Päivitetty 27.01.2016

Kodin saanut koira: LIANDA


Kaunis Lianda 8.9.2015

Kaunis Lianda 8.9.2015

LIANDA

* 1-1,5 -vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

29.6.2015
Liandalla on ollut onnea matkassa, sillä se on pelastettu Odain kunnalliselta tappotarhalta. Tällä hetkellä Lianda asustaa Asociata Suflete Dragin uudella tarhalla Sintestissä ja odottaa ikioman kodin löytymistä.

Luonteeltaan Lianda on ystävällinen, sosiaalinen ja aktiivinen koira, joka ei arastele edes vieraita ihmisiä. Lianda tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, mutta on hieman dominoiva muita narttuja kohtaan. Tästä johtuen varmuuden vuoksi emme luovuta Liandaa kotiin, jossa on toinen samanikäinen narttu.

Liandan uuden kodin voisi ajatella sijaitsevan myös kerrostalossa, sillä tarhalla Lianda ei hauku juuri lainkaan. Kooltaan Lianda  on keskikoinen: korkeutta tytöllä on noin 45-50 cm ja painoa noin 13 kg.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

18.7.2015
Tapasimme Sintestin tarhalla heinäkuussa ihastuttavan Liandan. Päällimmäisenä tytöstä jäi mieleen sen töpöhäntä joka heiluu koko ajan! Lianda on todella sosiaalinen, iloinen ja leikkisä. Lianda tulee itse jopa sille täysin vieraan ihmisen luokse hakemaan huomiota ja nauttii rapsutuksista. Kokonaisuutena Lianda on hurmaava pakkaus! Lisätty uusia kuvia.

6.8.2015
Lisätty video Liandasta.

23.9.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Liandan 8.9. Sintestin tarhalla. He kuvailivat Liandan olevan oikea iloisuuden perikuva, joka rakastaa ihmisiä! Kulkurien aktiivien mennessä häkkiin pomppi Lianda ympäriinsä ja oli todella innoissaan vieraista.

Lianda haukkuu tarhalla hieman turhautumistaan, mikä ei ole lainkaan ihme, sillä tarhaolosuhteet ovat koirille hyvin stressaavat. Lianda on aktiivinen koira, joka kaipaa puuhaa ja tekemistä, mitä sille ei ole tarhaolosuhteissa tarjolla. Lianda sopisi siis hyvin aktiiviseen kotiin, jossa sille on tarjolla riittävästi virikkeitä ja aivotyöskentelyä. Kokonaisuutena Lianda on hyvin ystävällinen ja huumorintajuinen koira. Lisätty uusia kuvia Liandasta.

26.1.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Liandan Romaniassa tammikuussa ja kertoivat sen olevan edelleen täysin oma itsensä eli iloinen ja erittäin reipas kaunotar! Lianda rakastaa antaa pusuja ja hyppää mielellään vieraankin ihmisen syliin. Namit ovat Liandan mielestä erittäin hyviä ja se osaakin ottaa katsekontaktin ihmiseen pyydettäessä ja  sen jälkeen ottaa namin erittäin nätisti suuhunsa. Todennäköisesti Lianda tulee siis olemaan helposti motivoitavissa ja koulutettavissa nameilla. Tällä kertaa Liandan ei kuultu haukkuvan tarhalla lainkaan.

27.1.2016
Vihdoin oli Liandan vuoro saada hyviä uutisia, se on varattu omaan kotiin Ranskaan! Hyvää matkaa kaunokainen!

Lianda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lianda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Liandan yhteyshenkilönä Suomessa toimi Niina.

Video 7/2015

Toisen videon Liandasta näät täältä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.