Päivitetty 10.10.2021

Varattu koira: GOJI


Syntymäaika: n. 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

29.9.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Tarhan työntekijä Fane on löytänyt upean Goji pojan harhailemasta tarhan läheisyydestä kolmisen kuukautta sitten. Löytöhetkellä Gojilla oli rinnassaan haava josta ei enää näy merkkejä eli se on tarhalla parantunut hienosti. Goji poika on sosiaalinen ja leikkisä nuorukainen. Se asuu tarhan pihalla vapaana isossa koiraporukassa ja tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Goji on kovin kiinnostunut ihmisistä ja se tuleekin ihan kiinni jalkoihin kiehnäämään, Goji tykkää kovasti rapsutuksista ja ihmisten huomiosta. Goji antaa käsitellä maasta käsin hyvin tai jos saa omaehtoisesti kiivetä istuvan ihmisen syliin. Kun Goji nostetaan sylissä ilmaan se menee hieman paniikkiin ja alkaa vinkua ja näykkiä jotta pääsisi alas. Tämä on täysin ymmärrettävää ja monesti juurikin syliin nostaminen on tottumattomalle koiralle todella pelottavaa. Goji palautuu melko nopeasti kuitenkin syliin nostamisesta aiheutuvasta stressistä kun vain pääsi takaisin maahan, hetken tuumattuaan hän tulee jopa takaisin jalkoihin kiehnäämään. Tarha vierailun aikana Gojin ei kuulla haukkuvan, mutta kotioloissa tämä saattaa toki muuttua.

Goji saattaisi sopeutua parhaiten aikuisperheeseen, mahdollisesti toisen koiran kaveriksi. Tärkeintä kuitenkin on, että hänelle annetaan kaikki se aika minkä hän tarvitsee sopeuakseen kotikoiran elämään ja että Gojia tuetaan hänen huikealla matkalla koiralähtöisesti ja positiivisesti vahvistamalla.

Goji on noin 1,5- 2v nuori koiraherra, jolla on kokoa noin 40cm ja 10kg.

Päivitykset:

10.10.2021

Gojin syksy sai juuri valoa lisää huimasti. Se on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

29.9.2021

Hurmaava Goji aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

——————————————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Goji saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Goji on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot:  Anne-Mari Vihtonen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.