Päivitetty 22.01.2016

Kodin saanut koira: GRACE (nyk. TOVE)


 

5.12.2015

5.12.2015

GRACE

* Arvioitu syntymäaika 07/2015

* Narttu

* Suomessa

 

 

 

 

 

 

 

12.10.2015
Grace tuotiin yhteistyökumppanimme Luizan luokse noin kuukausi sitten saman naisen toimesta kuin monet muutkin pennut. Kyseinen rouva toimii siivoojana lähikouluilla ja  kulkee siksi laajasti Luizan asuin alueella. Hän on äärettömän eläinrakas ja haluaa auttaa koiria mutta hänen miehensä ei hyväksy koiria heidän kotiinsa ja siksi hän ottaa aina yhteyttä Luizaan koska tietää että Luiza voi auttaa. Pikkuruinen matojen täyttämä Grace oli löydetty penkasta läheltä lampea, hylättynä yksin. Se oli heiveröinen ja laiha. Gracen löytänyt rouva ei voinut jättää sitä sinne sillä se olisi joko kuollut omia aikojaan tai joutunut isojen koirien raatelemaksi, niinpä hän soitti Luizalle. Luiza ei voinut sanoa ei ja Grace päätyi Luizan huomaan. Grace oli  löytyessään täynnä matoja ja kirppuja, todella laihassa kunnossa ja se tärisi. Hellän ja hyvän hoidon sekä runsaan ruokkimisen jälkeen vastassa on uusi koira lapsi!

Grace on riiviö, pieni raketti joka ottaa täysillä ilon irti elämästään. Se leikkii muiden koirien ja kissojen kanssa ja rakastaakin koira seuraa. Grace on kiltti ja suloinen pieni pentu jossa ei nykypäivänä näy sen elämän surkea alkutaival. Neiti on innolla mukana kaikessa ja pikkuruinen tyttö tutkii innolla kaiken mitä eteen tulee. Gracea ei pienen kokonsa puolesta suositella kotiin jossa on pieniä lapsia.

Tämä hurjapää painoi löytyessään 800g eli oli taskukokoa. Nyt  Gracella on painoa noin 1,5kg. Aikuispaino tulee luultavasti olemaan noin 10-13 kg.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Grace tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

19.10.2015
Suloinen pikku Grace on varattu omaan kotiinsa Suomeen

14.11.2015
Grace saapui omaan kotiinsa Suomeen.

6.12.2015
Grace (nyk. Iines) on palannut itsestään riippumattomista syistä etsimään itselleen ikiomaa kotia. Grace on kerrassaan hurmaava pieni riiviö, joka on erittäin rohkea ja nauttii huomion keskipisteenä olemisesta. Grace tykkää kaikista ihmisistä ja erityisesti lapsista. Tämä reipas pieni koiranalku tulee hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa ja nauttii saadessaan painia ja leikkiä muiden lajitoverien kanssa. Ruokailutilanteissa Grace puolustaa omaa ruokaansa tällä hetkellä kipakasti muilta koirilta.

Ainoa asia mitä Grace hieman jännittää on portaissa kulkeminen ja sitä kotihoitopaikassa treenataan jo. Gracen sisäsiisteys- ja hihnakäytöstreeni on jo hyvässä alussa. Painoa neidillä on tällä hetkellä noin 5-6 kiloa.

Grace on kotihoidossa pääkaupunkiseudulla.

Grace on saapunut Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Grace on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

13.12.2015

Grace (Nyk. Iines) On varattu omaan kotiinsa <3

16.12.2015

Pikku neiti matkasi omaan kotiinsa.

22.01.2015

Kuulumisia neidin uudesta kodista:

Grace/Iines nykyinen Tovemme saapui meille 16.12 ja silloin täyttyi kaksi suurta (joulu)toivetta. Me saimme pitkään kaivatun perheenjäsenemme viimein kotiin ja Tove sai samalla itselleen loppuelämän kodin luotamme. Olimme kiinnittäneet Toveen (silloiseen Graceen) huomiomme jo aikaisemmin syksyllä hänen hakiessaan kotia vielä ihan pikkusinttinä, mutta silloin emme ehtineet toimia tarpeeksi nopeasti. Kun Tove sitten palasi kotia etsivien koirien joukkoon itsenäisyyspäivänä tunsimme vahvasti sydämissämme että tässä se meidän tyyppimme nyt on (tai ainakin uskalsimme jo hieman näin toivoa). Pääsimme tapaamaan Tovea hänen ihanaan kotihoitopaikkaan ja se oli viimeinen sinetti. Meidän ja Toven etsintä tuli päätöksensä ja meistä tuli perhe. Suuri kiitos tästä ihanasta perheenjäsenestämme Luiza Madrulle, Kulkureille, Jennille ja Niinalle! 🙂

Tove on uskomattoman avoin, sopeutuvainen, reipas ja fiksu tyttö. Hän rakastaa lähtökohtaisesti kaikkia ja kaikkea (erityisesti ihmisiä ja muita koiria), tosin pimeällä jotkut ihmiset saattavat lenkkipolulla hieman jännittää ja syksyisessä sateessa pimeällä ulkoilu ei ole kyllä mimmin lempihommaa. Parasta elämässä on luikkujen järsiminen, haistelu, sohvalla paijattavana loikoilu, pallon perässä kirmaaminen ja ikkunasta maailman menon seuraaminen. Mimmi on normaali energinen (välillä riiviömäinenkin) pentu mutta osaa myös hämmentävän hyvin ja hienosti rauhoittua ja ottaa iisisti. Yksinoleminen ei ole ihan tyypille ominaisinta ja silloin täytyy haukahdella, mutta treenien seurauksena tässäkin asiassa mennään isoja harppauksia eteenpäin koko ajan. Tove herättää avoimen luonteensa ja erityisesti mahtavien isojen korviensa ja persoonallisen kauniin Nipsumaisen olemuksensa puolesta jatkuvaa ihastelua lenkkipoluilla, ja on valloittanut palasen myös lähipiiriin kuuluvien ihmisten sydämestä (meistä omista ihmisistä puhumattakaan). Hämmentävää me kun luulimme että yksi haastava seikka koiranomistamisessa on hoitopaikkojen löytäminen, mutta tälle tyypille hoitotarjouksia on enemmän kuin tarpeeksi. 😉

Tove kasvaa kovaa vauhtia ja painoa mimmille on kertynyt jo melkein 10kg! Mielenkiinnolla odotamme kuinka isoksi tytöksi tyyppi päättää kasvaa (kunhan mahtuu sohvalle viekkuun saa kasvaa vaikka kotihoitopaikan Nurin kokoiseksi meidän puolesta 😉 ). Turkki on päivitetty vastaamaan paremmin sääolosuhteiden asettamiin haasteisiin ja pentuhampaitakin tippuu kovaa vauhtia. Etuoikeutettuina seuraamme tyyppimme kasvua ja olemme onnellisia, että juuri me saamme tarjota Tovelle turvallisen kodin ja tuen elämän ihmeisiin tutustumiselle ja yhteisille seikkailuille. <3

Gracen yhteyshenkilönä: Jenni Huuskonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.