Päivitetty 23.01.2016

Kodin saanut koira: TIANA


12107118_1675411222695119_3430597163569577569_nTIANA

* narttu

* syntynyt arviolta 6/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

2.11.2015
Romanian lukuisilla kodittomilla koirilla on usein samanlainen tarina takanaan. Ne ovat joko syntyneet kadulle tai tulleet hylätyiksi kun niihin on kyllästytty. Usein tarinaan liittyy myös yllättävä pentue, jonka johdosta sekä ei-toivotut pennut että emä päätyvät kadulle. Luultavasti juuri tällainen tarina on takanaan pienellä Mistyllä, jonka Kulkurien kanssa yhteistyötä tekevä Roxana Deissima huomasi läheisellä maissipellolla pentujensa kanssa. Roxanan alkuperäinen tarkoitus oli steriloida Misty, jotta pellolle ei syntyisi enää lisää kodittomia pentuja, ja palauttaa sitten emo pentuineen takaisin. Hyväsydämisenä ihmisenä hän ei kuitenkaan enää pystynyt palauttamaan pienokaisia turvattomaan luontoon ja niinpä Misty pentuineen pääsi odottamaan omia kotejaan turvaan yksityiselle tarhalle huolimatta siitä, että tarha on jo muutenkin todella täynnä.

Tiana on tyypillinen tasapainoinen ja kiltti nuori pentu. Se on leikkisiä ja vilkas ja rakastaa touhuta sisarustensa kanssa. Tiana on saanut sosiaalistua tarhalla ja tuleekin erinomaisesti toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Myös kaikenlaiset ihmiset ovat kovasti Tianan mieleen ja lukuun ottamatta pentumaista innokkuutta ja riehakkuutta tyttö tulee hienosti toimeen myös lasten kanssa. Iloisen ja älykkään luonteensa puolesta Tiana sopisi varmasti myös harrastuskaveriksi.

Mistyn hurmaavat tytöt ovat nyt käyneet läpi rokotusohjelman ja valmiita matkustamaan omiin koteihinsa. Tiana painaa nyt noin 9 kiloa ja tulee aikuisena olemaan arviolta 15 kiloinen ja 45-50 cm korkea. Tiana on sisaruksista pienin ja siroin ja sillä on todella suloiset puolipystyt korvat.

23.1.2016
Tiana on saanut kodin Hollannista.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tiana tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tiana saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tiana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.