Kodin saanut koira: GIBS (nyk. Loki)

Syntymäaika: Noin 3/2020
Sukupuoli: Uros
Ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

2.7.2020
Carpen tarha on lähellä romanialaista Mitrenin kylää ja on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, jonka rahoittaminen rahoitettiin pääosin lahjoitusvaroin. Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Gibs löydettiin yhdessä Zivan ja Vensan kanssa, hylättyinä eräästä pikkukylästä Bukarestin läheltä. Pentuja oli löytöhetkellä yhteensä 11 ja emoja 2. Henkilö joka koirat löysi alkoi heti etsimään niille hoitopaikkoja, jotta ne saataisiin turvaan kadulta mutta valitettavasti emot katosivat paikalta muutamassa päivässä. Pennuista kahdeksalle löytyi paikat, mutta Ziva, Gibs ja Vensa jäivät ilman. Näin he pääsivät muuttamaan Carpen tarhalle ja sitä kautta ne astuvat nyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Kolmikko jakaa häkkiä muutaman toisen pennun kanssa.

Tarhalla aiemmin asunut ja työskennellyt Veera kertoo Gibsistä näin: Gibs ei ole varsinaisesti ujo, mutta meinaa jäädä reippaampien jalkoihin ja saa välillä yhdeltä urospennulta selkäänsä, minkä takia se ei ole niin innokkaasti tulossa luo, vaan tarkkailee mielummin hieman etäämmältä. Rauhallisessa tilanteessa ainakin tutun ihmisen kanssa (esim kun olen ollut häkissä jo sen aikaa että alkuhulina on tasoittunut ja pennut ei ole kaikki enää niin iholla innokkaana) hakeutuu lähelle ja tuntuu tykkäävän rauhallisesta kosketuksesta. Varoo vähän äkkinäisiä liikkeitä. Yleisolemukseltaan alistuvan oloinen ja toisenlainen häkkikokoonpano olisi varmasti parempi, niin että Gibs uskaltaisi olla koko ajan rento, eikä varoisi muita. Ei juuri hauku tarhalla.

Pentujen tullessa isommiksi on myös todennäköistä, että ne erotellaa hieman toisistaan.

Gibs on noin 4kk:n iässä kooltaan noin 40cm/7kg. Gibsistä kasvaa arvion mukaan keksikokoinen koira, noin 50-55cm/18-20kg.

Päivitykset

10.10.2020
Gibs on kasvanut parin kuukauden aikana melkoisesti ja tämä nuori komistus pääsi vihdoinki kotiin 10.10.2020.

2.8.2020
Suloinen Gibs varattiin omaan kotiin, jossa häntä odotetaan jo kovasti saapuvaksi <3

2.7.2020
Gibs astui Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli Gibs tulee Suomeen yhä sukukypsymättömänä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Gibs saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gibs on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Gibsin yhteyshenkilönä toimii Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: