Päivitetty 04.11.2020

Kodin saanut koira: ZIVA


Syntymäaika: Noin 3/2020
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Ei steriloitu

 

Ziva on saanut useita kyselyitä, joten tällä hetkellä emme ota vastaan enää uusia kyselyitä. Kiitos häntä kohtaan osoitetusta mielenkiinnosta!

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

2.7.2020
Carpen tarha on lähellä romanialaista Mitrenin kylää ja on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Ziva löydettiin yhdessä Gibsin ja Vensan kanssa, hylättyinä eräästä pikkukylästä Bukarestin läheltä. Pentuja oli löytöhetkellä yhteensä 11 ja emoja 2. Henkilö joka koirat löysi alkoi heti etsimään niille hoitopaikkoja, jotta ne saataisiin turvaan kadulta mutta valitettavasti emot katosivat paikalta muutamassa päivässä. Pennuista kahdeksalle löytyi paikat, mutta Ziva, Gibs ja Vensa jäivät ilman. Näin he pääsivät muuttamaan Carpen tarhalle ja sitä kautta ne astuvat nyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Ziva on avoin, tasapainoinen, iloinen ja reipas pentu. Sopuisa muitten koirien kanssa ja energiatasoltaan tällä hetkellä aika keskiverto. Viihtyy ihmisen lähellä, mutta ei ole mikään super tyrkky. Ei juuri hauku tarhalla.

Ziva on noin 4kk:n iässä kooltaan noin 45cm/9kg.  Zivasta kasvaa arvion mukaan keksikokoinen koira, noin 50-55cm/18-20kg.

Päivitykset

4.11.2020
Vihdoinkin upea ja kaunis Ziva pääsi tulemaan Suomeen, kaiken odotuksen jälkeen. Tätä kaunotarta ollaan odotettu hartaasti ja odotus palkittiin 31.10.2020!

26.7.2020
Tänään on hieno päivä! Ziva varattiin juuri omaan kotiin, oman rakastavan perheen luokse.

2.7.2020
Ziva astui Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Ziva tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin  kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Ziva saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ziva on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Zivan yhteyshenkilönä toimii Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.