Päivitetty 01.03.2020

Kodin saanut koira: BONO BOY


Syntymäaika: 8/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
29.2.2020

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Hylätyt koirat ovat valitettavasti arkipäivää Romaniassa ja myös Luiza kohtaa näitä koiria päivittäin. Joskus hänelle myös tulee soittoja, joissa kyläläiset ilmoittavat löytämästään koirasta ja toivovat Luizan auttavan tätä. Niin tapahtui myös Bono Boyn ja sen kahden sisaruksen, Pikkiksen ja Blissin, kohdalla kun koditon mies löysi ne paikallisesta puistosta ja pyysi Luizaa apuun. Ihmeen kaupalla pennut olivat terveitä ja selvisivät hengissä ja ovat nyt reippaita, energisiä koiran alkuja, jotka ovat päässeet Luiza Mandrun luokse opettelemaan kotikoiran elämää.

Bono Boy on sisarustensa tapaan leikkisä ja sosiaalinen ja rakastaa yli kaiken tuttujen ihmisten huomiota. Täysin vieraat saattavat alussa hiukan jännittää, mikä tietysti on täysin ymmärrettävää kun kokemuksia vieraista ei pennuilla vielä erityisemmin ole. Saadessaan paljon positiivisia kokemuksia vieraista ja saadessaan tutustua näihin omaan tahtiinsa Bono Boy varmasti rohkaistuu nopeasti tekemään tuttavuutta. Bono Boy on iloinen, energinen ja peruspentujen tapaan riehakas hännänheiluttaja, josta saa varmasti perhe ihanan kaverin.

Bono Boy tulee erinomaisesti toimeen sekä koirien että kissojen kanssa ja arvostaisikin varmasti kotoa löytyvää innokasta leikkiseuraa. Bono Boy on nyt reilu 6 kiloa ja noin 35 cm korkea. Se kasvanee reilu 10 kiloiseksi, keskikokoiseksi pötkyläkoiraksi.

Päivitykset

29.2.2020
Suloisen Bono Boyn elämä muuttui pysyvästi karkauspäivänä, kun se pääsi lentämään omaan kotiinsa Suomeen.

21.1.2020
Voi Bono Boy, meillä on ihania uutisia! Sinut on tänään varattu omaan kotiin Suomeen – ennen kuin ehdit edes kotisivuille asti sitä etsimään. Kohta alkaa uusi elämä, etkä varmasti arvaakaan, millaiset seikkailut sinua vielä odottavat.

____________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bono Boy tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Bono Boy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bono Boy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bono Boyn yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.