Päivitetty 24.01.2016

Kodin saanut koira: TIANKA


12080284_1675410266028548_2936711038556406827_oTIANKA

* narttu

* syntynyt arviolta 6/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

2.11.2015
Romanian lukuisilla kodittomilla koirilla on usein samanlainen tarina takanaan. Ne ovat joko syntyneet kadulle tai tulleet hylätyiksi kun niihin on kyllästytty. Usein tarinaan liittyy myös yllättävä pentue, jonka johdosta sekä ei-toivotut pennut että emä päätyvät kadulle. Luultavasti juuri tällainen tarina on takanaan pienellä Mistyllä, jonka Kulkurien kanssa yhteistyötä tekevä Roxana Deissima huomasi läheisellä maissipellolla pentujensa kanssa. Roxanan alkuperäinen tarkoitus oli steriloida Misty, jotta pellolle ei syntyisi enää lisää kodittomia pentuja, ja palauttaa sitten emo pentuineen takaisin. Hyväsydämisenä ihmisenä hän ei kuitenkaan enää pystynyt palauttamaan pienokaisia turvattomaan luontoon ja niinpä Misty pentuineen pääsi odottamaan omia kotejaan turvaan yksityiselle tarhalle huolimatta siitä, että tarha on jo muutenkin todella täynnä.

Tianka on tyypillinen tasapainoinen ja kiltti nuori pentu. Se on leikkisiä ja vilkas ja rakastaa touhuta sisarustensa kanssa. Tianka on saanut sosiaalistua tarhalla ja tuleekin erinomaisesti toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Myös kaikenlaiset ihmiset ovat kovasti Tiankan mieleen ja lukuun ottamatta pentumaista innokkuutta ja riehakkuutta tyttö tulee hienosti toimeen myös lasten kanssa. Iloisen ja älykkään luonteensa puolesta Tianka sopisi varmasti myös harrastuskaveriksi.

Mistyn hurmaavat tytöt ovat nyt käyneet läpi rokotusohjelman ja valmiita matkustamaan omiin koteihinsa. Tianka painaa nyt noin 9,5 kiloa ja tulee aikuisena olemaan arviolta 15 kiloinen ja 45-50 cm korkea. Tianka on tytöistä vaalein ja sillä on upea tumma maski, joka korostaa sen kauniita hunajasilmiä.

24.1.2016
Myös suloinen Tianka seuraa siskojaan ja pääsee Hollantiin kotihoitoon.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tianka tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tianka saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tianka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa