Päivitetty 15.08.2019

Kotia etsivä koira: NELDA


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot
10.6.2019

One Rescue Associationin tarha Cosobassa on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Cosoba sijaitsee noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Siellä työskentelee väsymättä eläinlääkäri Adina Vladut, joka huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Cosoban tarhalla asustelee myös kaunis Nelda, jota hieman hämmentää aktiivien vierailu. Nelda on melko varovainen neiti, joka on kuitekin ilmeisen perso nameille ja tuleekin hetken ihmettelyn jälkeen hakemaan nameja aktiivien kädestä. Tutumman Adinan kanssa Nelda on reippaampi ja utelias koira rentoutuu hieman myös aktiivien vierailun aikana. Neiti tulee hyvin toimeen häkkikaverinsa kanssa ja ujopiimä hyötyisikin varmasti reippaasta koirakaverista. Neldalla on lievä alapurenta.

Varovainen Nelda etsii rauhallista kotia, jossa olisi kärsivällisyyttä opettaa sille kotikoiran elämää.

Neldalla on korkeutta noin 45 cm ja painoa noin 18 kg.

 

Päivitykset
15.8.2019
Nelda on edelleen varovainen ja herkkä tyttönen, joka on kuitenkin utelias ja selvästi kiinnostunut vierailijoista. Alkuun se uskaltaa ottaa nameja vain maasta, mutta hetken ihmeteltyään se ottaa namin myös tutun Adinan kädestä ja myöhemmin myös suoraan vieraalta aktiivilta. Nelda on kiinnostunut hajuista ja haisteleekin esimerkiksi vierailijoiden käsiä mielellään. Nelda tulee vaatimaan tulevalta kodiltaan kärsivällisyyttä ja aikaa.

10.6.2019
Häkkiin saapuneet aktiivit selvästi ujostuttavat Neldaa, mutta tyttö tulee kuitenkin kopista hakemaan nameja ja jää kopin ulkopuolelle eikä pujahda heti suojaan. Ruoka selvästi motivoi Neldaa ja namien avulla se uskaltaakin tulla lähemmäksi. Nelda asuu tällä hetkellä todella aran koiran kanssa, mikä ei ole optimaalista, koska tällöin käytös vain vahvistuu, eikä Nelda saa reippaammalta koirakaverilta tukea.

28.3.2019
Kaunis Nelda tavattiin taas maalikuun reissulla. Se haluaa kovasti uskaltaa tulla lähelle, ja ihmiset ovat selvästi kovin kiinnostavia, mutta jännittää silti vierailijoita. Tyttönen kuitenkin reipastuu vierailun aikana melko nopeasti ja hetken kuluttua tulee aktiivien luo ja myös jää ihmisten lähelle. Nelda kaipaa kuitenkin tulevalta kodiltaan rauhallisuutta ja kykyä lukea hieman epävarmempaa koiraa, jotta se pääsisi kuorestaan ulos.

10.12.2018
Kaunokainen aloitti oman kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Nelda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nelda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.