Kodin saanut koira: GOJI, ERITYISADOPTIO

Syntymäaika: n. 2019
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

31.1.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain. 

Tarhan työntekijä Fane on löytänyt upean Goji pojan harhailemasta tarhan läheisyydestä kolmisen kuukautta sitten. Löytöhetkellä Gojilla oli rinnassaan haava josta ei enää näy merkkejä eli se on tarhalla parantunut hienosti. Goji poika on sosiaalinen ja leikkisä nuorukainen. Se asuu tarhan pihalla vapaana isossa koiraporukassa ja tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Goji on kovin kiinnostunut ihmisistä ja se tuleekin ihan kiinni jalkoihin kiehnäämään, Goji tykkää kovasti rapsutuksista ja ihmisten huomiosta. Goji antaa käsitellä maasta käsin hyvin tai jos saa omaehtoisesti kiivetä istuvan ihmisen syliin. Kun Goji nostetaan sylissä ilmaan se menee hieman paniikkiin ja alkaa vinkua ja näykkiä jotta pääsisi alas. Tämä on täysin ymmärrettävää ja monesti juurikin syliin nostaminen on tottumattomalle koiralle todella pelottavaa. Goji palautuu melko nopeasti kuitenkin syliin nostamisesta aiheutuvasta stressistä kun vain pääsi takaisin maahan, hetken tuumattuaan hän tulee jopa takaisin jalkoihin kiehnäämään. Tarha vierailun aikana Gojin ei kuulla haukkuvan, mutta kotioloissa tämä saattaa toki muuttua.

Goji saattaisi sopeutua parhaiten aikuisperheeseen, mahdollisesti toisen koiran kaveriksi. Tärkeintä kuitenkin on, että hänelle annetaan kaikki se aika minkä hän tarvitsee sopeuakseen kotikoiran elämään ja että Gojia tuetaan hänen huikealla matkalla koiralähtöisesti ja positiivisesti vahvistamalla.

Goji on noin 1,5- 2v nuori koiraherra, jolla on kokoa noin 40cm ja 10kg.

Goji oli jo lähtövalmisteluissa One vet klinikalla, kun siellä huomattiin sen oikean polven polvilumpion olevan erilainen kuin normaalisti. Goji on tarhalla olonsa aikana kävellyt ja juossut ilman näkyvää ontumista. One vetiltä sanottiin liikkumisessa olevan lähes näkymätöntä ontumista. Todettiin, että ennen Suomeen matkustamista Goji on kuvattava Romaniassa. Röntgen kuvat paljastivat polvilumpion luksaation, Romaniasta epäiltiin mahdollista vanhaa traumaa syyksi. Kuvat on lausunut myös suomalainen ortopedi todeten, että Gojilla on 4 asteen patellaluksaatio. Tämän tyyppisen luksaation kirurginenhoito vaatii sekä sääriluun että reisiluun asennon korjaamisen. Myös polviproteesi on mahdollinen. Näin vaativia leikkauksia ei tee jokainen eläinlääkäriasema ja ne jotka tekee niin leikkauksen hintalappu on melko iso. Ortopedi näki myös vaihtoehtona, että jos polvea ei leikata ja koira on kivuton voi koira itselleen sopivissa rajoissa jatkaa elämää normaalisti tukihoidoilla. Kuitenkin tilanne vaatii tulevalta omistajalta osaamista ja tietämystä patellavaivoista ja kyvyn arvioida millainen liikunta jne on koiralle sopivaa. Myös hieroja/ fysioterapia tms voi tulla tarpeeseen tulevien vuosien aikana. Tulevan kodin tulee sitoutua Gojin hoitoon ja turvata sille onnellinen ja kivuton elämä.

Päivitykset:

9.4.2022

Gojin matka Suomeen taittui lupsakasti ja Goji otti uuden elämänsä ja perheensä vastaan häntä heiluen. Onnea Goji ja perhe <3

31.1.2022

Aktiivit tapasivat joulukuun matkallaan myös Gojin. Goji asustaa isossa laumassa vapaana pihalla ja tuleekin hienosti toimeen kaikkien kanssa. Hän leikkii ja juoksee pitkin pihoja muiden koirien kanssa innokkaasti. Ei näytä arastelevan jalkojaan lainkaan. Ärähtelee sovittelevasti jos toiset alkaa liikaa riehua liikaa hänen lähellään. Lisätty pari kuvaa suloisesta Gojista.

26.10.2021

Goji palaa etsimään kotia.

10.10.2021

Gojin syksy sai juuri valoa lisää huimasti. Se on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

29.9.2021

Hurmaava Goji aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Goji saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Goji on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot:  Anne-Mari Vihtonen

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: