Kodin saanut koira: GRUILI (nyk. Ruu)

Syntymäaika: 3/2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:cm/kg

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

13.01.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Carpen tarhalla nykyään asusteleva iloinen Gruili löydettiin sateisena kevätpäivänä 2021. Gruili oli jäänyt auton töytäisemäksi, mutta oli löydettäessä onneksi hyvässä kunnossa. Gruililta ei löytynyt murtuneita luita ja sisäelimet olivat myös kunnossa. Hänen leukansa oli kuitenkin hieman vaurioitunut ja se jouduttiin operoimaan. Leukaluu ei ollut murtunut, mutta vaurioitunutta kohtaa päädyttiin tukemaan ulkoisesti suuhun laitettavilla  sulavilla tikeillä. Gruilin vartalosta löytyi myös muutama naarmu.  Tällä hetkellä Gruilin olemuksesta ei arvaisikaan sen taustaa eikä vanha vaiva näytä vaikuttavan siihen. 

Gruili on romaniaa ja tarkoittaa suomeksi murua. Tämä pieni murunen onkin sanojensa mittainen ja hurmasi aktiivimme viime reissulla Romaniassa. Murunen tuli häntä vispaten tervehtimään aktiiveja, eikä pojan onnesta meinannut tulla loppua. Gruili osoitti heti olevansa aivan valmis kotikoiraksi. Hän on ystävällinen ja reipas eikä aktiivit näyttäneet häntä yhtään jännittävän.  Rohkea pikku karvaturri antoi rapsuttaa itseään ja aktiivimme ihastuivatkin häneen kertaheitolla. Rapsutusten lisäksi muruselle kelpasi kovasti myös namit ja hän osasi ottaa niitä nätisti kädestä. Gruili voisikin olla helposti nameilla motivoitava! Tarhalla Gruili jakaa häkkinsä narttukoiran kanssa ja he tulevat hienosti toimeen. Gruili onkin erittäin taitava muiden koirien kanssa!

Koska Gruilin tiedetään jääneen aiemmin auton töytäisemäksi, Gruilin tulevan kodin kanssa tehdään erikseen luovutussopimuksen lisäksi myös erillissopimus. Vaikka Gruili on tutkittu Romaniassa törmäyksen jälkeen, perheen tulee sitoutua tarkistamaan tilanne vielä uudelleen Suomessa. Vaikka Gruilin tilanne on tällä hetkellä vakaa, sen kehoon on voinut jäädä piileviä vaivoja, joiden oireilua ei havaita tarhaoloissa. Gruili voi taustansa takia tarvita eläinlääkärin, fysioterapeutin tai hierojan säännöllistä seurantaa. Gruili saattaa myöhemmässä vaiheessa tarvita myös esimerkiksi kipulääkitystä tai lisävalmisteita. Yllättäviä kuluja siis voi olla tiedossa, joihin kodin tulee olla varautunut. Kunhan Gruilin terveydestä huolehditaan, tästä murusesta saa varmasti ihastuttavan parhaan ystävän.

Gruili sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, tärkeintä on ehdottoman sitoutunut perhe. Gruili varmasti nauttisi elämästä koko perheen silmäteränä, mutta myös koirakaveri voisi olla murusen mieleen. Gruililla ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta ja kaikki meille normaalit asiat ovat hänelle uusia sekä jännittäviä. Gruili tuleekin tarvitsemaan kodilta paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin kasvatusmenetelmiin. Koiran käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua ja Gruilin taustasta johtuen potenttiaalinen kipukäytös on myös mahdollista. Perheellä tuleekin olla silmää koiran kivulle ja kipukäytökselle.

Gruili murunen on tuhdissa kunnossa ja kodin tulee sitoutua pikkutankin laihdutuskuuriin. Gruili on noin 40-44cm korkea ja painaa noin 22-23 kg. Gruili on kastroitu.

Päivitykset

23.3.2024

Gruili, uudelta nimeltään Ruu, matkusti Suomeen perheensä luokse. <3

13.12.2023

Melkein vuosi siinä meni että Gruili löysi oman ihmisensä, mutta sitä ihanemmalta se tuntuu sanoa että Gruili on juuri varattu omaan kotiin!

20.06.2023

Aktiivimme vierailivat Carpen tarhalla toukokuussa ja tapasivat myös reissullaan ihastuttavan Gruilin. Aktiivien mennessä häkkiin alkaa Gruililla hirveä höseltäminen, koska ihmiset on vaan yksinkertaisesti tämän pojan mielestä ihan parasta. Namit kelpaavat myös erityisen hyvin ja Gruili tarjoaa aktiiveille paljon katsekontaktia namien toivossa. Pikkuinen ei kuitenkaan huomannut että maahan oli nameja heitelty hirmuisesti vaan katse oli kiinni ihmisissä. Jo lyhyessä ajassa Gruili osasi hieman rauhoittua. Kuitenkin heti kun namit kaivettiin esiin alkoi taas Gruililla kova tohelointi. Gruilin nami persous näkyi myös tällä reissulla ja poika oli aktiivien kuvailemana aivan valtava. Kotiin päästyään Gruilille olisikin tärkeää aloittaa terveellinen laihdutuskuuri. Pääsisipä jo tämä kreisi pikkutankki omaan kotiin, jossa hänelle olisi tarjolla jatkuvasti kaipaamaansa ihmisen huomiota. Gruililla oli nenän yläpuolella kuiva, hieman punoittava alue. Gruilista on lisätty uusi video sekä uusia kuvia. <3

06.03.2023

Aktiivimme tapasivat Gruili helmikuun aktiivireissulla Romaniassa. Gruili ilahtui aktiiveista ja aktiivien tuomista herkuista niin kovasti, että sai isot ilohepulit sekä sinkoili joka suuntaan. Gruili osoitti olevan todella perso herkuille ja rohmusi kaiken ruoan minkä eteensä sai. Tämä varmasti selittää Gruili ylipainon ja poika olikin helmikuussa todellinen pullukka. Hän ei kuitenkaan vaikuta pitävän ruokaa resurssina. Gruili antoi aktiivien myös hienosti käsitellä itseään. Helmikuussa pojan nenä oli kuiva sekä iho oli siitä rikki ja tämän syyksi epäiltiin ruokaa. Muutoin Gruililla ei näkynyt mitään iho-ongelmia. Gruili oli kerrassaan ihana ja hurmaava hassuttelia, jonka ei kuultu haukkuvan tarhalla. Gruilista on lisätty uusia kuvia sekä uusi video. Missä olisi Gruilin loppuelämän koti?

13.01.2023

Gruili murunen tepsutteli Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa kotiaan.

____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gruili saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gruili on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Ilona Lahti-Nuuttila

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: