Päivitetty 18.06.2023

Kodin saanut koira: GÖSTA


Syntymäaika: n. 2018
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

27.3.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Göstan taustasta ei juurikaan tiedetä, siitä millainen sen elämä on ennen ollut ja miten on päätynyt harhailemaan Carpen aidan lähettyville. Gösta pääsi Carpn tarhalle pois kadulta ja ehkä se oli sen elämän ensimmäinen askel kohti onnea koska nyt sillä on mahdollisuus tulla huomatuksi. Gösta asuu toisen ohjelmaan tulevan uuden narttukoiran (uusi 45) sekä todella aran koiran kanssa. Gösta on tässä porukassa todella sopuisa ja lukee hienosti toisten koirien eleitä. Häkin narttukoira ottaa yhden aktiivimme vahvasti resurssikseen ja näyttelee hammasta Göstalle jos tämä koitti samaista ihmistä lähestyä. Gösta lukee tilannetta ja väistää toisen resurssieleitä sopuisasti. Ihminen on Göstalle todella iso ilonlähde, läheisyys ja kosketus voittaa namit vaikkakin nekin maistuvat. Hän nauttii rapsutuksista ihan todella paljon, painautuu kiinni. Göstaa saa tarhalla koskea ja käsitellä lähes miten vain. Gösta on kovin tarrautuva ja rakastaa erityisesti pyllyrapsuja. Gösta on hirmu sympaattisen oloinen kaveri, hän saa myös pieniä ilohepuleita. Hepulointia olisi varmasti enemmän jos Gösta ei olisi niin lihavassa kunnossa. Liikakiloja hällä on reippaasti ja sen tulevan kodin tulee sitoutua oikeaopppiseen painonpudotukseen jotta ylipaino ei rasita Göstan niveliä. Göstan ei kuulla vierailun aikana haukkuva, ei reagoi edes muiden koirien mekkalointiin.

Kokoa noin 5 vuotiaalla Göstalla on noin 45cm ja valtavat 20kg (ihannepaino ehkä 13kg).

Päivitykset:

17.6.2023

Gösta jätti tarhojen pölyt ja melut taakseen ja matkasi Suomeen omaan kotiinsa omien ihmistensä luokse <3.

5.5.2023

Viikonloppu ei koiratarhalla juurikaan arjesta erotu. Tänään kuitenkin Göstalla on sen elämän toistaiseksi paras perjantai koska hän saa tänään kuulla ilouutiset, ikioma koti ja ihmiset odottaa sitä Suomessa. Gösta on varattu omaan kotiin <3

27.3.2023

Sympaattinen Gösta tassutteli mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

—————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gösta saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gösta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Anne-Mari Vihtonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.