieniä. Pentueeseen kuuluu yhteensä yhdeksän pentua. Tytöt: Minttu, Alani ja Dalis sekä pojat: Amal, Aleck, Terri, Dario, Ferris sekä Remi.

Tammikuussa oli jälleen reissu Romaniaan ja tällä kerralla meidän aktiivit kävivät myös Luizalla, jossa he tapaisvat myös Dalisin. Dalis on herttainen, utelias koira. Vaikka se ei ole paljon sosiaalista kanssakäymistä päässyt harjoittelemaan vieraiden ihmisten kanssa, se kuitenkin on kovin luottavaisen oloinen. Alkuun kun aktiivimme menevät sen häkkiin, se ujostelee hieman mutta antaa ihan parin minuutin mietiskelyn jälkeen jo rapsutella ja hakee namit kädestä. Isoimmat herkut se vie vikkelästi koppiinsa ja syö ne siellä, jonka jälkeen se heti palaa takaisin vieraiden luokse. Tällä vierailulla ei kuultu Dalisen haukkuvan,

Dalis on keskikokoinen koira, noin 45cm, painoa on noin 16kg. Ruostaan Dalis on tällä hetkellä ainakin tarkka ja koirakaveriksi sopisi parhaiten tasapainoinen uros.

Päivitykset

4.11.2020
30.10.2020 on päivämäärä joka sai aivan erityisen merkityksen. Se on päivä jolloin Daliksesta tuli virallisesti Mailis. Se on päivä jolloin hän vihdoinkin pääsi omaan kotiin <3 .

13.8.2020

Tänään on erinomaisen iloinen päivä. Yli kolmen vuoden tarhalla olon jälkeen Dalis on vihdoinkin löytänyt perheensä. Dalis varattiin tänään omaan kotiin.

19.2.2020
Dalis on sympaattinen nuori koira, joka suhtautuu uteliaasti ja luottavaisesti vieraisiinkin.

1.9.2019
Dalis on aika tottumaton vieraisiin, mutta suhtautuminen on oikein positiivista. Se on utelias ja käy itse tauottamassa kopissaan jos tilanne menee hieman liian jännittäväksi. Se kuitenki pian myös tulee takaisin ja hakeutuu jopa siliteltäväksi vierailun aikana.

Heinäkuussa 2019 aktiivimme matkasivat Romaniaan ja Luizan luokse, missä he tapasivat myös Daliksen. Näin he kuvailevat tapaamista: “Hyppii innoissaan aitaa vasten kun lähestymme tai puuhailemme etupihalla, mutta häkkiin mennessämme kaikki neljä, Dalis peruuttaa ensin koppiinsa. Tulee kuitenkin pian ulos ja saa ilohepulit, juoksee koppia ympäri into pinkeänä. Tämän jälkeen malttaa haistella vierasta ihmistä, ottaa namit kädestä. Tauottaa itse jännää tilannetta käymällä kopissa & menee sinne syömään namit. Häntä heiluu rennosti, tulee lähelle, saa silittää. Pentumaisen innostunut, vähän varovainen, mutta hyvin utelias tutustumaan ja jo kymmenessä minuutissa tekee isoja edistysaskeleita. Luizan kanssa täysin ok. Ruoka on kuulemma resurssi toisten koirien kanssa, muuten ok. Haukkuu jonkin verran häkissään huomion perään.”

1.4.2019
Helmikuun 2019 vierailulla käyneet aktiivit kertovat Dalisin tapaamisesta näin: “Iloiseksi yllätykseksi Dalis on rohkaistunut ja reipastunut selvästi verratuna siihen kun aktiivimme ovat sen viimeksi tavanneet. Se pomppaa koppinsa katolle hyväntuulisena ja tunkee kopin vieressä seisovan Stefanin tykö hakemaan rapsutuksia. Pian se menee myös tervehtimään Luizaa ja pomppaa tätä vasten huomiota saadakseen. Dalis käy välillä ottamassa happea kopissa pieniä pyrähdyksiä kerrallaan, se ei jää koppiinsa pidemmäksi aikaa vaan tulee hyvin pian takaisin Mandrujen ja vieraiden luo. Vieraan siirtyessä kopin vierelle pomppaa se uudestaan katolle tutkimaan vierasta ja meinaa välillä ihan hepuloidakin. Siinä on jotain eteeristä ja hassua samassa paketissa. Ihana koira.”

26.11.2019
Marraskuussa kun aktiivimme vieraili Luizalla, alkoi jo pimeys laskeutua kun oli Daliksen aitauksen vuoro. Näin he kertovat lyhyestä tapaamisesta: “Tervehdimme Dalisia aidan läpi. Se haisteli meitä rauhallisesti koppinsa päältä. Ei menty aitaukseen sisälle, mutta aidan läpi oli tosi tuttavallinen ja otti meihin kontaktia ja tuli haistelemaan. Ei haukkunut.”

9.6.2018
Aktiivimme kävivät Luizalla toukokuussa ja tapasivat myös Dalisin. Alkuun kun porukkamme lhestyi aitausta Dalis siirtyi nopeasti koppinsa suojaan. Dalis selvästi jännitti tilannetta jolloin kolme vierasta ihistä yhtäkkiä tuli sen alueelleen. Dalis ei käyttäyty uhkaavasti mutta ei osoita mitään mielenkiintoa tuossa vaiheessa ottaa minkäänlaista kontaktia ihmiseen. Kun yksi aktiiveista myöhemmin tulee tervehtimään viereisessä aitauksessa olevia koiria, Dalis yhtäkkiä ilmaantuukin aidan viereen ja nuuskuttelee ja pusuttelee vienosti sieltä vierasta aidan läpi. Kun tytölle antaa mahdollisuuden tulla luokse omalla ajallaan ja on toimii rauhallisesti, Dalis uskaltaa ottaa seuraavan askeleen. Kaikki on vaan niin kovin vierasta sille, niin se tarvitsee hieman aikaa.

13.3.2018
Aktiivimme kävivät jälleen maaliskuussa Romaniassa ja tällä reissulla kävivät myös Luiza Mandrun luona. Daliksesta he kirjoittivat tällä tavalla: “Dalis päästettiin myös tapaamisen ajaksi vapaaksi pihalle. Se keskittyy hyvin ja hartaasti hajuihin ja omiin juttuihinsa – keskittymiskykyä siis on. Kun Dalis viimein laitetaan takaisin omaan turvalliseen häkkiinsä, se antaa ihmisen koskea ja on tavallinen, iloinen ja utelias nuori koira, se vain on “normaali” sosiaalistamaton nuorukainen. Kaunis koira, joka ottaa kontaktia tuttuun ja turvalliseen ihmiseen.”

Dalis asuu yksin häkissään sen jälkeen kun siskonsa Alanin kanssa alkoivat tapella ruosta. Urosten kanssa tulee varmemmin toimeen, mutta tulevan kodin tulee kiinnittämään huomiota siihen, että toisten koirien kanssa voi ainakin alkuun tulla sanomista ruoasta ja herkuista.

20.10.2017
Dalis, suloinen mietiskelijä. Lempeä koira, hiukan ujompi kuin muut pentueen jäsenet, muttei kuitenkaan missään nimessä arka. Haemme ensisijaisesti koirakokeneen kodin, jossa Dalis saa sen ajan mitä tarvitsee tottuakseen uuteen elämäänsä. On myös mahdollista, että se innostuu paljonkin kun saa omaa tilaa ja aikaa sekä huomiota ja itsetunto saa kasvaa. Tällä hetkellä Dalis on noin 40 cm ja noin 12-13 kiloa. Ei hauku. Pärjää hyvin muiden koirien kanssa.

10.08.2017
Aktiivimme vierailivat  Luizan luona heinäkuussa, jolloin he tapasivat myös Lucky Puppies pentueen.

Kaikki pennut ovat sosiaalisia, rohkeita ja reippaita. Kaikilla heillä on luonnetta, eikä jää jalkoihin vaan pitää puolensa. Kaikki sisarukset ovat vilkkaita pentuja, jotka ehtivät ja tekekevät siis koko ajan ja kaikkialla. Pennuissa ehkä jotain terrierimäistä riiviömäisyyttä.

Dalis herttainen pienehkö tyttönen. Dalis tapittaa tummilla silmillään suoraan silmiin ja nauttii rapsutuksista sen minkä ennättää menoiltaan. Neiti leikkii nätisti muiden kanssa.
29.06.2017
Dalis on leikkisä ja touhuileva pentu, joka iloisesti juoksee pihaa ympäri ja keksii itselleen tekemistä.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dalis saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dalis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dalisin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: