Päivitetty 02.02.2023

Kodin saanut koira: HEELA


Syntymäaika: 01/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Andra Elena/Happy Dogs Moreni)
steriloidaan

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

23.8.2022

Andra Elena on eläinlääkäri, jonka tunnemme pitkältä ajalta. Nykyisin Andra toimii eläinlääkärinä pienellä klinikalla Morenin kaupungissa ja hän tekee kanssamme tiivistä yhteistyötä sterilointien saralla, pystyäkseen vaikuttamaan Morenin ja Romanian kodittomien koirien tilanteeseen pitkäjänteisellä tavalla.

Heinäkuussa eräänä aamuna Andra kuuli sydäntäsärkevää ulvontaa klinikkansa ulkouolelta ja löysi sieltä Heelan. Mistä ja miten Heela on siihen ilmestynyt ja mitä sen aiempaan elämään kuuluu, emme tiedä, mutta Heela oli hyvin onnekas löydettyään Andran. Andra otti Heelan sisään, ruokki ja juotti luurangon laihan, kuumissaan olevan ystävällisen koiran ja antoi sille ulko- ja sisäloishäädöt. Heela oli löydettäessä hyvin laiha, mutta heti alusta lähtien hyvin kiltti ja sosiaalinen. Vaikuttaa siltä, että se on ollut jollain lailla omistettu koira, mutta sitä ei mitä ilmeisimmin ole hoidettu kovin hyvin. Nyt Heela etsii omaa kotiaan Suomesta.

Heela on noin 1,5-vuotias iloinen ja leikkisä narttu, joka tullaan steriloimaan sen saatua hieman lihaa luidensa ympärille. Heela sai turvapaikan paikalliselta Happy Dogs Morenin tarhalta ja sille on aloitettu asianmukaisesti rokotusohjelma yhteistyöklinikallamme. Heela ei voi sietää häkissä olemista, sillä hän haluaisi olla koko ajan ihmisten kanssa. Heela tulee sujuvasti toimeen mm. Andran pienen lapsen ja pienen narttukoiran kanssa, Heela tuntuu suhtautuvan varsin avoimesti kaikkiin tapaamiinsa ihmisiin ja muihin koiriin. Heelassa virtaa selkeästi paljon saksanpaimenkoiraa ja se onkin tyypilliseen tapaan energinen, aktiivinen ja älykäs koira, joka vaikuttaa olevan helposti motivoitavissa kaikkeen yhteiseen, kivaan tekemiseen.

Heela on noin 60 cm korkea ja painaa tällä hetkellä noin 20 kiloa, ollen selvästi lihakseton ja alipainoinen.

Heela etsii sitoutunutta, aktiivista, liikunnallista kotia, jossa on jo jonkin verran kokemusta paimentyyppisistä koirista ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvasta koulutuksesta. Heela tulee tarvitsemaan paljon lajityypillistä tekemistä, kuten nenätyöskentelyä, kaivamista, repimistä ja juoksemista ollakseen tasapainoinen ja tyytyväinen nuori koira. Sohvaperunaksi Heelasta e ole, vaikkakin illan tullen olisi varmasti kiva rentoutua reippaan päivän päätteeksi oman ihmisen/perheen kanssa. Heelasta saisi varmasti oivallisen kaverin jonkin harrastuksenkin pariin tai kaveriksi retkille ja vaelluksille.

Heela pärjäisi hyvin ainoana koirana, mutta sen tulevassa kodissa voisi olla muitakin koiria. Heela saattaa käyttää ääntään jonkin verra, joten tämä tulee huomioida asumismuotoa ajatellessa.

Päivitykset

14.1.2023

Heela on saapunut kotiin!

9.11.2022

Heela on varattu omaan kotiin Suomeen.

23.8.2022

Heela aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Heela saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Heela on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää (ensiyhteydenotot sähköpostitse)

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.