Päivitetty 04.11.2020

Kodin saanut koira: MISS NIA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

27.7.2020
Miss Nia odottaa omaa kotiaan M.G. Rescuen tarhalla noin 30 kilometrin päässä Bukarestista. Tarhaa ylläpitävän yhteisön voimahahmo on eläinlääkäri Mihai Grigorie, jonka eläinrakkaus ulottuu kaikkiin apua tarvitseviin eläimiin. Tarhalla on koirien lisäksi muun muassa kissoja, hevonen, vuohia, lampaita, ankkoja ja kanoja. Mihai rakentaa ja kohentaa jatkuvasti tarhan eläinsuojia parantaakseen eläinten oloja. Mihai on mukana koirien ja kissojen sterilointityössä yhdessä Onevet-klinikan kanssa ja suunnittelee tarhan lopullisesti valmistuttua aloittavansa sieltä käsin myös valistustoiminnan eläinten kohtelun parantamiseksi. Mihai ja hänen taustayhteisönsä haluavat auttaa Romanian kodittomia ja julkisilla tarhoilla surkeissa oloissa eläviä koiria ja löytää kodin kaikille koirille.

Pörröinen Miss Nia ja kaverinsa Lavi ovat lähtöisin Radu Termuren yksityiseltä tarhalta, joka oli yksi maan suurimmista yksityisistä koiratarhoista. Tarha ehti toimia vuokramaalla yli 13 vuotta, mutta viime marraskuussa maanomistaja päätti häätää vuokralaisen. Tuolloin tarhan koirista noin 400 tuli adoptoiduksi tai siirretyksi muille tarhoille. Parhaillaan Radu Termuren tarhalla on menossa loppujen noin 400 koiran sijoittaminen muille tarhoille tai niitä uhkaa lopetus. Onneksi Nia ja Lavi pääsivät M.G.Rescuen tarhalle jo viime vuoden puolella. Miss Nia tulee muiden koirien kanssa hyvin toimeen. Miss Nia ottaa ihmiseen rohkeasti kontaktia, joten sillä ei liene kokemuksia huonosta kohtelusta, vaikka sen taustasta ja siitä kuinka kauan se ehti olla edellisellä tarhalla, ei olekaan tietoa. Miss Niassa on jo aikuisen koiran tyyntä rauhallisuutta.

Miss Nia voisi sosiaalisena koirana sopia monenlaiseen kotiin ja jopa ensimmäiseksi koiraksi, kunhan omistaja ymmärtää, että sopeutuminen suomalaiseen kotielämään ja ympäristöön vaatii paljon kärsivällisyyttä ja rakastavaa ohjausta.

Miss Nia on noin 50 cm korkea ja painaa 20 – 25 kg.

Päivitykset

4.11.2020
Kuljetusauto saapui Suomeen 31.10.2020 tuoden mukanaan myös ihanan Miss Nian. Matka Tuusulasta jatkui oman perheen kanssa kotia kohti!

12.9.2020
Miss Nia on varattu onnellisesti omaan kotiin <3

6.8.2020
Miss Nia palautui pikavauhtia takaisin kotia etsiviin koiriin, itsestään riippumattomista syistä.

5.8.2020
Suloinen Miss Nia on varattu omaan kotiin.

27.7.2020
Miss Nia aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Miss Nia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miss Nia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Yhteyshenkilö: Mia Takolander 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.