Päivitetty 17.02.2020

Varattu koira: SAINT LUCA


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kastroitu

 

 

Perustiedot ja taustaa:

19.12.2019

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Romaniassa on useita kunnallisia tarhoja, joihin koiria tuodaan ja otetaan jatkuvasti kaduilta talteen. Koiran kannalta kunnalliset tarhat ovat luultavasti se huonoin vaihtoehto. Ne viettävät kaiken aikansa hyvin pienissä häkeissä ilman mahdollistuutta jaloitteluun/ulkoiluun. Kunnallisilla tarhoilla koiria on satoja. Yksi näistä koirista oli komea uros Saint Luca. Hän ehti asustaa Mihailestin tarhalla noin 4kk ajan. Ioanan vieraillessa tarhalla Ioana kiinnitti huomiota Saint Lucan käyvän aina vain stressaantuneemmaksi ja hän päätti ottaa tämän pois kunnalliselta tarhalta.

Aktiiviemme vieraillessa joulukuussa Ioanan luona Cosobassa Saint Luca oli ollut hänen luonaan kolmisen viikkoa. Kunnallisen tarhan stressit näytti olevan taakse jäänyttä elämää sillä tämä herra oli iloinen höseltäjä joka hyppi innoissaan tervehtimään aktiiveitamme. Saint Luca on hyvin ihmisrakas ja hän tykkäsikin rauhoittua ihmisten viereen rapsutuksille, erityisesti peppurapsutukset oli tämän herran mieleen. Kaikin puolin leikkisän ja energisen oloinen herrasmies 🙂 Tarhalla Saint Lucan ei ole kuultu juurikaan haukkuvan.

Oletettavaa on, että Saint Luca on ollut joskus omistettu koira, kunnallisella tarhalla hänellä oli ollut kaulapanta päällään. Väritykseltään hän on komea mustanruskea nallekasvoinen poika.

Saint Luca on kooltaan noin 25kg ja 55cm.  Iältään Saint Luca arviolta noin 6-7 vuotta.

Päivitykset

16.2.2020
Saint Luca pääsee nauttimaan vanhuuden päivistä omaan kotiinsa, tänne Suomeen. Hänet on nyt varattu!

19.12.2019
Saint Luca aloitti adoptio-ohjelmassamme oman loppuelämän kodin etsinnän.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Saint Luca saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Saint Luca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Saint Lucan yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.