Päivitetty 17.03.2019

Kodin saanut koira: GALUSCA


Syntymäaika: 5/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet) Ioana Bodea
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
16.1.2019
Yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista on Clinica Veterinara Onevet , jonka kautta jokainen yhdistyksemme kautta adoptoitu koira saapuu. Onevetilla on eläinlääkäriklinikka Bukarestin keskustassa mutta myös koirahoitola, pensioni, hieman Bukarestin ulkouolella Cosoban kylässä. Pensionissa asuu monta koiraa, jotka myös löytyvät Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Yksi tarhan vapaaehtoistyöntekijöistä on kultaisella sydämellä ja viisaalla elämänasenteella varustettu eläinsuojelija Ioana Bodea. Ioanalla on myös sijoitettuna Cosobassa useampi oma suojatti.

Yksi syksyn pensionin asukeista oli Galusca. Nyt n. 8 kuukauden ikään päässyt poika oli kuljeskellut kadulla yksinään, eikä Ioana voinut jättää pentua sinne.
Galuscan mahdollisuus päästä kasvamaan kotioloihin muuttui huomattavasti sen päästessä Romaniassa kotihoitipaikkaan. Galusca on rokotusohjelman läpikäynyt ja nyt se odottaa, että oma koti huomaisi sen.
Partasuu on kiltti ja kaikille ystävällinen. Vieraita ihmisiä se hiukan jännittää, mutta tuttujen kanssa on iloinen ja energinen. Se on kovasti Ioanan perään eli oma ihminen on sille hyvin tärkeä. Galusca tulee erittäin hyvin toimeen toisten koirien kanssa eikä ole moksiskaan kissoista.
Alkutalvesta huomattiin Galuscan varovan toista takajalkaa. Nyt se odottaa röntgen kuvausta, sillä kertaalleen eläinlääkärissä jo käyneenä, todettiin ettei ontumalle voi antaa mitään varmaa lausuntoa, kasvukauden aikana. Aktiivimme tapasivat Galuscan juuri ennen vuoden vaihdetta, eikä jalka vaivannut sitä ollenkaan.

Galusca on kooltaan n. 40 cm ja painaa n. 8-10 kg. Se tulee jäämään keskikoiseksi koiraksi.

Galusca aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa syyskuussa 2018.

2.3.2019
Galusca matkasi omaan kotiin, uuden perheensä luokse.

29.1.2019
Voisiko uusivuosi paremmin jatkua? Galusca on nimitäin tänään varattu omaan kotiin.

____________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Galusca tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Galusca saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Galuscalla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö:  Marika Stillman

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.