Päivitetty 09.08.2020

Varattu koira: NELDA


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot

27.12.2019
One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Aktiivimme kävivät tarhalla taas joulukuussa 2019 ja kävivät myös Neldan häkissä, jonka se edelleen jakaa toisen ujon koiran kanssa. Nela viettää tällä kertaa suurimman osan vierailun ajasta kopissaan, se tulee piipahtamaan kopin ulkopuolella sen verran, että käy hakemassa namit maasta mutta ei tule tekemään tuttavuutta. Neldasta jää tunne, että se kuuluu niihin koiriin, joille tarhaolosuhteet vaan ovat liikaa. Liikaa sille, että koira pystyisi kehittymään tai reipastumaan sen enempää siellä. Se tulee vaatimaan sellaisen kodin ja perheen, jossa koirakokemusta on ennestään ja myöskin ymmärrystä herkän koiran sielumaailmasta. Neldaa ei tulla luovuttamaan lapsiperheeseen, eikä kotiin joka sijaitsee sille liian vilkkaalla alueella. Joulukuun reissulta Neldasta ei ole uusia kuvia, sillä aktiivimme eivät halunneet stressata Neldaa ottamalla kuvia siitä, kun jo se, että he olivat siellä sen häkissä oli sille iso asia.

Nelda hyötyisi aivan varmasti siitä, että kotona olisi reipas, kiltti ja avoin koirakaveri.

Syyskuun lopulla Nelda on antanut positiivisen testituloksen sydänmadosta. Tähän Nelda tulee saamaan hoitoa, ennen tuloa Suomeen.

Neldalla on korkeutta noin 45 cm ja painoa noin 18 kg. Sillä on lievä alapurenta.

Päivitykset

9.8.2020
Neldan elämä on tekemässä täysikäännöksen ja hän pääsee vihdoinkin pyyhkimään tarhan tomut ja liat tassuistaan ja turkistaan. Nelda on varattu omaan kotiin <3 .

27.12.2019
Neldalle etsitään koirakokemusta omaavaa, ymmärtäväistä, rauhallista aikuiskotia.

19.9.2019
Aktiivimme tapasivat syyskuun reissullaan myös suloisen Neldan. Se tulee jälleen varovasti tervehtimään, ja ottaa nameja myös kädestä. Silityksille ja kosketuksille tyttö ei vielä antaudu. Kesken vierailun Nelda säpsähtää äkillistä ääntä ja pinkaisee koppiin, mutta tulee välittömästi takaisin namien äärelle. Neldan iholla on tällä hetkellä kirppujen aiheuttama paha ihottuma, johon se saa hoitoa. Musta kaunotar on rauhallisen oloinen, joskin ujoudessaan vielä hieman reppana. Nelda selvästi motivoituu herkuista, mikä helpottaa myös luottamuksen rakentamista tulevassa kodissa. Sillä jossakin se oikea koti odottaa herkkistyttöä, ihan varmasti!

15.8.2019
Nelda on edelleen varovainen ja herkkä tyttönen, joka on kuitenkin utelias ja selvästi kiinnostunut vierailijoista. Alkuun se uskaltaa ottaa nameja vain maasta, mutta hetken ihmeteltyään se ottaa namin myös tutun Adinan kädestä ja myöhemmin myös suoraan vieraalta aktiivilta. Nelda on kiinnostunut hajuista ja haisteleekin esimerkiksi vierailijoiden käsiä mielellään. Nelda tulee vaatimaan tulevalta kodiltaan kärsivällisyyttä ja aikaa.

10.6.2019
Häkkiin saapuneet aktiivit selvästi ujostuttavat Neldaa, mutta tyttö tulee kuitenkin kopista hakemaan nameja ja jää kopin ulkopuolelle eikä pujahda heti suojaan. Ruoka selvästi motivoi Neldaa ja namien avulla se uskaltaakin tulla lähemmäksi. Nelda asuu tällä hetkellä todella aran koiran kanssa, mikä ei ole optimaalista, koska tällöin käytös vain vahvistuu, eikä Nelda saa reippaammalta koirakaverilta tukea. Tutumman Adinan kanssa Nelda on reippaampi ja utelias koira rentoutuu hieman myös aktiivien vierailun aikana. Neiti tulee hyvin toimeen häkkikaverinsa kanssa ja ujopiimä hyötyisikin varmasti reippaasta koirakaverista.

28.3.2019
Kaunis Nelda tavattiin taas maalikuun reissulla. Se haluaa kovasti uskaltaa tulla lähelle, ja ihmiset ovat selvästi kovin kiinnostavia, mutta jännittää silti vierailijoita. Tyttönen kuitenkin reipastuu vierailun aikana melko nopeasti ja hetken kuluttua tulee aktiivien luo ja myös jää ihmisten lähelle. Nelda kaipaa kuitenkin tulevalta kodiltaan rauhallisuutta ja kykyä lukea hieman epävarmempaa koiraa, jotta se pääsisi kuorestaan ulos.

10.12.2018
Kaunokainen aloitti oman kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nelda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nelda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue  -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.