Päivitetty 01.03.2020

Kodin saanut koira: MISS RAISA (nyk. Sally)


Syntymäaika: 2016-2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
4.1.2020

Adına Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä kanssa OneVet-klinikan, joka on yksi Kulkureiden keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkureiden adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärityönsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen, ja hän perusti One Rescue Association-yhdistyksen vuonna 2017. Yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Vaikka tarhalla asuu useita satoja koiria, on tarha romanialaisittain kuitenkin hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Ihana pörröinen Miss Raisa on takuulla ollut aiemmin kotikoirana, koska tyttö on todella ihmisläheinen, rakastaa rapsutuksia sekä on todella reipas ja leikkisä. Miss Raisa antaa käsitellä itseään erittäin hyvin ja tulee loistavasti toimeen muiden koirien kanssa. Se haukkuu jonkin verran toisten koirien kanssa hieman kimeällä vahtikoiramaisella haukulla. Ihmisiä tyttö pusuttelee innokkaasti, mutta osaa myös rauhoittua nopeasti. Miss Raisa on löydetty rannikkoalueelta, ja koska siellä on paljon sydänmatoa niin Dr. Adina on testannut Raisan siltä varalta, ja testi oli negatiivinen. Miss Raisalta on katkennut useampi kulmahammas, varmaankin tapaturmaisesti.

Pörröinen Miss Raisa vaikuttaa helpon oloiselta ilopilleriltä, joka sopisi varmasti ilahduttamaan monenlaista juuri omaa iloista Miss Raisaa etsivää kotia.

Miss Raisa on kooltaan n. 40cm ja painoa n.10kg.

Päivitykset
29.2.2020
It was love at first sight! Miss Raisa saapui kotiin, hurmasi omistajansa, sekä hurmaantui omasta ihmisestään niin, ettei pusuttelulle meinannut tulla loppua. Uuteen elämään tämä ilopilleri tassuttelee nimellä Sally. Onnellista yhteistä elämää!

2.2.2020
Tänään on Miss Raisan onnenpäivä, tämä pusutteleva ilopilleri varattiin nimittäin omaan kotiin!

4.1.2020
Pörröinen ilopilleri Miss Raisa pääsi mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

___________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Miss Raisa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miss Raisa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mervi Raanoja

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.