Päivitetty 03.03.2019

Kodin saanut koira : ALKA


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
Ei Steriloitu

Perustiedot ja tausta
2.3.2019
Alka on saapunut omaan kotiin oman ihmisensä luokse! Kotionnea hurjasti! <3
3.2.2019
Alka neidin kodinetsintä päättyi tänään ja hänet varattiin ikiomaan kotiin.

16.1.2019
Kulkurien yhteistyökumppanin Carmen Mandescun Carpen tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy teiden varsilta ja pelloilta runsaasti. Näistä kodittomiksi syntyneistä pennuista vain harva selviää aikuiseksi asti. Toisinaan pennuilla käy onni ja ne joko hylätään lähelle Carpen tarhaa, tai pääsevät sinne turvaan.

Alka aloitti kodin etsintänsä kulkurien sivuilla.

Carmenin tuttu löysi pienen Alka neidin Bukarestin kadulta kuljeksimasta viime vuoden loppupuolella. Hän otti Alkan ja toisen samalta alueelta löytyneen koiran turvaan ja vei heidät kotiinsa. Carpeen Alka muutti vasta nyt, kun neidilllä oli kaksi rokotusta annettu. Alka tottui ennen Carpeen tuloaan näkemään hiukan kotielämää ja tottui kävelemään hihnassa.

Alka on hiukan töppöjalkainen, n. 30cm korkea ja 6kg tietämillä. Pienehköksi neiti myös jää aikuisena.

Alka aloitti ikioman kodin ja perheen etsintänsä. Alka on tasapainoinen, reipas ja iloinen pentu. Kultainen ja hymyilevä, peppuaan ja häntäänsä heilutteleva tyttö kun näkee tutun ihmisen. Syliin neiti tupsahtaa heti kun laskeutuu alas lattialle. Alka on touhukas ja aktiivinen, kuten perus pennun kuuluukin. Ei mitenkään hyrrä tai häsläys tyyppinen, rauhoittuu melko helposti. Vieraita ihmisiä Alka saattaa alkuun ihmetellä hetken verran, mutta toteaa hyvin nopeasti, että siinähän on hyvä rapsuttelija ja mukava ihminen. Alka tykkää olla sylissä ja käydä kävelyillä.
Muiden koirien kanssa Alka on luonteeltaan sopuisa, ei mitenkään päällepäsmäri vaan enemmän alistuva neiti. Ruokakupilta väistää toisen tieltä pois. Ääntään Alkan ei ole kuultu tarhalla käyttävän, mutta tuskin neiti ihan mykkä on kumminkaan kotioloihin päästyään.

Alkan voisi kuvitella sopivan monennäköiseen kotiin, myös ensimmäiseksi koiraksi. Kodilta tulee löytyä paljon huumoria ja positiivista asennetta niin koiran kouluttamisessa kuin sen kanssa elämiseen. Tulevan omistajan on annettava aikaa ja ymmärrystä kaikkien asioiden opetteluun ja kärsivällisesti ohjata Alka kotikoiran oppeihin, ja luoda turvallinen ja luotettava ympäristö jossa tämä neiti pääsee nauttimaan elämästä.

 

________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Alka tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Alka saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Anne Huhtala

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.