Päivitetty 01.08.2019

Kotia etsivä koira: JASU


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta:

15.5.2019

Eläinlääkäri Adina Vladutin sydäntä lähellä ovat Romanian kodittomat koirat. Hän on perustanut Cosoban koiratarhan voidakseen eläinlääkärin työnsä ohella antaa turvapaikan niin monelle kodittomalle koiralle kuin mahdollista. Hänen tarhallaan asuu noin 200 koiraa kerrallaan ja hän majoittaa tarhallaan myös muiden eläinsuojelijoiden koiria. Jasun tie Cosoban tarhalle alkoi jalkapallokentältä, missä se asusteli yhdessä monen muun kodittoman koiran kanssa. Kentän lähellä asui eläinrakas nainen, joka oli ottanut tavakseen ruokkia koiralaumaa. Kun eräänä päivänä koiria ei siellä enää näkynyt, nainen lähti etsimään niitä kunnalliselta koiratarhalta. Sieltä nainen löysikin tutut koirat ja toi Jasun ja muutaman muun koiran Cosoban tarhalle.

Jasu on väritykseltään upea poika, joka hakeutuu rohkeasti ihmisen lähelle ja lähtee pieneen leikkiinkin. Ihmisen kosketus ja rapsutukset ovat sen mieleen. Jasu tulee hyvin toimeen asuinkaverinsa, narttukoira Tillyn kanssa, vaikka saakin Tillyn väistämään ottaessaan ihmisen rapsutukset vastaan. Jasu voisi olla onnellinen perheen ainoana koirana saadessaan jakamattoman huomion, mutta tulee varmaan uudessa kodissaan toimeen myös mukautuvan narttukoiran kanssa. Jasu säpsähtää ihmisten äkkinäisiä liikkeitä, joten pikkulapsiperhe ei liene hänelle sopivin koti.

Jasu on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kg.

Päivitykset

1.8.2019

Reipasta Jasu-poitsua käytiin tervehtimässä heinäkuussa sen kotitarhalla. Jasu on entisellään, aktiivinen, vauhdikas ja sosiaalinen. Se asustaa nyt samanikäisen Lydde-nartun ja toisen aran narttukoiran kanssa samassa häkissä. Näille se näyttää hyvää esimerkkiä rohkeudellaan ja myönteisyydellään. Energisen Jasun kyky rauhoittua näkyy tälläkin vierailulla ja se osaa nauttia rapsutuksista. Jasu on iloinen ja mutkaton kaveri, joka tykkää kaikesta ja kaikista. Lisätty uusia kuvia ja video.

15.5.2019

Yhdistyksen aktiivit tapasivat Jasun toukokuun alussa Cosoban tarhalla. Jasu lähestyy vieraitakin ihmisiä entistäkin luottavaisemmin, antaa koskea ja silittää itseään ja selvästi nauttii ihmisen läheisyydestä. Jasu vaikuttaa aktiiviselta koiralta, mutta ei sähellä turhia ja osaa myös rauhoittua. Häkkikaverinsa, Tylly-nartun kanssa se tulee nyt toimeen oikein hyvin. Sen ei kuulla haukkuvan, joten se sopisi myös kerrostaloasujaksi. Muutenkin sympaattinen Jasu sopii monenlaiseen kotiin, kunhan sille tarjotaan sopivasti liikuntaa ja muuta virikkeellistä toimintaa sekä rapsutuksia, silityksiä ja lepohetkiä oman ihmisen lähellä. Kunpa kesä toisi Jasulle oman kodin Suomesta. Lisätty Jasulle uusia kuvia ja video.

25.3.2019

Jasu aloittaa oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jasu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jasu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa