Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: TINKER


Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

 

18.11.2015
Clinica Veterinaria OneVet on eläinklinikka, jonka kautta kaikki eläimemme tulevat Suomeen. Siellä ne saavat rokotukset ja ne testataan tautien varalta sekä mikrosirutetaan ja iän salliessa myös steriloidaan ja kastroidaan. OneVetillä on myös uusi tarha, jossa asuu useita kotiaan odottavia koiria. Se on myös Tinkerin koti tällä hetkellä.

Tinker löydettiin tarhan takaa pellolta tarhan työntekijöiden toimesta. Se on normaali terve ja reipas pentu ja on paitsi ystävällinen ihmisille, viihtyy myös tutun ihmisen käsivarsilla kuvattavana. Se tulee kuitenkin tarvitsemaan paljon aikaa oppiakseen suomalaisen kotikoiran tavoille ja kodin tulee tiedostaa, että pienikin koira tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteettia voidakseen hyvin.

Tinker painaa tällä hetkellä noin 3,5 kiloa. Se jää pieneksi, arviolta korkeintaan kymmenkiloiseksi.

24.11.15
Tinkerin joulu tuli aikaisin, sillä se varattiin omaan kotiin Suomeen.

29.1.2016
Tinker pääsi tänään ensimmäistä kertaa oman ihmisensä syliin ja matkasi omaan loppuelämän kotiin, jossa sitä odotettiin kauan ja hartaasti. Onnea matkaan, Tinker ja oma ihminen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tinker tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tinker saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tinker on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.