Päivitetty 11.02.2021

Kodin saanut koira: JASU


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
20.10.2020
Eläinlääkäri Adina Vladutin sydäntä lähellä ovat Romanian kodittomat koirat. Hän on perustanut Cosoban koiratarhan voidakseen eläinlääkärin työnsä ohella antaa turvapaikan niin monelle kodittomalle koiralle kuin mahdollista. Hänen tarhallaan asuu noin 200 koiraa kerrallaan ja hän majoittaa tarhallaan myös muiden eläinsuojelijoiden koiria. Jasun tie Cosoban tarhalle alkoi jalkapallokentältä, missä se asusteli yhdessä monen muun kodittoman koiran kanssa. Kentän lähellä asui eläinrakas nainen, joka oli ottanut tavakseen ruokkia koiralaumaa. Kun eräänä päivänä koiria ei siellä enää näkynyt, nainen lähti etsimään niitä kunnalliselta koiratarhalta. Sieltä nainen löysikin tutut koirat ja toi Jasun ja muutaman muun koiran Cosoban tarhalle.

Jasu on väritykseltään upea poika, joka hakeutuu rohkeasti ihmisen lähelle ja lähtee pieneen leikkiinkin. Ihmisen kosketus ja rapsutukset ovat sen mieleen. Jasu tulee hyvin toimeen häkkikavereidensa kanssa, jotka ovat ehtineet vaihtuakin kuukausien kuluessa Tillyn jo löydettyä oman kotinsa Suomesta.  Jasu voisi olla onnellinen perheen ainoana koirana saadessaan jakamattoman huomion, mutta tulee varmaan uudessa kodissaan toimeen myös mukautuvan narttukoiran kanssa. Jasu säpsähtää ihmisten äkkinäisiä liikkeitä, joten pikkulapsiperhe ei liene hänelle sopivin koti.

Jasu on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kg.

Yhdistyksemme noudattaa Responsible Rescue -sitoumuksen suosituksia, joista yksi on ihomadon eli dirofilaria repensin testaus satunnaisotannalla. Tällaisen seulonnan sivutuotteena Jasu  todettiin sydänmato-positiiviseksi. Jasu voi hyvin ja se saa hoitoa sairauden etenemisen estämiseksi. Lisätietoja aiheesta saat täältä, sekä Jasun yhteyshenkilöltä.

Päivitykset

11.2.2021
Jasu saapui omaan kotiin 16.1.2021

20.10.2020
Voi pojat, voi pojat! Mahtava päivä, Jasu nimittäin varattiin tänään omaan kotiin!

9.5.2020
Saimme Jasulta terveiset videon muodossa. Jasu voi hyvin ja on oma iloinen itsensä. Joko Jasua onni potkaisi oman kodin muodossa?

20.12.2019
Jasua ja sen häkkikavereita, Lydde-narttua ja toista, arkaa narttukoiraa käytiin tervehtimässä aktiiviemme joulukuun tarhamatkalla. Jasu tulee todella innoissaan tervehtimään ja antaa koskea ja rapsutella. Jasu riemastuu vieraista niin, että tekee hurjia hyppyjä kopin katolle ja alas. Jasu on melkoisen tukevassa kunnossa, mikä saa hurjat hypyt näyttämään melkoisilta “tankkihypyiltä”. Hyppyjen lomassa Jasu ehtii myös syömään tarjolla olevia nameja. Jasu on persoonallinen ja iloinen koira, joka voi hyvin huolimatta sairastamastaan sydänmadosta. Jasun joululahjatoiveena on, että hänen tuleva perheensä löytäisi hänet, jolloin päästäisiin aloittamaan sairauden parantava hoito. Ja Jasu lupaa uudenvuodenlupauksena rakastaa perhettään ehdoitta ja parantaa oman perheensä kuntoa lenkkeilyn avulla. Lisätty Jasu-pojalle uusia kuvia ja video.

1.12.2019
Jasulta on löytynyt otantatesteissä sydänmato. Tarhalla ei ole varaa aloittaa parasta hoitoa eli Immiticide-pistoshoitoa, mutta Jasu saa kerran kuukaudessa Advocate-lääkityksen, joka estää sairauden etenemisen. Jasulla ei ole tällä hetkellä sairaudesta johtuvia näkyviä oireita ja jos Jasu tulee varatuksi, aloitetaan pistohoidot yhdistyksen kustantamana. Täältä löytyy lisää tietoa sydänmadosta.

2.10.2019
Ihana Jasu tervehti iloisena aktiivejamme syyskuun tarhamatkalla. Jasu on säilyttänyt myönteisen asenteensa elämään huolimatta virikkeettömästä tarhaympäristöstä. Jasu pomppii innoissaan vieraista ja melkein saa hepulin, mutta osaa rauhoittua ottamalla pienen tauon. Namit saavat pojan tekemään erilaisia temppuja, se steppaa ja pyörähtelee riemuissaan. Jasu on ehkä aavistuksen verran hoikistunut. Jasu on kaiken kaikkiaan todella kaunis ja herttainen, tasapainoisen tuntuinen koira. Tällä vierailulla ei minkäänlaista säpsähtelyäkään ollut havaittavissa vaan Jasu vaikuttaa hyvin luottavaiselta vieraidenkin ihmisten suhteen. Missä on Jasun koti?

1.8.2019
Reipasta Jasu-poitsua käytiin tervehtimässä heinäkuussa sen kotitarhalla. Jasu on entisellään, aktiivinen, vauhdikas ja sosiaalinen. Se asustaa nyt samanikäisen Lydde-nartun ja toisen aran narttukoiran kanssa samassa häkissä. Näille se näyttää hyvää esimerkkiä rohkeudellaan ja myönteisyydellään. Energisen Jasun kyky rauhoittua näkyy tälläkin vierailulla ja se osaa nauttia rapsutuksista. Jasu on iloinen ja mutkaton kaveri, joka tykkää kaikesta ja kaikista. Lisätty uusia kuvia ja video.

15.5.2019
Yhdistyksen aktiivit tapasivat Jasun toukokuun alussa Cosoban tarhalla. Jasu lähestyy vieraitakin ihmisiä entistäkin luottavaisemmin, antaa koskea ja silittää itseään ja selvästi nauttii ihmisen läheisyydestä. Jasu vaikuttaa aktiiviselta koiralta, mutta ei sähellä turhia ja osaa myös rauhoittua. Häkkikaverinsa, Tylly-nartun kanssa se tulee nyt toimeen oikein hyvin. Sen ei kuulla haukkuvan, joten se sopisi myös kerrostaloasujaksi. Muutenkin sympaattinen Jasu sopii monenlaiseen kotiin, kunhan sille tarjotaan sopivasti liikuntaa ja muuta virikkeellistä toimintaa sekä rapsutuksia, silityksiä ja lepohetkiä oman ihmisen lähellä. Kunpa kesä toisi Jasulle oman kodin Suomesta. Lisätty Jasulle uusia kuvia ja video.

25.3.2019
Jasu aloittaa oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jasu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jasu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.