Päivitetty 16.05.2021

Enkelikoira: VIENA


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
14.8.2019
Carmen Mandescun Carpen tarha on yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Ennen Carpen tarhaa Carmenilla oli vuosia tarha Glinan kylässä lähellä Bukarestia. Glinan tarhan lähistöllä ja varsinkin läheisen kylän kaduilla eli lukuisia kodittomia koiria. Toisinaan tarhalle vapautui tilaa ja joku onnekas näistä koirista pääsi turvaan tarhalle. Viena on yksi näistä onnekkaista, joiden elämä muuttui sen päästyä syksyllä 2018 turvaan autojen ja muiden vaarojen seasta. Keväällä 2019 Glinan tarhan suljettua porttinsa Viena muutti viimeisten koirien joukossa Carpeen, mistä käsin se etsii nyt omaa kotiaan.

Viena on luonteeltaan rauhallinen, reipas ja tasapainoisen oloinen. Kohteliaan vanhemman nartun tavoin se tutustuu alkuun uusiin ihmisiin hillityn kohteliaasti. Viena selvästi nauttii rapsutuksista, huomiosta ja ihmisten seurasta ja se silminnähden innostuu kun sitä huomioidaan. Ihmisten huomio ja seura ovatkin Vienalle rakas asia. Viena on tarhalla ollut rauhallinen eikä se hauku juuri lainkaan. Lisäksi Viena vaikuttaa hyvin siistiltä koiralta, se tekee tarhallakin tarpeensa vain yhteen nurkkaan. 

Ruoka on Vienalle tärkeä asia ja sen takia se asuu häkissään yksin. Se käy välillä irvistelemässä ruoka-aikaan naapurillekin, mutta muuten se tulee hyvin juttuun muiden koirien kanssa. Viena luovutetaan toisen koiran kaveriksi vain sellaiseen kotiin, jossa on kokemusta koirista joille resurssit ovat tärkeitä. Viena viihtyisi varmasti erinomaisesti kodin ainoana koirana, jolloin se saisi kaiken huomion itselleen.

Viena on noin 55 cm korkea ja painaa noin 26 kiloa.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

16.5.2021

Viena sai elää rakastettuna kotikoirana arvokkaat 1,5 vuotta, kunnes Viena nukutettiin ikiuneen 14.5.2021 ortopedisten vanhuuden vaivojen myötä. Osanottomme Vienan kodille ja kiitos rakkaudesta jonka mummo sai loppuelämäkseen. <3

8.12.2019

Viena saapui Suomeen, omaan odottavaan kotiinsa 7.12.2019. Onnen mummukka!

20.10.2019

Viena on onnekkaasti varattu omaan kotiin Suomeen.

14.8.2019

Heinäkuun matkalla Viena tervehti meitä rauhallisesti helteisen kuumalla Carpen tarhalla. Viena nautti jälleen suuresti ihmisten huomiosta ja rapsutuksista, eikä tässä tilanteessa lainkaan häiriintynyt naapurihäkkien koirien ilakoinnista. Herkut maistuvat Vienalle, mutta niitäkin suurempi vetovoima on selvästi ihmisen seuralla. Vienasta saisi ihanan, lempeän mummuystävän sohvalle kainaloon ja leppoisille kävelyille metsän helmaan.

Lisätty uusia kuvia ja video.

25.5.2019
Toukokuun kuulumiset Vienalta ovat vakaan tasaiset ja yhtä positiiviset kuin ennenkin. Viena tulee reippaasti tervehtimään häkkiinsä saapuvia vieraita ja nauttii silminnähden ihmisten läheisyydestä, herkuista ja rapsutuksista. Viena myös antaa käsitellä itseään hyvin. Huomion loppuessa Viena poistuu tilanteesta, käy kopissaan makoilemassa hetken ja tulee sitten takaisin tarkistamaan olisiko vierailta vielä jäänyt rapsutuksia varastoon.

Tarhavierailun aikana satoi ja ukkosti, mutta Viena ei tuntunut häiriintyvän siitä lainkaan, vaan pysyi tyytyväisen rauhallisena.

Lisätty uusi video ja kuvia.

16.4.2019
Kulkurien aktiivit vierailivat Carpen tarhalla maaliskuussa ja tapasivat myös hurmaavan Vienan. Alkuun Vienaa ei uusien ihmisten häkkiinsä saapuminen jaksanut paljoa kiinnostaa, kun päiväloikoilu kopissa oli juuri kesken, mutta kun vieraat kaivoivat herkullise tuoksuista kissanruokaa tuliaisiksi, tuli Vienan tassuihin vauhtia ja sen silmät syttyivät loistamaan. Viena onkin herkuilla motivoitavissa varsin helposti, se tarjoaa jo ihan luontaisestikin innoissaan erilaisia temppuja herkkuja saadakseen ja killittää ihmistä silmiin intensiivisesti.

Viena on ikäisekseen varsin hyväkuntoisen oloinen ja olisin ihanaa, jos se pääsisi vielä nauttimaan kotielämästä ennen vanhuuden kolotusten saapumista.

Lisätty uusia kuvia ja video.

3.2.2019
Viena aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

___________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Viena saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Viena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.