Päivitetty 16.01.2021

Kodin saanut koira: AZLY (Azly Family) (nyk Kiko)


Syntymäaika: 2017-2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

8.11.2020

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Eräs paikallinen nainen löysi Azlyn ja pennut kadulta läheltä Mandrujen kotipaikkaa ja laittoi heistä ilmoituksen Facebookiin. Luiza ei pystynyt heti ottamaan perhettä luokseen, mutta varmisti, että emo pentuineen oli turvassa: eräs Luizalle tuttu rouva ruokki perhettä, kunnes Azly pentuineen pääsi tarhalle. Azlyn pennut Sariah ja Kan etsivät myös omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Yksi pennuista, Naila, ehdittiin jo varata Kulkureiden kautta omaan kotiin Suomeen ja toinen pentu, Eileen, adoptoitiin paikallisesti.

Azly tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta kissoista hän ei välitä. Azly osaa myös haukkua, mutta hän ei räksytä turhaan, ilmoittaa kylläkin tarpeen mukaan haukullaan tapahtumista.

Kaikesta kokemastaan huolimatta Azly pitää ihmisistä ja ottaa heidät omakseen nopeasti.

Azly on kooltaan noin 29cm ja 8-10kg.

Azly etsii omaa kotia, jossa viettää puuhakasta ja koiramaista elämää rakastettuna kotikoirana.

 

Päivitykset uudemmasta vanhempaan

16.1.2021

Azly saapui kahden pentunsa kera Suomeen keskelle kylmiä pakkasia aloittamaan kotikoiran elämää.

12.12.2020

Azly sai joululahjan ennakkoon. Hänet varattiin ikiomaan rakastavaan kotiin viettämään puuhakasta koiranelämää. Onnea Azly ja koti!

8.11.2020

Azly aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Azly saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Azly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Azlyn yhteyshenkilö Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.