Kodin saanut koira: SAINT LUCA

Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: uros
Kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
Kokoarvio:

 

 

Perustiedot ja taustaa:

4.6.2020

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Romaniassa on useita kunnallisia tarhoja, joihin koiria tuodaan ja otetaan jatkuvasti kaduilta talteen. Koiran kannalta kunnalliset tarhat ovat luultavasti se huonoin vaihtoehto. Ne viettävät kaiken aikansa hyvin pienissä häkeissä ilman mahdollistuutta jaloitteluun/ulkoiluun. Kunnallisilla tarhoilla koiria on satoja. Yksi näistä koirista oli komea uros Saint Luca. Hän ehti asustaa Mihailestin tarhalla noin 4kk ajan. Ioanan vieraillessa tarhalla Ioana kiinnitti huomiota Saint Lucan käyvän aina vain stressaantuneemmaksi ja hän päätti ottaa tämän pois kunnalliselta tarhalta.

Saint Lucan varaus peruuntui mutta yhdistyksessä tehtiin päätös, että Luca pääsee kuitenkin matkustamaan Suomeen kotihoitoon ja hän pääsisi elämään hyvää loppuelämä Suomessa, kunhan hänelle löytyy oikea perhe. Valitettavasti tarhalla todettiin penikkatautia ja kuljetukset laitettiin jäihin, ja tarha jossa Lucakin asuu, karanteeniin. Toivon mukaan Lucalle avautuu uusi mahdollisuus myöhemmin.

Lucalla on hieman vanhemman koiran hampaat, ne ovat kuluneet ja kuten aina on hyvä myöskin Lucan suu on hyvä käydä tarkistuttamassa asiantuntevan eläinlääkärin luona, sitten kun ukkeli on saanut hengähtää ensin ja levätä matkaväsymystä pois.

Oletettavaa on, että Saint Luca on ollut joskus omistettu koira, kunnallisella tarhalla hänellä oli ollut kaulapanta päällään. Väritykseltään hän on komea mustanruskea nallekasvoinen poika.

Saint Luca on kooltaan noin 25kg ja 55cm.  Iältään Saint Luca arviolta noin 6-7 vuotta.

Päivitykset

10.10.2020
Niin ihanasti tässä kävi, että Luca pääsi kuin pääsikin pois tarhalta ennen syksyn ja talven tuloa. Nyt ukkeli nauttii oman kodin lämmöstä ja perheensä rakkaudesta ja huolenpidosta.

9.8.2020
Suloiselle Lucalle kantutui ihania uutisia. Hän pääsee kuin pääseekin Suomeen asustelemaan, oman perheen pariin <3 .

4.6.2020
Saint Lucan varaus peruttiin mutta Luca oli pääsemässä Suomeen kotihoitoon. Tarhalla esiintyvien penikkatautitapausten takia kuljetukset kuitenkin laitettiin pysähdyksiin ja tarha on tällä hetkellä karanteenissa.

Saint Luca on elänyt vuosia Romaniassa ja osa elämästään se on joutunut olemaan kunnallisella tarhalla. Jokainen tarha nostattaa koiran stressitasoa, mutta kunnalliset tarhat ovat ihan omaa luokkaansa ja erittäin kammottavat mille tahansa koiralle. Monesti käy niin, että nähdään koiran silmien loisteen sammuvan kun ne joutuvat näille tarhoille, mutta olemme myös monesti päässeet todistamaan sen loisteen palautumisen silmiin kun ne saavat uuden mahdollisuuden ja pääsevät pois tarhalta. Luca saa nyt sen mahdollisuuden.

16.2.2020
Saint Luca pääsee nauttimaan vanhuuden päivistä omaan kotiinsa, tänne Suomeen. Hänet on nyt varattu!

19.12.2019
Saint Luca aloitti adoptio-ohjelmassamme oman loppuelämän kodin etsinnän.

Aktiiviemme vieraillessa joulukuussa Ioanan luona Cosobassa Saint Luca oli ollut hänen luonaan kolmisen viikkoa. Kunnallisen tarhan stressit näytti olevan taakse jäänyttä elämää sillä tämä herra oli iloinen höseltäjä joka hyppi innoissaan tervehtimään aktiiveitamme. Saint Luca on hyvin ihmisrakas ja hän tykkäsikin rauhoittua ihmisten viereen rapsutuksille, erityisesti peppurapsutukset oli tämän herran mieleen. Kaikin puolin leikkisän ja energisen oloinen herrasmies 🙂 Tarhalla Saint Lucan ei ole kuultu juurikaan haukkuvan.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Saint Luca saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Saint Luca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Saint Lucan yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: