Kodin saanut koira: LITTLE PITICU (nyk. Amos)

Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M. G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tulevaisuudessa tarhalta löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, mm. kissoja, vuohia, erilaisia lintuja, sikoja ja hevonen.

Little Piticulla (tekstissä viitataan Piticuna) on ollut oma koti. Omistaja sairastui eikä kyennyt enää huolehtimaan koiristaan. Niinpä Piticu tuotiin tarhalle, kuten myös neljä koirakaveriaan, jotka asuivat samassa kodissa.

Tarhalle tulo on varmasti ollut entiselle kotikoiralle järkytys, mutta Piticu on suhtautunut siihen hyvin. Piticu on luonteeltaan rauhallinen ja hän suhtautuu ihmisiin avoimesti ja ystävällisesti. Piticulla on veikeä nauravainen ilme. Suloinen pieni Piticu voisi sopia toisen ystävällisen ja kiltin koiran kaveriksi, mutta viihtyisi varmasti myös perheen ainoana silmäteränä.

Piticun tullessa tarhalle hänen turkkinsa oli aivan takussa. Niinpä Mihain oli ajettava turkki aivan lyhyeksi trimmauskoneella. Tulevan perheen tuleekin varautua turkin säännölliseen hoitamiseen, kuten säännölliseen harjaukseen ja myös tarpeen mukaan turkin trimmaukseen.

Piticu on hieman pötkylänmallinen ja etujalat ovat nilkan nivelistä hieman kääntyneet ulospäin. Tästä syystä tulevan kodin on pyrittävä pitämään sen paino kurissa (ylipaino rasittaa niveliä) ja käytettävä mielellään nivelravinnetta ruokinnan tukena.

Little Piticu on n. 30 cm ja 4 kg.

Päivitykset

10.10.2020
Amos on Little Piticun uusi nimi, johon hän reagoi nykyään, mikäli sille päälle sattuu. Arvoisan pikkuherran elämä Suomessa on alkanut hienosti, nautiskellen pehmeistä pedeistä ja kodin lämmöstä.

20.8.2020
Little Piticulle löytyi oma perhe ja lämmin koti, jossa se saa asua rakastettuan perheenjäsenenä loppuelämänsä <3

7.8.2020
Suloinen Piticu aloittaa oman loppuelämän kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

**********

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Piticu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Piticu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Little Piticun yhteyshenkilönä toimii Mia Takolander

https://www.facebook.com/mgrescueromania/videos/1498546910343124/

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: