Päivitetty 14.03.2020

Varattu koira: BETTI


Syntymäaika: Noin 7/2019
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta

14.3.2020
Luiza Mandru asuu miehensä kanssa Gradistean kylässä Romaniassa, omakotitalossa jonka piha on kuin pieni kotitarha koirille. Yksi koirista joka on Luizan suojissa on Betti.

Bettillä on ollut omistaja, mutta Betty karkasi tämän pihalta usein. Viimeisen kerran palattuaan, omistaja ilmoitti ettei halua enää pitää koiraa, koska on myös jahdannut kanoja, karkailujensa ohella. Betti on asunut aiemmin toisen nartun kanssa, jonka jälkeen jäi asumaan yksin Luizan naapuriin yhteen tyhjään huoneeseen. Toissapäivänä hän muutti Luizan luokse odottelemaan kotiinpääsyä. Betti on reipas ja sosiaalinen pieni väkkärä, joka rakastaa ihmisiä, hyppii syliin ja on ihan joka paikassa hetkessä. Haukkuu vähän. Menee syömään namit huoneessa olevan pienen koppinsa katolle ja palaa sieltä heti ihmisen luokse takaisin.

Betti tulee suoraan varattuna koirana sivuille, sillä häntä odotti perhe joka on juuri oikea hänelle ja hän on juuri oikea siihen perheeseen.

Bettin koko on vajaat 30cm, ~5kg. Ikää hänellä on noin 9kk.

Päivitykset

14.3.2020
Betti on varattu omaan kotiin.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Betti saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Betti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kulkuun, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bettin yhteyshenkilö on Mia Takolander.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.