Päivitetty 17.09.2019

Kotia etsivä koira: LARRY (ent. GHEORGHE) SUOMESSA


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

 

Perustiedot
11.9.2019
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuttavat pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Gheorghe on aiemmin elänyt kadulla, mutta Morenin työntekijät poimivat sen turvaan kun alueen isompien koirien kiusaaminen alkoi käydä kovin rajuksi. Kulkurien aktiivien vieraillessa tarhalla ei Gheroghea voinut olla huomaamatta, koska se ei meinannut pysyä innostukseltaan nahoissaan kun vierailijat tulivat sen kohdalle. Gheorghe rakastaa ihmisiä ja toivotti vieraat tervetulleeksi häkkiinsä, mutta se ei kuitenkaan se enempiä riehunut, vaan oli häkissään rauhallinen ja kohtelias. Myös ulkona tämä pötkylä mieluiten nuuskuttelee ympäriinsä eikä häslännyt turhia. Gheorghe haukkuu hieman muiden koirien mukana, mutta muuten se on todella hiljainen. Poitsu tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa, myös isojen koirien, taustastaan huolimatta.

Korkeutta pötkylällä on noin 35-40 cm ja painoa  16,7 kg.

Näin Gheorghesta, uudelta nimeltään Larrysta kirjoitettiin viime vuonna, kun se pääsi adoptio-ohjelmaamme Romanian koiratarhalta. Sittemmin Larryn tie on vienyt Suomeen omistetuksi koiraksi, mutta raskain sydämin joutuu nykyinen koti tästä pienestä herrasmiehestä luopumaan. Larry Palaa siis kotia etsiväksi koiraksi, ja sitä on mahdollista päästä tapaamaan sovitusti Lohjalle, missä se on tällä hetkellä kotihoidossa. Uudelleensijoituksen syynä ovat entisessä kodissa ilmennyt  paukkuarkuus sekä yksinolo-ongelmat. Yksinollessaan Larry ei hauku eikä ulvo, mutta saattaa syödä ovenkarmeja ja pyrkiä esimerkiksi koiraportista läpi. Muuten Larry on ollut kodissaan leppoisa, rauhallinen ja hyväntuulinen pikkumies, jolla on paljon koira- sekä ihmiskavereita.  Käsittelytoimenpiteistä Larry nauttii ja esimerkiksi kynsienleikkuu sujuu ongelmitta. Kotihoitoon siirryttyä ei yksinolo-ongelmia ole toistaiseksi ilmennyt ja Larry on toistaiseksi ollut hoitopaikassaan varsin ongelmaton, iloinen veijari. On kuitenkin mahdollista, että ympäristön muuttuessa, voi vanha käytös nousta hetkellisesti taas pintaan.

Päivitykset

17.9.2019

Larry on siirtynyt kotihoitoon Lohjalle, josta se jatkaa oman kodin etsintäänsä. Ensimmäisen vuorokauden aikana hoitopaikassa esiintyi levottomuutta, jollaista Larrylla oli ilmennyt myös kotioloissa. Tilanne kuitenkin rauhoittui nopeasti ja Larry on ollut varsin rauhallinen ja rento jo useamman päivän hoitopaikassaan. Kotihoitajan oma koira, vanhempi uros on Larrylle mukava kaveri ja Larry haastaakin tätä leikkimään kanssaan takapihalla. Tulevassa kodissa voisikin olla koirakaveri odottamassa. Kotihoitaja kehuu Larryn hihnakäytöstä erinomaiseksi, satunnaisia haukahteluja isoille koirille lukuunottamatta. Larry ei kisko hihnassa ja kuuntelee hienosti ihmistä. Yksinoloa on alettu harjoittelemaan kotihoitopaikassa järjestelmällisesti ja toistaiseksi ei yksinolo ole tuottanut minkäänlaisia ongelmia. Larrylla on toki koirakaveri seuranaan ja voi olla, että toisen koiran läsnäolo rauhoittaa Larrya. Toistaiseksi ihmisen lähdettyä Larry on jatkanut uniaan sohvalla.

11.9.2019

Larry (ent. Gheorghe) palaa kotia etsiviin koiriin. Nykyinen koti kertoo Larrysta seuraavasti:

Larry on rauhallinen koira, joka osaa kyllä innostuakin, mutta ei häsellä turhia. Larry on toistaiseksi  tykännyt kaikista tapaamistaan ihmisistä, eikä se ole lainkaan arka ihmisiä kohtaan. Larry on tavannut niin naisia, miehiä, kuin lapsiakin, eikä kenenkään kanssa ole ollut mitään ongelmia. Isoja koiria Larry pelkää ja hihnassa saattaa haukkua näille. Larrylla on kuitenkin myös isoja koirakavereita ja Larrya huomattavasti kookkaampi australianpaimenkoira onkin sen yksi parhaista kavereista. Isotkaan koirat eivät siis ole mahdottomuus, mutta tutustumiseen tulee varata aikaa ja tilaa on syytä pystyä rajaamaan esimerkiksi koiraportilla. Pienten tai oman kokoisten koirien kanssa ei ole ollut koskaan minkäänlaisia ongelmia. Larryn kotona on käynyt useampia koiravieraita, eikä Larry tunnu olevan tarkka resursseistaan tai vahdi toisilta koirilta omaa reviiriään. Kun koko perhe on kotona, Larry pääsääntöisesti pötköttelee sohvalla tai sängyssä. Se mielellään kömpii myös kainaloon nukkumaan ja nauttimaan rapsutuksista. Kun Larry jää yksin, se käy levottomaksi ja läähättää sekä kulkee edestakaisin ja usein syö ovenkarmia tai koiraporttia. Yksinolo sujui jo hyvin, mutta joitain viikkoja takaperin Larry saikähti kovaa pamausta yksinollessaan, jonka jälkeen ongelmat alkoivat uudelleen.

Larry kävelee remmissä kauniisti ja on tottunut liikumaan vilkkaillakin alueilla. Ainoastaan isot koirat voivat joskus aiheuttaa reaktion, mutta jos ihminen ennakoi, on tämäkin vältettävissä. Larry on syönyt sekä kuivanappulaa, että raakaruokaa ja kaikki ruoka on maistunut tähän asti. Vatsaongelmia tai allergioita ei ole ilmennyt. Kissoja ja pieneläimiä Larry jahtaisi, joten näitä ei tulevassa kodissa mielellään olisi, tai ainakin eristysmahdollisuuksien täytyy olla hyvät ja turvalliset. Larry ei välttämättä sovellu ensimmäiseksi koiraksi, vaan kotiin, jolla on ennestään kokemusta eroahdistuksen hoitamisesta. Tällä hetkellä Larryn stressitasot ovst korkealla, joten kehitykselle tulee antaa aikaa ja koiran tulisi uudessa kodissa saada rauhassa laskea stressitasoja alas. Larry on asunut kaksikielisessä kodissa ja ymmärtää sanoja sekä suomeksi, että englanniksi.

2.3.2019

Ihana Gheorghe tassutteli tänään ensiaskeleet Suomessa oman perheensä vierellä.

 

22.1.2019

Gheorghen korvaan kantautuu pian iloisia uutisia, sillä se on varattu omaan kotiinsa Suomeen!

9.10.2018
Gheorghe aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

_____________________________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gheorghe saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gheorghe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa