Päivitetty 13.10.2021

Kotia etsivä koira: FUJI


Syntymäaika: noin 4/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.10.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Fuji on päätynyt Cosoban tarhalle oltuaan laboratoriossa koekoirana. Koiriin testattiin laboratoriossa penikkatautirokotuksia. Adinan mukaan taustasta ei ole haittaa koirille, vaan ne ovat saaneet normaalia paremman suojan penikkatautia vastaan. Fuji asuttaa häkkiään kahden kaverin kanssa, Upea Rouva Mustulin sekä kolmannen koiran, jotka kaikki ovat samasta laboratoriosta tarhalle tulleita.

Fuji on selvästi tämän häkkiporukan ujoin ja pysyttelee vieraista ihmisistä mieluummin vähän kauempana. Fuji ei kuitenkaan lähde karkuun, kun sitä rauhallisesti lähestyy ja antaa myös itseään vähän rapsutella sekä käsitellä. Fujin ei ole kuultu tarhalla haukkuvan. Tytön tulevan perheen tulee olla sitoutunut antamaan hänelle se aika ja tuki minkä hän tarvitsee rohkaistuakseen ja harjoitella esimerkiksi kosketusta ja käsittelyä omaehtoisuuteen panostaen. Fuji varmasti nauttisi tulevaisuudessa metsälenkeistä ja muusta koiramaisesta tekemisestä. Fujin tulevassa kodissa olisi hyvä olla koirakaveri, sillä se tukeutuu paljon häkkikavereihinsa. Aiempi kokemus aroista koirista sekä rauhallinen asuinympäristö katsotaan eduksi.

Fuji on 45-50 cm korkea ja painaa arviolta 17-18 kg.

Päivitykset

13.10.2021
Suloinen, herkkä Fuji tassutteli tänään Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fuji saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fuji on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa