Päivitetty 17.01.2021

Kodin saanut koira: SARIAH (Azly family) (nyk. Nova)


Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

8.11.2020

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Sariah on yksi pennuista, jotka päätyivät emonsa Azlyn kanssa Luizan hoiviin. Eräs paikallinen nainen löysi Azlyn ja pennut kadulta läheltä Mandrujen kotipaikkaa ja laittoi heistä ilmoituksen Facebookiin. Luiza ei pystynyt heti ottamaan perhettä luokseen, mutta varmisti, että emo pentuineen oli turvassa: eräs Luizalle tuttu rouva ruokki perhettä, kunnes Azly pentuineen pääsi tarhalle. Sariahin emo Azly ja veli Kan etsivät myös omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Sisko Naila ehdittiin jo varata Kulkureiden kautta omaan kotiin Suomeen ja toinen sisko, Eileen, adoptoitiin paikallisesti.

Sariah asuu ulkona tarhassa yhdessä veljensä Kanin ja emonsa Azlyn kanssa. Sariah on Luizan mielestä pentueesta dominoivin, mutta myös iloinen, aktiivinen ja leikkisä tyttö. Neito haukkuu jonkun verran tarhalla, muttei kuitenkaan yleensä turhaan. Sariah on hieman ujo luonteeltaan eikä se ole tarhalla tavannut muita ihmisiä kuin Luizan ja hänen miehensä.

Sariahin säkäkorkeus on tällä hetkellä noin 37 cm ja aikuisena se tulee olemaan pieni keskikokoinen, luultavimmin 40-45 cm ja 13-15 kg. Perheen rotuperimästä on vaikeaa arvella yhtään mitään – emo on pienikokoinen, samoin kuin Naila-sisko, mutta Kan-veli taas isompikokoinen.

Sariahille etsitään kotia, jolla on kärsivällisyyttä tutustuttaa ujohkoa neitiä uuteen elämään Suomessa rauhalliseen tahtiin. Tytöllä voisi olla mahdollisesti urospuolinen koirakaveri kotona odottamassa.

Päivitykset 

17.1.2020
Ihana Sariah saapui eilen omaan kotiinsa ja sai uudeksi nimekseen Nova!

8.11.2020
Suloinen Sariah aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Sariah saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Sariah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Sariahin yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.