Kodin saanut koira: GARY (Garage-pennut)

Syntymäaika: 12/2015
Sukupuoli: uros
Kastroitu
Sijainti: Suomessa (Oulu)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat:

28.3.2016
Asociatia Suflete Dragin tarhalla Sintestin kylässä odottelee moni koira oman kodin löytymistä. Tarhalla on koiria pennuista senioreihin ja pienistä suuriin. Alina Murgu pyrkii säilyttämään tasapainon ja stressitason tarhalla kiitettävänä, mutta tämä ei aina ole helppoa maassa jossa koirien hylkääminen on yhtä tavallista kun Suomessa mämmin myynti pääsiäisenä.

Kulkurien aktiivit matkustivat jälleen maaliskuussa Romaniaan ja heidän vieraillessa Sintestin tarhalla, he tapasivat myös Garage-pennuiksi kutsun kaksikon johon kuuluu uros, Gary, sekä narttu, Jiny. Näitä kahta on kohdannut sama kohtalo kuin tuhansia muita pentuja Romaniassa, ne ovat syntyneet kodittomiksi koiriksi. Näitä pentuja kuitenkin onnisti sillä ne pääsivät turvaan Sintesin tarhalle, saivat kerätä voimiaan ja valmistautua Kulkurien adoptio-ohjelmaa varten. Nyt pennut ovat siinä pisteessä rokotus-ohjelmassaan, että voivat astua ohjelmaan ja alkaa etsiä sitä omaa kotia. Gary ja Jiny ovat noin 3 kuukautta vanhoja tällä hetkellä, ja luonteeneroja ei kovin paljon vielä näy. Pennut kasvavat arviolta keskikokoisiksi aikuisiksi, noin 45-55cm, 15-20kg.

Molemmat pennut jännittivät hieman kun heidät otettiin syliin, mutta ne rentoutuivat myös hetken kuluttua. Gary ja Jiny ovat molemmat iloisia ja leikkisiä pentuja jotka odottavat omien perheidensä löytymistä Sintesissä, jossa heidän turvasatama on ”varasto”, jonka jakavat erään kiltin lyhytkarvaisen aikuisen koiran kanssa.

Nykytilanne:
1.9.2017
Gary on muuttanut omaan kotiin, 4.8.2017. Parasta mahdollista loppuelämää poitsulle!


27.7.2017

Gary varattiin uuteen omaan kotiinsa.

Gary kerkesi viettää aikaa kahdessa kotihoitopaikassa, ensimmäisessä Gary pääsi laskemaan kierroksia ja oppi luottamaan siihen, että ihminen hoitaa tilanteen, eikä Garyn tarvitse reagoida kaikeen täysillä. Toiseen hoitopaikkaan Gary pääsi muuttamaan kun ensimmäisten hoitajien elämäntilanne muuttui sen verran paljon, ettei aktiiviselle pojalle olisi ollut tarpeeksi aikaa. Tämä siirtyminen vaati yhteistyötä ja  erityiskiitos molemmille kotihoitajille ja heidän läheisille siitä, mitä he tekivät Garyn eteen tuolloin. Poika pääsi autokyydillä Lahdesta, uuteen hoitopaikkaan Oulun lähelle.

Tässä viimeisessä hoitopaikassa Gary on jatkanut harjoitteluja; tutustunut uusiin ihmisiin, luokseentuloa, seuraamista, lähellä pysymistä, juoksemista ja hyppäämistä. Garystä on tullut kiva kotikoira, joka nauttii tekemisestä ja joka osaa luottaa ihmiseen. Uusi koti sijaitsee lähellä joten Garyn kannalta tämä seikkailu päätyi erittäin hyvin.

Lämmin kiitos kaikille jotka ovat Garya auttaneen tässä matkassa, ilman teitä Garylla olisi ollut niin paljon vaikeampaa <3

 

Edelliset päivitykset:

18.6.2016
Kulkurien aktiivien Romanian reissu toukokuussa veivät heidät myös Suflete Dragin tarhalle Sintestiin. Siellä omaa kotiaan odottaa edelleen Gary. Pienestä pojasta on kasvanut hieman isompi mutta ei koko tule aikuisenakaan päätä huimata, sillä aktiivimme kuvailevat Garya hirmu pieneksi ja siroksi pennuksi. Gary on kiltti ja utelias ja vaikuttaa kovin tasapainoiselta pojalta, joka sopisi monenlaiseen kotiin. Gary ei ole tällä hetkellä ainakaan kovinkaan villi, vaikka intoutuu välillä leikkimään.

Lisätty uusia kuvia Garysta.

24.7.2016
Iloisin mielin kirjoitan tämän päivityksen. Garyn oma ihminen huomasi tämän ja tänään koittaa se päivä jolloin sain kirjoittaa Garyn nimen eteen tekstin “varattu koira”. Gary pääsee pian kotiin, omaan perheeseen.

22.8.2016
Ihana Gary pääsi tulemaan tänään omaan kotiin. Kivaa yhteistä elämää teille <3

16.1.2017
Gary palautuu kotia etsiväksi koiraksi ollessaan noin 5kk kotikoirana. Poika on nyt saavuttanut 1 vuoden iän ja on tällä hetkellä melkoisen epävarma nuori, joka tulee tarvitsemaan tukea ja positiivisen vahvistamisen kautta tapahtuvaa ohjausta sekä opetusta. Gary siirtyi kotihoitoon Lahteen lauantaina 14.1.2017 ja on suhtautunut siirtymiseen suht hyvin, vaikka hoitopaikan miespuolinen henkilö jännittikin Garyä kovasti ja tälle piti pitää kertoa asiasta, että varmasti käy selväksi. Kotihoitajat ovat kuitenkin osanneet toimia Garyn kanssa hienosti, antaa sille sitä rauhaa ja aikaa mitä se on tarvinnut ja tänään Gary on jopa voinut nukkua tuon jännittävän osapuolen lähellä. Potentiaalia Garyssa on paljon. Se tulee kuitenkin myös tarvitsemaan aikaa ja ymmärrystä sekä tekemistä, yhdessä oman ihmisensä kanssa. Gary on aktiivinen ja sillä on energiaa, kuten nuorella koiralla tulee olla, Gary ei tästä syystä sovellu perheeseen jossa mielummin vihdytään sohvalla kuin esim metsässä tai lenkillä.

Gary on tuntenut aiemmin tarvetta puolustautua pelottavilta/jännittäviltä asioilta/henkilöiltä mm. näykkimällä. Tähän ollaan kuitenkin puututtu erilaisten harjoitusten avulla ja uskomme, että oikeanlaisella tuella Gary nopeasti oppii, että tällainen käytös ei ole tarpeen. Johtuen tästä epävarmuudesta joka Garylla tällä hetkellä on, emme luovuta Garya lapsiperheeseen.

2.2.2017
Gary on nyt ollut hetken aikaa jo hoitokodissa Lahdessa. Hoitokodista kerrotaan, että Gary on tehnyt huimia edistysaskelia kahdessa viikossa. Hoitoperheen miespuolinen henkilö oli alkuun kauhistus Garylle mutta nyt hän saa jo pukea Garylle valjaat ja he voivat lähteä kahdestaan lenkille.

Kaiken kaikkiaan voimme todeta, että Gary todellakin on se nuori poika joka tarvitsee lempeää ohjausta kohdatessa erilaisia asioita arjessa. Mikäli pojalle antaa aikaa ja rauhassa tutustuttaa ja etenee, Gary edistyy nopeasti ja oppii luottamaan ihmiseen. Gary vaikuttaa leimautuvan melko nopeasti siihen omaan ihmiseensä ja tämä on tilanne johon kannattaa kiinnittää huomiota myös tulevassa kodissa. Gary tarvitsee tukea kasvatakseen itsevarmaksi ja tasapainoiseksi koiraksi, mutta sillä on kaikki edellytykset onnistua siinä. Siitä tulee hieno koira ja upea perheenjäsen jollekin. Gary tykkää juosta ja leikkiä ja kaipaa aktiviteettiä ja tekemistä, kuten nuoren koiran kuuluukin. Gary on hiomaton timantti josta on muokkautumassa loistava yksilö!

Lisätty video Garyn leikkihetkestä.

22.2.2017
Gary odottaa edelleen kotiehdokkaiden ilmoittautumista ja mahdollisen uuden kodin löytymistä. Valitettavasti tilanne on se, että Gary joutuu piakkoin vaihtamaan hoitokotia, siitä riippumattomista syistä. Gary on jo lämmennyt nykyisille hoitajilleen ja käyttäytyy todella kivasti heidän kanssaan. Tämä osoittaa, että Garyllä on hyvät edellytykset vaikka mihin, kunhan saa rauhassa tutustua ja tottua uuteen perheeseen ja ympäristöön.

Annan mielellään lisätietoja Garysta, joten jos olet koirakokemusta omaava henkilö ja etsit kivaa koiraa, jonka kanssa liikkua ja touhuta, ota yhteyttä!

25.2.2017
Garylle ei ole vielä löydetty uutta kotia, eikä uutta hoitopaikkaa mutta toivottavasti pian löytyisi!

Garysta voisin kirjoittaa nyt vielä sen verran, että sillä kesti noin kaksi viikkoa ennen kuin se oli ihan rentona kotihoitoperheen molempien osapuolien kanssa. miehet ovat olleet jännittäviä Garylle mutta nykyään se makoilee jo rentona miehenkin kainalossa. Eli kun luottamus saavutetaan, se todellakin saavutetaan.

Garylla nauttii tekemisestä ja uskomme, että tekisi garylle hyvää jos kotona/hoitokodissa olisi tasainen, kiva koirakaveri ennestään, joka voisi toimia roolimallina ja tukijana Garylle. Plussaa tietenkin jos se kaveri vielä jaksaisi leikkiä ja juosta. Gary saattaa rähistä muille koirille ollessaan hihnassa mutta kun pääsee tutustumaan, se on tullut muiden kanssa hienosti toimeen. Otahan yhteyttä mikäi sinulla olisi halua, aikaa ja motivaatiota kotiuttaa nuoren ja komean Garyn.

6.3.2017
Gary siirtyi eilen, sunnuntaina, kotihoitoon Ouluun.

23.3.2017
Nyt Gary on kerennyt olla jo tovin uudelle kotihoitajallaan ja voimme kertoa päivitystä pojasta. Hoitokodissa on kaksi muuta koiraa, jotka molemmat ovat Garya vanhempia. Yksi narttu ja yksi uros, Gary tulee toimeen hienosti molempien kanssa ja saakin paljon tukea näiltä koirilta. Voimmekin todeta, että olisi etu mikäli Garyn tulevassa kodissa olisi ainakin yksi kiltti ja tasapainoinen koirakaveri ennestään.

Gary on tavannut myös paljon uusia ihmisiä. Joidenkin kohdalla Gary ei juurikaan reagoi mitenkään mutta tietyissä tilanteissa poika voi reagoida edelleen voimakkaasti. Voimakas reaktio tulee erityisesti silloin, jos ns. oman ihmisen tuki ei ole Garyn saatavilla heti. Ihminen joka Garyn tuntee voi tulkita ja lukea Garya melko hyvin ja siten voi ennaltaehkäistä monia tilanteita, ennen kuin jännitys kasvaa liian suureksi. Garya ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, eikä kotiin jossa on kovin vaihteleva arki. Liikuntaa ja aktivointia Gary kaipaa, sillä muuten poika kääntää energiansa vääriin asioihin.

27.3.2017
Lisätty Garylle muutama valokuva.

4.4.2017
Gary on päässyt kotihoitajansa kanssa osallistumaan koulutustunnille ja osoittautui oikein loistavaksi oppilaaksi. Todella kuuliainen ja miellyttämishalua löytyy sopivasti, jotta koulutus on melko helppoa ja sujuvaa. Gary on tavannut vieraita ihmisiä eri tilanteissa ja nämä tapaamiset ovat sujuneet hyvin, eli voidaan todeta, että se tutun ihmisen tuki on Garylle tärkeä tällaisissa tilanteissa jossa epävarmuus muuten voi nostattaa päätään. Gary on myös saanut lisää koirakavereita ja tullut edelleen moitteettomasti toimeen kaikkien kanssa.

21.6.2017
Garyn kotihoitaja on tehnyt upeaa työtä Garyn kanssa ja poika nauttiikin elämästä luonnon keskellä. Garylle suuri apu ja tuki on ollut kotihoitajan muut koirat, narttu ja uros. Gary tulee näiden, sekä muiden tapaamansa koirien kanssa erittäin hyvin toimeen. Uusiin ihmisiin Gary tottuu aiempaa helpommin, kun saa tukea tutustumiseen ja tehdä se rauhassa, omalla tavallaan ilman pakkoa.

Kultainen ja kuuliainen poika on mitä mainioin kaveri johonkin kivaan harrasteluun ja kotihoitajan kertoman mukaan Gary rakastaa esim tokoilua.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Gary saapui Suomeen rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gary on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Gary on myös kastroitu.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Garyn yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/mia.takolander/videos/vb.762119147/10155796100219148/?type=2&theater&notif_t=video_processed&notif_id=1486073974887066#” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: