Kodin saanut koira: BIG MOUTH

Syntymäaika: 8/2016
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa
Kokoarvio:

 

5.2.2017
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Tammikuussa 2017 Romanian matka kohdistui mm. Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Cosobassa sijaitsevaan, Onevetin hoitolaan,  jossa pikkuinen Big Mouth odottaa omaa kotiaan.

Romaniassa koiria hylätään päivittäin ja Big Mouth on päätynyt Onevetin hoitolaan, omistajan jätettyä tytön sinne.

Big Mouth on ruskea mäyräkoiratyyppinen pötkylä.  Sen iloinen häntä heiluu ja se etsii herkkuja. Herkkujen etsimistä voi hyödyntää kodissa, jolloin Big Mouth saa mieleistään tekemistä. Sitä kiinnostaa myös lelut ja se suhtautuu avoimesti uusiin ihmisiin. Nimensä mukaisesti tyttö käyttää ääntään(Big Mouth suom. Suurisuu). Big Mouth on rauhallisempi sisällä, kun ei ole muita koiria lähellä.

Big Mouth on noin 30 – 35 cm korkea ja painaa noin 10 kg.

17.3.2017
Aktiivimme tapasivat maaliskuisella Romania matkallaan Big Moutin. Tyttö on paljon pienempi kooltaan mitä kuvista saattaisi olettaa. Big Mouth on todella kiltti, ihmisrakas ja reipas. Ei jännittänyt yhtään outoa tilannetta ja vieraita ihmisiä. Pieni on iloinen väkkärä joka rakastaa herkkuja. Big Mouth on herttainen ja lempeä pikkukoira, joka tykkää pyöriä mukana ja touhottaa porukassa. Kun se näkee toisen koiran, se juoksee pienillä jaloillaan heti tervehtimään tätä iloisesti. Tyttö on aktiiviemme mukaan ” sellainen huolettoman oloinen iloinen touhottaja. Aivan ihana, tasapainoinen ja helpon oloinen koira!”
Lisätty kuvia tälle ihanuudelle.

11.5.2017
Toukokuussa Big Mouth sai Suomesta vieraita, kun aktiivimme matkasivat Romaniaan.
Big Mouth tulee mielellään ihmisen luokse, mutta toisten koirien riekuessa ihmisten ympärillä, se jää mielummin taaemmaksi odottamaan vuoroaan.
Se kerjää rapsutuksia vatsa pystyssä ja on todella hyväntuulinen tyttö! Se on mutkaton ja iloinen koira, jota on mahdotonta ottaa vakavasti. Tämä ihana pikkumurmeli osaa käyttäytyä toisten koirien kanssa hienosti, mutta se ei sovi kovin vahvaluonteisen koiran kaveriksi, jottei se jäisi ihan jalkoihin.
Lisätty toukokuisia kuvia.

28.5.2017
Pikkuista pötkylää on kohdannut onni! Se saa lentolipun Suomeen ja matkustaa kotihoitoon 4.6.2017 lennolla.

21.6.2017
Big Mouth on ollut nyt pienen tovin Suomessa ja saimme ihania kuulumisia hoitajalta.

“Piken kanssa on tosiaan sujunut tosi hyvin! Se on hirveän ihmisrakas koira, tosin vähän jännittää outoja ihmisiä. Mutta kun tottuu niin haluaa olla kokoajan ihmisten kanssa, edes suihkussa ei tarvitse käydä yksin 😀
hihnakävely sujuu melko hyvin, se ihmettele edelleen kaikkia kummallisuuksia jota ulkona liikkuu ja tuppaa pysähdellä aina kun joku näkyy. Sen saa kuitenkin hyvin liikkeelle ääntä käyttämällä ja sitten se kipittää taas tyytyväisenä rinnalla. Ei vedä hihnassa ollenkaan, vähän poukkoilee puolelta toiselle mutta muuten kävelee nätisti.
Pikke on suurimman osan ajasta rauhallinen, mutta tykkää välillä myös päästellä ja juosta täysiä pihalla 🙂 viikon sisällä vain parit pissat tullut sisälle, eli on melkein jopa sisäsiisti ja osaa pidättää pidemmänkin aikaa. Yöt nukkuu rauhassa omassa pedissään. Autoilukin sujuu ilman suurempia hötkyilyjä.
Haukkuu tosiaan välillä, mutta ei turhaan eikä innostuessaan. Lähinnä vähän vahtii jos joku vaikuttaa epäilyttävältä. Eilen ekan kerran meille tuli vieraita ja aluksi Pikke oli tosi jännittynyt ja haukkui vähän. Muutaman tunnin tuijotti hyvän matkan päästä epäluuloisena, mutta loppuajasta sitten ottikin jo maharapsutuksia tyytyväisenä vastaan vierailta.
Yleisesti Pikke tuntuu ikäisekseen tosi helpolta koiralta ja siitä saisi varmasti hyvin pienellä vaivalla ihan superhyvän kaverin itselleen!”
26.6.2017
Pikke on varattu tänään ikiomaan kotiinsa <3 Hyvää elämää pikkuinen ja onnea perheelle!
19.7.2017
Tänään Pikke matkaa omaan kotiinsa. Tuhannet kiitokset kotihoitajalle, jonka ansiosta tälläkin tarinalla on onnellinen loppu <3

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Big Mouth saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Big Mouth on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tanja Nummelin

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: