Päivitetty 01.10.2019

Kotia etsivä koira: PÄTKIS


Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
30.9.2019

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Pätkiksen tarina on erityisen musertava. Sillä oli oma rakastava perhe Romaniassa, mutta itsestään riippumattomista syistä perhe joutui luopumaan koirastaan. Perhe toi Pätkiksen Cosoban tarhalle ja tilannetta todistanut Adina kertoo koko perheen itkeneen jättäessään koiran Adinan hoiviin.

Nyt Pätkis asustaa Cosoban tarhan sisähäkeissä muiden tarhan pentujen kanssa. Päivisin se pääsee ulkoilemaan sisäpihalle pentuporukassa ja se hengailee ja leikkii sulavasti ja ongelmitta suuressakin koiralaumassa. Pätkis voisikin uudessa kodissaan arvostaa vanhemman koirakaverin seuraa. Muuten Pätkis tutkii uteliaana ympäristöään ja sitä kiinnostaa selvästi sitä tapaamaan tulleet Kulkurien aktiivit. Se tulee nuuskimaan heitä reippaasti, mutta on selkeästi vielä tottumaton kosketukseen ja varoo hiukan lähestyvää kättä. Tarhan tuttujen työntekijöiden luokse se säntää empimättä ja vaikuttaakin tuttujen seurassa olevan avoin, iloinen peruspentu.

Pätkis on noin 45 cm ja painaa noin 14 kiloa. Se saattaa vielä hiukan kasvaa, mutta jäänee sirorakenteiseksi, keskikokoiseksi koiraksi. Pätkis on rokotuksiltaan valmis lentämään Suomeen lokakuun lopulla.

Päivitykset
30.9.2019

Pätkis valikoitui mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pätkis saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pätkis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pätkiksen yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa