Päivitetty 02.09.2021

Kotia etsivä koira: HÄSÄÄ


Syntymäaika: 2018-2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
28.7.2021

Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon. Tarhalla asuu nyt koirien lisäksi ympärivuotisesti romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla huolta päivittäin.

Häsää on nimensä mukainen häsäinen koheltaja. Hän on niin iloinen kaikesta, että menee ihan sekaisin eikä tiedä miten olla, kun ihmiset häntä lähestyvät. Todella energinen ja elämäniloinen tyttö. Rakastaa ihmisiä ja on hyvin sosiaalinen ja itsevarman oloinen. Tulee iloisesti pyytämään huomiota vierailtakin ja jää onnellisena rapsuteltavaksi. Heittäytyy myös vauhdissa selälleen syliin. Ihanan energinen hassuttelija.

Häsään  on arvioitu olevan noin 2-3 vuotta. Häsää on aikuinen koira ja kooltansa noin 60cm korkea ja painoa löytyy 25-30kg täyttä iloa ja menoa.

Häsää etsii kotia, jolla on mahdollisuus tarjota sille paljon koiramaista tekemistä ja aktivointia, sekä lempeästi opastaa sitä kotikoiran elämään. Häsää on iloinen koheltaja, joten tulevalta kodilta vaaditaan kärsivällisyyttä sekä ymmärrystä ohjata ja kouluttaa sitä positiivisin ja koiralähtöisin menetelmin. Hän tulee varmasti kaipaamaan kotona paljon aktivointia ja tekemistä ja sopisi varmasti hyväksi  harrastuskaveriksi.

 

Päivitykset

2.9.2021
Saimme ihania videoterveisiä Carpen tarhalta ja Häsäältä! Iloinen tyttö otti vieraat innostuneena vastaan ja oli valmis tekemään mitä vain, saadakseen vähän huomiota ja rakkautta. Löydät sydämen sulattavat videot alta.

28.7.2021
Häsää aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Häsää saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Loudi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Häsään yhteyshenkilönä toimii: Minna Ahlfors

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa