Päivitetty 12.12.2020

Kodin saanut koira: NAILA (Azly Family) (Nyk. Alli)


Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

8.11.2020

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Naila on yksi pennuista, jotka päätyivät emonsa Azlyn kanssa Luizan hoiviin. Eräs paikallinen nainen löysi Azlyn ja pennut kadulta läheltä Mandrujen kotipaikkaa ja laittoi heistä ilmoituksen Facebookiin. Luiza ei pystynyt heti ottamaan perhettä luokseen, mutta varmisti, että emo pentuineen oli turvassa: eräs Luizalle tuttu rouva ruokki perhettä, kunnes Azly pentuineen pääsi tarhalle. Nailan emo Azly, veli Kan  ja sisko Sariah etsivät omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Toinen sisko, Eileen, adoptoitiin paikallisesti.

Naila on vilkas, iloinen pentu. Naila tulee toimeen niin muiden koirien, kissojen, kuin ihmistenkin kanssa.

Nailan arvoidaan kasvavan noin   30-35cm ja 10kg kokoiseksi.

Päivitykset uudemmasta vanhempaan

12.12.2020

Naila saapui kotiin viettämään puuhakasta, reipasta ja rakasta kotikoiran elämää!

8.11.2020

Naila on varattu ikiomaan rakastavaan kotiin!

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Naila saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Naila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Nailan yhteyshenkilö Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.