Päivitetty 03.02.2019

Kodin saanut koira: RAT KILLER


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
05.01.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat Onevetin klinikan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti. Rat Killer on päätynyt One Rescue Associationin tarhalle muutama vuosi sitten, kun joku heitti pikkuisen pussissa tarhalle aidan yli.

Kuten Rat Killerin nimestä voi jo arvata, pikkuinen tulee hulluksi, kun se näkee rottia. Rat Killer on tuttuja ihmisiä kohtaan hyvin reipas ja sosiaalinen, mutta ajoittain se väistää vieraan ihmisen kosketusta ja ei hakeudu itse vieraan ihmisen luokse. Vaikka Rat Killer ajoittain väistää kosketusta, se ei tarhalla vaikuta kipeältä. Rat Killer on leimaantunut hyvin vahvasti erääseen tarhan työntekijään ja häntä pikkuinen seuraa tarhalla aina tilaisuuden tullen. Rat Killer on aivan erityisessä asemassa tarhalla, sillä se nukkuu sisätiloissa työntekijän kanssa. Rat Killer on aina mukana siellä missä tapahtuu ja tarhalla se juoksentelee pihalla vapaana. Luonteeltan pikkuinen neiti on lempeä, iloinen ja utelias. Rat Killer tulee loistavasti toimeen toisten koirien kanssa ja tarhalla se ei juurikaan hauku. Rat Killeriä ei luovuteta perheeseen, jossa on nuoria lapsia, sen pienen koon ja vanhan vamman vuoksi.

Rat Killer ontuu vasenta takajalkaa ajoittain ja sillä on vanha vamma lantiossa. Rat Killerin röntgenkuvien perusteella suomalaisen ortopedin mukaan lantiossa on vanha murtuma, joka lisäksi todennäköisesti etenee lonkkamaljakkoon. Murtumaa on vaikea enää tässä vaiheessa korjata, kun se on luutunut virheasentoon ja tämä todennäköisesti aiheuttaa kipua ja myös lonkkanivelestä tulee helposti kipua. Tulevassa kodissaan Rat Killer tulee tarvitsemaan todennäköisesti jatkuvaa kivunlivitystä, esim gabapentiiniä ja aina tarvittaessa tulehduskipulääkitystä jos ontuma on pahana.

Herttainen Rat Killer etsii sitoutunutta kotia, jossa sitä osataan ja pystytään hoitamaan realistisesti tilanteen vaatimalla tavalla. Neidin vanhojen vammojen takia on erittäin tärkeää, ettei sille kerry lainkaan ylipainoa sen tulevassa kodissa. Rat Killer tulee Suomessa tarvitsemaan muun muassa ortopedisen tutkimuksen ja fysioterapiaa.

Rat Killerillä on arvion mukaan painoa noin 5-6 kg ja säkäkorkeutta noin 30 cm.

03.02.2019
Rat Killer on saanut oman kodin Saksasta.

05.01.2019
Rat Killer on kooltaan todella pieni. Se asustelee vapaana tarhan pihalla ja viettää aikaa milloin missäkin. Rat Killer on oman tiensä kulkija, eikä ole aina pihan “ydinporukan” mukana. Neiti on reipas ja se hakee nameja mielellään myös vieraiden ihmisten kädestä ja jää viettämään aikaa tarhalle saapuneiden vieraiden kanssa. Pikkuinen on itsenäinen, mutta se on tarkkaavainen ja kiinnostunut ympäristön tapahtumista. Kun pihalla tapahtuu jotain normaalista poikkeavaa, ilmestyy Rat Killer aina jostain huomaamatta paikalle, esimerkiksi kun kissa oli karannut aitauksesta ja työmiehet pyydystyivät sitä tikapuiden kanssa ilmestyi Rat Killer tarkkaavaisena jostakin istumaan tikapuiden juureen. Suloinen Rat Killer tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja Mini Bobitan kanssa he olivat todella hilpeä parivaljakko, kun nököttelivät totisena kivetyksellä, kun muut koirat tekivät tuttavuutta vieraiden kanssa.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Rat Killer saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rat Killer on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rat Killerin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa