Kodin saanut koira: AILI-AMALIA (nyk. Luna)

Syntymäaika: 09/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

20.10.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Aili-Amalian elämän alku ei ollut helpoin mahdollinen, sillä hänet on tuotu aivan pienenä pentuna tarhalle ja hän myös sairastui parvovirukseen ollessaan alle kahden kuukauden ikäinen. Parvo on hyvin tyypillinen pieniä pentuja piinaava sairaus tarhaoloissa ennen rokotusohjelman käyntiin saamista. Aili-Amaliaa potkaisi kuitenkin onni marraskuussa 2021. Tämä pikkuinen tyttö pääsi Carpen tarhalle Kulkureiden Hätäkeräys Carpen tarhoille-keräyksen ansiosta, jossa kerättiin varoja parvovirukseen sairastuneille pennuille. Keräyksen ansiosta Aili-Amalia selvisi tuosta pennuille vaarallisesta taudista ja parantui täysin ja pääsee vihdoin aloittamaan ikioman kodin etsinnän.

Aili-Amalia on asunut tarhalla nyt noin vuoden verran, eli melkein koko elämänsä, eikä hänellä näin ollen ole kokemusta kotikoirana olemisesta. Aili-Amalia asusteli tarhalla ensin pentuaitauksessa suuremmassa porukassa, mutta hänet jouduttiin siirtämään pois muiden pentujen luota jäätyään niiden jalkoihin. Nyt Aili-Amalia jakaa häkkinsä seitsemän vuotiaan uroskoiran kanssa kaksin. Toisen koiran kanssa elo tuntuu sujuvan mutkitta, vaikkakin ahne häkkikaveri taitaa syödä Aili-Amalian ruuat aika ajoin. Aili-Amalia vaikuttaisikin näiden tietojen perusteella olevan luonteeltaan melko alistuva.

Syyskuussa tarhamatkalla olleet Kulkurien aktiivit tapasivat Aili-Amalian ensimmäistä kertaa. Häkkiin mentäessä hän tule heti iloisena aktiiviemme luokse hakemaan hellyyttä, ja sitä tämä tyttö todella ansaitsee. Aili-Amalia vaikuttaa reippaalta ja avoimelta koiralta, hän antaa rapsutella itseään miten vaan eikä edes namien syönti kädestä saa häntä perääntymään. Yksi tarhan miestyöntekijöistä näyttäsi kuitenkin epäilyttävän Aili-Amaliaa hiukan, mutta muita ihmisiä hän ei aristele.

Syyskuussa tarhamatkalla olleet Kulkurien aktiivit huomasivat Aili-Amalian jalassa pienen haavan, jonka se oli saanut mahdollisesti kolhimalla itseään häkkiin tai toisten koirien kanssa kinan yhteydessä. Se ei onneksi ollut vakavaa, vaan Aili-Amalia olisi jo ihan valmis jättämään tarhaelämän taakseen ja tuntemaan oman kodin ja omien ihmisten rakkauden!

Koska Aili-Amalialla ei ole kokemusta kotikoirana olemisesta, hän tulee tarvitsemaan uudelta kodilta mahdollisesti paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea. Kaikki asiat sisällä asumisesta hihnalenkkeihin ja tasapainoiseen kotikoirana elämiseen ovat hänelle uutta ja jännittävää.

Aili-Amalian on kooltaan keskikokoinen, painoa hänellä on tällä hetkellä 15-18kg ja korkeutta 47cm.

Päivitykset

15.1.2022

Aili-Amalia saapui oman perheen luo Suomeen ja sai nimekseen Luna. Ihanaa elämää Luna ja perhe!

5.12.2022

Ihana Aili-Amalia on varattu omaan kotiin!

20.10.2022

Aili-Amalia aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aili-Amalia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aili-Amalia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Heidi Kurkinen.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: