Päivitetty 06.01.2020

Kotia etsivä koira: IISAK


Syntymäaika: Noin 2007
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
17.12.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Cosoban tarhalle ja sen läheisyyteen hylätään jatkuvasti koiria, joita Adina pyrkii parhaansa mukaan auttamaan ja joille hän koettaa löytää koteja. Aina tosin kyse ei ole hylkäämisestä, vaan ihmiset tuovat pelastamiaan koiria paikalle, koska ajattelevat, että ne saavat siellä apua. Iisakin historiasta ei ole juurikaan tietoa: Iisak löytyi alunperin stadionilta, jota tyhjennettiin jalkapallokisoja varten. Stadionilta Iisak päätyi kunnalliselle tarhalle, mutta Adinan ystävällinen tuttu lunasti sen sieltä pois ja toi Cosobaan. Se olikin Iisakin onni, kunnallinen tarha ei ole sopiva paikka kenellekään, mutta vähiten se on sitä ikääntyneelle koiralle. Kokemuksistaan huolimatta Iisak on kiintynyt ihmisiin ja hakeutuu mielellään ihmisten lähelle nojailemaan kylkeen ja nauttimaan silityksestä. Se on rauhallinen ja luottavainen ihmisen seurassa, ja sen kaunista, lämmintä katsetta on vaikea vastustaa. Myös muiden koirien kanssa Iisak tulee toimeen.

Iisak on yli 55 cm korkea, painaa noin 20 kiloa, ja on tällä hetkellä hoikka ja lihakseton. Iisakin etuhampaat ovat heikossa kunnossa ja on todennäköistä, että hampaat tulevat vaatimaan erityistä hoitoa. Muutenkin on hyvä ottaa huomioon, että kyseessä on iäkäs koira, Iisak on arvion mukaan 12-vuotias, joten erilaiset yllättävät terveysongelmat saattavat alkaa vaivata Iisakia.

Iisak etsii rauhallista aikuiskotia, jossa se voisi päästä nauttimaan ansaituista eläkepäivistään. Iisak tuskin pistäisi pahakseen jos uudessa kodissa olisi rauhallinen koiratoveri, mutta todennäköisesti Iisak pärjäisi hyvin myös ainoana koirana.

Päivitykset
17.12.2019

Vieraillessamme joulukuussa Cosobassa, on jo aivan hämärää kun pääsemme viimein Iisakin häkin kohdalle. Tästä syystä emme ikävä kyllä saaneet Iisakista kuvia tai videoita, mutta voin vakuuttaa, että Iisak on vähintäänkin yhtä komea vanha herra kuin aiemminkin. Iisak ottaa meidät vastaam rauhallisesti ja ystävällisesti, häntä lempeästi heiluen. Vaikka hetkellisesti ympärillämme on melkoinen älämölö ja haukkukuoro, Iisak ei yhdy haukuntaan. Iisakille namit maistuvat ja rapsutukset kelpaavat, ja kodin lämpöön pääseminen olisi varmasti herran mieleen. Oikein tasapainoisen oloinen koira.

26.9.2019
Onnekas Iisak pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään sitä ikiomaa kotiaan, jossa nauttia rakastetun perheenjäsenen asemasta.

____________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Iisak saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Iisak on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa