Päivitetty 21.07.2017

Kodin saanut koira: HALLA H


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloidaan

 

27.3.2016
Kulkureiden aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Maaliskuussa 2016 Romanian matka kohdistui mm. Kulkureiden pääyhteistyökumppaneiden, Anda ja Alina Murgun yhdistyksen  Asociatia Suflete Dragi (Kind Souls) ylläpitämälle uudelle Sintestin tarhalle.  Tutustuessaan tarhan koiriin tapasivat aktiivit ensimmäisen kerran Halla H:ksi (myöhemmin Halla) nimetyn kauniin nartun, jolla on kerrotavanaan surullinen, joskin Romanialaisittain hyvin tavallinen tarina. Hetki sitten Hallalla oli vielä oma koti, ja oma ihminen jonka kanssa kulki paimenessa. Tuli kuitenkin päivä, jolloin Hallan ihminen päätti, ettei tyttö enää sopinut kuvioihin ja hylkäsi sen pellolle. Kun hyväsydäminen Alina Murgu kuuli tapauksesta, päätti hän hakea tytön turvaan tarhallensa. Hallalla oli kuitenkin kova kaipuu omaan kotiinsa ja niinpä se karkasi aluksi toistuvasti takaisin pelloille odottamaan tuttua paimenta tulevaksi. Näin ei kuitenkaan koskaan tapahtunut. Nyt Halla asuu Sintestin tarhlla ja valikoitui Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään loppuelämän kotia, josta sitä ei enää koskaan hylätä.

Halla on luonteeltaan iloinen koira. Se vaikuttaa perusluonteeltaan nöyrältä ja pehmeältä. Koiralaumassa se väistää vahvempia koiria. Muiden riekkuessa tyttö vetäytyy sivummalle, mikä on sääli, koska se selvästi haluaisi itsekin tulla kovasti leikkimään. Uusia ihmisiä kohtaan Halla on ystävällinen. Aluksi se on aavistuksen varuillaan mutta tulee nopeasti rapsuteltavaksi. Tarhaoloissa tyttö ei juurikaan hauku. Hallan nisät ovat iso ja se on varmasti joutunut nuoren elämänsä aikan synnyttämään monet ei-toivotutu pennut. Halla on noin 60cm korkea ja painoa sillä on 20-25kg.

Hallan taustat ja ulkonäkö huomioiden on mahdollista, että neidissä virtaa myös laumanvartijan verta. Romanian rotumixeistä emme kuitenkaan voi olla varmoja ja rotusekoituksen ollessa kyseessä on mahdotonta etukäteen ennustaa ilmentääkö se kotiuduttuaan laumanvartijan rotutyypillisiä ominaisuuksia. Ongelmien välttämiseksi Halla luovutetaan ainoastaan omakotitaloon.

9.5.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Hallan toistamiseen vieraillessaan Sintestin tarhalla viime viikolla. Tällä kertaa Halla oli huomattavasti aiempaa varautuneempi ja sillä kesti pitkään tulla tutustumaan vieraisiin. Hallan korva on selvästi kipeä ja se rapsuttelee sitä koko ajan. Halla ei anna kuitenkaan tutkia korvaansa, vaikka tuleekin hetken vieraita tuumailtuaan rapsuteltavaksi.

15.7.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Hallan jälleen vieraillessaan Romaniassa viime viikolla. Neidin repeytynyt korvanpää on onneksi jo parantumassa ja se antaa myös vieraan katsoa korvat ongelmitta. Toisessa korvassa on hieman eritettä, mutta ei pahasti. Myös Hampaat saa Hallalta katsoa, vaikka se ei toimenpiteestä erityisemmin pidäkään. Tarhaoloissa Halla vaikuttaa normaalilta koiralta eikä se ilmennä laumanvartijan rotuominaisuuksia mitenkään. Ihmisiä Halla tulee tervehtimään rauhallisesti ja antaa rapsutella ja käsitellä itseään. Häkin muiden koirien kanssa Halla tulee hyvin toimeen.

Lisätty kuvia.

10.11.2016
Saimme jälleen terveisiä Hallalta, kun aktiivimme vierailivat Sintestin tarhalla marraskuun alussa. Hallan korvat vaikuttivat oleva nyt hyvässä kunnossa. Kun kipuja ei ole, on Halla aiempaa seurallisempi. Vieraita ihmisiä se tuli moikkaamaan ystävällisesti ja hetken seurusteltuaan meni sitten omiin oloihinsa lepäilemään. Halla ei turhia hötkyile, vaan antaa itsestään rauhallisen vaikutelman. Halla tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Se antaa tilaa ja väistää tieltä innokkaampia.

11.3.2017
Kävimme moikkamassa Hallaa Sintestin tarhalla toissaviikolla.  Aluksi Halla meni koppiinsa kun tulimme häkkiin.  Se ravisteli päätään paljon ja pohdimme olisiko korvissa jälleen jotain. Pyysimme Alinaa seuraamaan tillannetta ja tarvittaessa viemään Hallan eläinlääkärille. Halla ei hermostu vaikka häkkikaveri hyppii innoissaan päälle. Miestä ja kohoavaa kättä se väistää. Halla uskaltaa tulla lähellemme rauhallisen tarkkaavaisesti.  Se katsoo tarkkaan, mitä ottaa kädestä. Halla ei halua, että sitä rapsutetaan korvan läheltä, mutta kyljen rapsuttelu kelpaa. Hiukan neiti vetäytyy ja vaikuttaa, ettei Halla ole sinut rapsuttamisen kanssa. Halla tykkää kuitenkin olla lähellä ja sen eleet ovat hyvin ystävälliset koko ajan. Sen häntä pysyy alhaalla koko ajan, eikä se  arastele, vaikka ihmisen käsi käy pään päällä. Halla asuu samassa häkissä neljän muun koiran kanssa ja lauma vaikuttaa tulevan hyvin toimeen keskenään.

Lisätty video.

8.7.2017
Kulkurien Veera vieraili hiljattain Sintestin tarhalla ja saimme pitkästä aikaa kuulumisia Hallasta. Vierailupäivänä Romaniassa paahtoi helle ja Hallallakin oli valtavan kuuma. Neiti ei paljoa jaksanut puuhailla. Aluksi Halla ei tullut lainkaan moikkaamaan Veeraa, vaan makoili häkin varjoisimmassa reunassa.  Hetken kulutta Halla kävi kuitenkin kiertämässä häkin ympäri ja pysähtyi hetkeksi rapsuteltavaksi. Kuumuus sai sen pian kuitenkin vetäytymään takaisin varjoon. Halla keikutteli muutaman kerran päätään ja korvat ovat mahdollisesti edelleen kipeät. Korvien kurkkaamista neiti ei liiemmin arvostanut joten Veera jätti suosiolla niiden suuremman tutkimisen väliin. Hallan vauhdikas häkkikaveri Jones hyppi useaan kertaan Hallan yli ja tällöin neiti irvisteli sille oikeutetusti hieman. Perusolemukseltaan Halla  kuitenkin on edelleen positiivinen, nuuskii Veeran sormet ja  tykkäsi etenkin kun rapsuteltiin leuan alta.

Lisätty Hallalle uusia kuvia.

21.7.2017
Iloisia uutisia. Herttainen Halla H. on löytänyt oman kotinsa. Halla muuttaa pian omaan kotiin Ranskaan.

 

———————————————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella.

Halla saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Halla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.