Päivitetty 16.01.2021

Kodin saanut koira: KAN (Azly Family) (nyk Kuzco)


Syntymäaika: 5/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyvään adoptioprosessin kulkuun ja luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

8.11.2020

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Kan on yksi pennuista, jotka päätyivät emonsa Azlyn kanssa Luizan hoiviin. Eräs paikallinen nainen löysi Azlyn ja pennut kadulta läheltä Mandrujen kotipaikkaa ja laittoi heistä ilmoituksen Facebookiin. Luiza ei pystynyt heti ottamaan perhettä luokseen, mutta varmisti, että emo pentuineen oli turvassa: eräs Luizalle tuttu rouva ruokki perhettä, kunnes Azly pentuineen pääsi tarhalle. Sariahin emo Azly ja sisko Sariah etsivät myös omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa. Sisko Naila ehdittiin jo varata Kulkureiden kautta omaan kotiin Suomeen ja toinen sisko, Eileen, adoptoitiin paikallisesti.

Kan on iloinen, energinen pentu, joka osaa myös haukkua. Kan ei kuitenkaan hauku haukkumisen ilosta, vaan hän ilmoittelee ympäristössä liikkuvista.  Kan hieman arastelee ihmisiä, eikä suoraan juokse syliin. Kanin tulevan kodin on hyvä huomioida pennun tottumattomuus käsittelyyn ja kodilla tulee olla valmius ja tahto tehdä töitä Kanin hyväksi.

Kanin arvioidaan kasvavan noin 35-40cm ja 13-15kg kokoiseksi.

Kan etsii omaa, rakastavaa kotia, jossa on kokemusta, malttia ja taitoa kasvattaa Kanista tasapainoinen ja rohkea aikuinen koira

Päivitykset uudemmasta vanhempaan

16.1.2021

Kuzco saapui kotiin hyytävän kylmänä pakkaspäivänä.

20.11.2020

Kan varattiin ikiomaan kotiin! Onnea Kan ja koti!

8.11.2020

Kan aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kan saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Kan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Kanin yhteyshenkilö Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.