Päivitetty 01.09.2019

Kodin saanut koira: HANNAH (nyk. Tana)


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
(24.5.2019)

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttopihalla.man suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana

Tyttönen kiinnittää aktiivien huomion jo pidemmän matkan päästä. Tämä ihana corgimainen typynen on löydetty kadulta harhailemasta yksinään. Hannah on ollut tarhalla vasta pari kuukautta (toukokuussa 2019) ja vaikuttaa olevan tarhan meiningistä vielä vähän ihmeissään. Sen lisäksi, että Hannah on todella kaunis ja joukosta erottuvan näköinen, sillä on ihan hassu tapa pönöttää koppinsa harjakaton päällä tomerana ja tarkastella ympäristön tapahtumia. Hannah ei tee katolla itsestään numeroa, vaan tähyilee vaan ympäristöä tärkeän näköisenä.

Aktiivien mennessä aitaukseen, Hannah seisoo katolla edelleen. Tyttö heilauttaa häntäänsä vaivihkaa hieman, mutta ei tee elettäkään tullakseen katolta pois ihmisten luo. Tilanne seisoo hetken paikallaan. Vierailijat heittävät maahan namia, mutta neiti ei hyppää niiden luo. Lopulta aktiivit päättävät kokeilla, mitä käy, jos he lähestyvät tyttöstä. Hannah on vähän hämmästyneen näköinen, mutta pysyy kuitenkin rentona ihmisen lähestyessä. Tyttö ei pyri karkuun eikä näytä mitenkään pahastuvan siitä, että sen luo tullaan. Hannah haistelee lähestyjän kättä uteliaana, syö namia ja antaa rapsuttaa, mutta siitä näkee, ettei se ole tällaiseen vierailuun ja huomioon kovinkaan tottunut. Pienen rapsutteluhetken jälkeen vierailijat antavat tytölle tilaa pakittamalla kauemmas ja tällöin Hannah jää edelleen kopin katolle. Vierailivat alkavat jo miettiä, onko hän mahdollisesti jotenkin jumissa katolla- kyseessä kumminkin melko korkea koppi ja Hannah on melko matalajalkainen koira. Kuitenkin, kun kissanruokapaketti kaivetaan taskusta, saa se tämänkin typyn kinttuihin nopeasti vauhtia ja se juoksee oikopäätä kissanruoan tarjoajan luo. Suloinen Hannah läpsii tassuilla pyytääkseen lisää herkkujaja onkin yhtäkkiä ihan tosi mielissään ihmisten vierailusta. Aktiivit kuvailevat Hannahia tosi ihanaksi, hassuksi koiraksi.

Muiden koirien aloittaessa haukkukonsertin, lähtee tämä tomera tyttönen siihen mukaan, mutta lopettaa kuitenkin haukkumisen melko nopeasti. Kun aktiivien matka jatkuu seuraavan koiran luo, hypähtää Hannah takaisin harjakatolleen päivystämään. Hannah tulee Andan mukaan hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Todennäköisesti Hannah viihtyisi parhaiten rauhallisessa ympäristössä, jossa sille annetaan aikaa, tilaa ja rakkautta, sopivaa määrää herkkuja unohtamatta.

Hannah on noin 40 cm ja 15-20 kg. Sen olisikin hyvä hieman pudottaa painoa. Hannahin rakenteen vuoksi on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota siihen, ettei niveliä ja selkää rasittavaa liikapainoa tytölle kertyisi.

Päivitykset

10.8.2018

Hannah lensi Suomeen, jossa oma perhe sitä odotti.

26.5.2019
Iloisia uutisia tälle kaunokaiselle. Oma perhe huomasi hänet samantien kun hän astui adoptio-ohjelmaan ja niin Hannah varattiin omaan kotiin kun hän oli ollut vasta pari päivää sivuilla. Adoptioprosessi oli kuitenkin perheen kanssa ollut jo tovin meneillään, joten varaus on huolellisen taustatyön ja prosessin tulos. Ihana sellainen <3

24.5.2019
Hannah tuli mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Hannah saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, steriloituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hannah on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hannahin  yhteyshenkilö on Mia Takolander 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.