Päivitetty 01.10.2022

Kodin saanut koira: GARY SPERA


Syntymäaika: 2/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Espoo)
Kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
14.7.2022

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Luiza sai 29.6.2021 soiton, että tien varresta oli löytynyt junan alle jäänyt pentu. Eipä Luiza osannut aavistaakaan, mitä tien varresta löytyisi – paikalle päästyään Stefan, hänen miehensä, lähetti Luizalle kuvan pennusta, jonka toinen takajalka oli repeytynyt irti polvesta lähtien. Stefan kiidätti pennun Center of Hopeen, jossa se sai heti lisäverta ja muuta hoitoa. Pentu selvisi ja se todettiin vain 3-4 kuukauden ikäiseksi. Sen jalka amputoitiin lähes kokonaan pois.

Tapasimme pennun Romaniassa ja aktiivimme kuvailivat pentua huipputyypiksi. Oli tavattoman iloinen nähdessään vieraita ja juoksi suoraan luokse tervehtimään. Gary Spera oli kova antamaan suukkoja ja kyherteli iloisena sylissä rapsutuksista. Gary Spera vaikuttikin oikein sosiaaliselta ja elämäniloiselta tapaukselta ja se antoi ihmisten rapsutella & käsitellä oikeastaan miten tahansa. Herkut maistuivat sille myös hyvin – välillä isomman herkun ollessa kyseessä se siirtyi kauemmas syömään ja oikein nautiskeli herkustaan. Gary Spera tuli hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja se tykkäsi mielellään leikkiä. Se kävi härnäämässä ja haastamassa muita koiria leikkiin. Gary Spera tuli myös kissojen kanssa toimeen, mutta saattoi haukkua kissoille. Tosin se ei ollut vapaana kissojen kanssa, vaan yleensä omassa häkissään.

Gary Speralta puuttuu oikea takajalka. Sitä ei ole röntgenkuvattu tai tutkittu jalan amputaation jälkeen. Se antaa koskea jalan tynkään eikä reagoi tähän kosketukseen. Gary Spera etsii kolmijalkaisuutensa vuoksi kotia erityisadoptio-statuksella. Vaikka Gary Spera pärjää hyvin kolmella jalalla, on tärkeää ymmärtää että kolmella jalalla koiran paino jakautuu epätasaisesti ja tämä saattaa johtaa kehon jumiutumiseen. Tulevan kodin tulee sitoutua säännölliseen fysioterapiaan ja lihashuoltoon, koiran tarkkailuun sekä eläinlääkärin hoitoihin, myös siinä tapauksessa, että hoidon kustannukset kohoavat korkeiksi. Tärkeää on, että Gary Spera pysyy hyväkuntoisena, hyvässä lihaskunnossa ja solakkana eli kehonhuolto tulee olemaan hänellä tulevaisuudessa tärkeässä roolissa. Ihanteellinen koti Gary Speralle olisi omakotitalo tai rivitalo yhdessä kerroksessa ja omalla pihalla varustettuna, jossa Gary saa liikkua vapaasti omaan tahtiinsa. Kerrostaloakin voidaan harkita, mikäli portaita ei ole pakko kulkea ja ympäristössä on pehmeää maastoa. Kaupunkikoiraksi Garya ei luovuteta, sillä kolmijalkaisuutensa vuoksi sen olisi hyvä päästä liikkumaan vaihtelevassa ja joustavassa maastossa. Lisäksi Gary nauttii silminnähden metsässä ja poluilla seikkailuista. Gary Speran toinen silmä erottuu myös kasvoilla ja siinä on sini-ruskeaa.

Gary Spera on kolmijalkaisuudestaan huolimatta riehakas kaveri, joka tarhalla juoksi pää neljäntenä jalkana pitkin pihaa, hyppi ja riekkui sekä hammasteli ihmisten käsiä. Se tulee tarvitsemaan varmasti aktiivisen kodin, jossa osataan aktivoida oikealla tavalla, jonka jalan puute sallii. Luizan mies Stefan arveli, että Gary Spera saattaisi olla jonkin tyyppinen belgimix.

Gary Speralla on korkeutta noin 55cm ja painoa noin 20kg.

Gary Spera matkusti Suomeen 14.5. ja palasi yhdistykselle kotia etsiväksi koiraksi noin viikon jälkeen täysin itsestään riippumattomista syistä. Alla päivityksiä kotihoidosta, jossa Gary on tällä hetkellä Espoossa yhden ihmisen taloudessa. Garya pääsee tapaamaan sovitusti kotihoitoon adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset

1.10.2022
Gary matkusti tänään omaan kotiin. Kiitos kotihoitajalle Garyn hyvästä hoidosta!

28.9.2022
Gary on tänään varattu omaan kotiinsa <3

14.7.2022
Gary on viettänyt nyt kotihoidossa vajaa kaksi kuukautta. Sen kultainen luonne on pysynyt muuttumattomana ja se on täysin valmis kotikoira. Gary on todella sopeutumiskykyinen ja on reissannut mm. kotihoitajan vanhempien luona ongelmitta. Gary on kotona täysin sisäsiisti ja viime aikoina yksinoloissakaan ei ole tuhottu mitään. Garylle on tulossa hieronta-aika ja päivitämme kuulumisia hieronnasta tännekin.

Lisätty kuvia ja video.

20.6.2022
Gary on ollut nyt kotihoidossa nelisen viikkoa ja on edelleen mitä mutkattomin ja iloisin poika! Gary on tutustunut paljon uusiin koiriin ja ihmisiin. Toisten koirien kanssa Garylla ei ole ollut mitään ongelmaa ja moikkaileekin lenkillä iloisesti muita koiria. Lapset Garya vielä vähän pelottaa, mutta muuten ihmiset ovat pojan mieleen ja lähestyykin niitä reippaasti. Gary on myös harjoitellut julkisilla kulkuneuvoilla matkustusta, ja se on mennyt hienosti! Bussiin ja junaan Gary kävelee jo reippaasti itse sisälle. Pahimpia ruuhka-aikoja on vältelty, koska silloin Gary ymmärrettävästi ei pysty rentoutumaan. Myös hoitotoimenpiteitä kuten harjausta, pesulla käymistä ja tassujen pyyhintää on harjoiteltu. Tassujen pesusta Gary ei jostain syystä tykkää, ja niiden suhteen jatkavat kotihoitajan kanssa harjoitteluja.

Gary on energinen ja älykäs ja oppii esimerkiksi temput nopeasti. Garylle on jätetty yksinoloihin sallittua puuhasteltavaa ja purtavaa, mutta poika on silti yleensä tuhonnut jotain muutakin tavaraa. Ulkona olo on Garyn mielestä mukavaa puuhaa, nurmikossa kieriskely on edelleen ihan parasta! Välillä Gary spurttailee ja välillä haistelee pitkään ja hartaasti samaa paikkaa, jopa useamman minuutin ajan. Rusakoiden perään Gary lähtisi, jos pääsisi eli jonkin verran saalisviettiä löytyy. Tarpeet on tulleet nyt jo ainakin parin viikon ajan kokonaan ulos! Gary on kovasti kiintynyt kotihoitajaansa <3

Lisätty uusia videoita ja kuva.

2.6.2022
Gary on ollut nyt 1,5 viikkoa kotihoidossa. Se on pärjännyt yksinolot työpäivien verran hyvin. Yksinoloja on videokuvattu ja Gary alkuun vinkuu ja pyörii ympyrää, mutta rauhoittuu sitten lepäilemään. Garyn vauhdikas, suoraviivainen ulkoilu on vaihtunut tarkempaan lähialueiden nuuskutteluun ja heinikossa pyörimiseen, mikä onkin Garyn mielestä ihan parasta <3 Tämä muutos voisi kieliä kierrosten ja stressin laskusta sekä tietynlaisesta rentoutumisesta. Rentoutumista on havaittavissa myös pentumaisen hammastelun muodossa, jota Gary on ruvennut tekemään kotihoitajan kotiutuessa työpäivän jälkeen kotiin. Tarpeiden teko ulos sujuu koko ajan paremmin.

Missä olisi tämän kultapojan oma koti? Lisätty uusia kuvia ja videoita.

26.5.2022
Gary palaa kotia etsiviin koiriin. Gary on sekä kotihoitajan että edeltävän omistajansa mukaan täysin ihmisen koira – se haluaa hellyyttä ja läheisyyttä, kiipeää sänkyyn ja on aivan valloittava persoona kaikin puolin. Gary ei ole kotioloissa toistaiseksi haukkunut, kuten se ei tehnyt tarhallakaan. Gary on tähän mennessä tullut hyvin toimeen kaikkien tapaamiensa ihmisten ja eläinten kanssa. Gary on avoin ja luottavainen poika. Tarpeitaan Gary on alkanut tekemään osittain hienosti ulos, mutta sisäsiisteyttä pitää vielä harjoitella. Edeltävässä kodissa Gary ahdistui hieman ihmisen lähdöstä ja jäi vinkumaan esimerkiksi omistajan poistuttua vessaan. Kotihoidossa Garyn yksinolot ovat sujuneet tähän saakka hyvin. Gary rakastaa metsässä kulkemista ja se on ketterä liikkumaan vaikeammassakin maastossa sekä kiemurtelevilla poluilla. Motoriikka ja fysiikka saadaan varmasti vieläkin paremmaksi säännöllisen fysioterapian avulla tulevassa kodissa.

Gary etsii nyt sitoutunutta kotia, joka on valmis panostamaan sen terveyteen ja kehonhuoltoon sekä tarjoamaan koiramaista puuhaa kolmijalkaisuuden sallimissa rajoissa. Vastineeksi saat varmasti roppakaupalla iloisia hetkiä, naurua ja mitä parhainta seuraa <3

9.4.2022
Gary Spera on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen <3

18.12.2021

Vauhdikas Gary Spera pääsi onnekkaana mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Gary Spera saapui Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gary Spera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.