Kodin saanut koira: GRACE KELLY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Grace Kelly kaipaa läheisyyttä 9/2015

Grace Kelly kaipaa läheisyyttä 9/2015

GRACE KELLY

* narttu

* arvioitu syntymäaika noin 7/2014

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

22.7.2015
Yksi Kulkurien yhteistyökumppaneista Romaniassa on Clinica Veterinara OneVet. Heidän klinikkansa sijaitsee Bukarestissa, noin 20 minuutin ajomatkan päässä klinikalta, jossa heillä on klinikan lisäksi hoitola (pension). Aikaisemmin hoitola sijaitsi hieman lähempänä klinikkaa, mutta jokin aika sitten OneVet löysi uuden, paremman tilan, jossa oli jo valmiiksi isompi rakennus useammalla huoneella, sekä isohko aidattu sisäpiha ja suojaisia ulko”pihattoja”. Tonttia ympäröi turvallinen aita. Hoitolan muuttotyöt olivat vielä yhdistyksemme heinäkuun reissumme aikana hieman kesken. Rakennuksessa oli vielä hieman maalattavaa jne. mutta paikka toimi kuitenkin jo monen koiran turvasatamana.

Kun saavuimme paikalle, lämpötila oli noussut lähemmäs +38 asteeseen ja aurinko porotti siniseltä taivaalta. Melkein heti astuessamme autosta huomasimme erään hoikan, mustan kaunottaren, joka makasi varjossa. Nuori narttukoira nousi jaloilleen ja katseli meitä odottavaisena. Kun menimme lähemmäksi tytön häntä alkoi heilua ja koko olemus vaikutti hymyilevän. Jotenkin tästä tytöstä tuli mieleen upea Grace Kelly. Siksi, kunniaosoituksena tälle ruhtinattarelle ja tähdelle, tämäkin kaunotar sai nimekseen Grace Kelly.

Grace Kelly on noin yksivuotias ja kooltaan tyttö on n.70-80 cm ja 18 kg. On mahdollista, että Grace Kelly on puhdas vinttikoira, mutta koska tyttö löydettiin hylättynä tieltä lähellä hoitolaa, tämän taustasta ei ole varmuutta. Ja koska tämä tapahtui Romaniassa mikään ei ole varmaa. Metsästys ei ole kovin tavanomaista Romaniassa ainakaan lähellä Bukarestia. Jos tyttöä ollaan yritetty käyttää tähän tarkoitukseen, kyseessä on melko varmasti ollut laiton toiminta. Grace Kelly on, kuten monet vinttikoirat, kovin lempä ja ystävällinen koira. Voi olla, että tämä kiltteys koitui Grace Kellyn kohtaloksi ja hylätyksi tulemiseen.

Grace Kellylle haetaan omistajaa, jolla on tietämystä ja ymmärrystä siitä, mitä kyseinen rotu vaatii ja joka sitoutuu tarjoamaan Grace Kellylle hyvän ja onnellisen elämän. Grace Kellyn tulee saada paljon liikuntaa sekä mahdollisuus liitää eteenpäin tuulen lailla ilman huolen häivää, sekä myös lämmin ja turvallinen paikka oman perheen parissa.

29.7.2015
Saimme videon Grace Kellystä ja videolla näkyy sama iloinen, lempeä koira yhden Onevetin vapaaehtoistyöntekijän kanssa, kuin mitä me nähtiin ollessamme Romaniassa. Tämä nuori tyttö on antanut itsestään erittäin positiivisen kuvan 🙂 . Pääset katsomaan videota täältä.

16.8.2015
Elämäniloiselle Grace Kellylle on lisätty video siitä kun tyttö pääsi Onevetin vapaaehtoistyöntekijän kanssa hihnakävelylle. Videosta näkyy hyvin kuinka paljon tämä pienikin lenkki merkitsi Kellylle.
kelly on edelleen säilyttänyt iloisen ja positiivisen asenteen elämään. Kelly tulee hyvin toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa.

Missä on tämän ihanan koipieläimen oma koti ja rakas perhe?

27.9.2015
Nuori, innokas Grace Kelly. Tämän tytön yhdistyksen edustajat tapasivat syyskuun Romanian reissulla. Grace Kelly on hieman turhautunut kun joutuu olemaan ketjun päässä eläinsuojalla ja tyttö saikin kunnon ilohepulit kun pääsi hetkeksi juoksemaan vapaana eläinsuojan aidatulla alueella. Grace Kelly kävi tällä spurtilla myös hieman sanomassa sanottavansa muille vapaana oleville koirille mutta tuli kyllä kuitenkin hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Grace Kelly on ihmisrakas ja hakeekin huomiota mm. haukkumalla aika paljon. Tämä voi kuitenkin johtua siitä, että huomiota ei välttämättä tule joka päivä ja kun sitä on tarjolla niin Grace Kelly haluaa saada oman osansa siitä.

Lisätty muutamia kuvia Grace Kellystä syyskuun reissulta.

2.10.2015
Mahtavia uutisia. Grace Kellyn perhe huomasi tytön sivuilla ja siitä syystä Grace Kelly pääseekin muuttamaan omaan kotiin Suomeen ennenkuin kelit muuttuvat kovin kylmiksi. Grace Kelly varattiin 1.10.2015. Onnea kaikille osapuolille <3

7.11.2015
Grace Kelly saapui tänään Helsinki-Vantaan lentokentälle, josta matka jatkui yhdessä oman perheen kanssa kohti sitä omaa kotia.

——————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Grace Kelly saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Grace Kelly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: