Päivitetty 06.03.2020

Kodin saanut koira: PÄTKIS (nyk. Leia)


Syntymäaika: 11/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
29.2.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Pätkiksen tarina on erityisen musertava. Sillä oli oma rakastava perhe Romaniassa, mutta itsestään riippumattomista syistä perhe joutui luopumaan koirastaan. Perhe toi Pätkiksen Cosoban tarhalle ja tilannetta todistanut Adina kertoo koko perheen itkeneen jättäessään koiran Adinan hoiviin.

Nyt Pätkis asustaa edelleen Cosoban tarhan sisähäkeissä muiden tarhan pentujen kanssa, vaikka onkin jo itse saavuttanut vuoden komean iän. Se on sopuisa ja iloinen kaveri pennuillekin, ei päsmäröi tai tappele resursseista. Päivisin se pääsee ulkoilemaan sisäpihalle pentuporukassa ja se hengailee ja leikkii sulavasti ja ongelmitta suuressakin koiralaumassa.

Muuten Pätkis tutkii uteliaana ympäristöään ja sitä kiinnostaa niin tutut kuin tuntemattomat ihmiset. Se tulee nuuskimaan vieraitakin reippaasti, mutta on selkeästi vielä tottumaton kosketukseen ja varoo hiukan lähestyvää kättä. Tarhan tuttujen työntekijöiden luokse se säntää empimättä ja vaikuttaakin tuttujen seurassa olevan avoin ja iloinen koira, jolle ihmisen läheisyys on tärkeää.

Pätkikselle etsitään ensisijaisesti suhteellisen rauhallista kotia, jossa jo ennestään asuu reipas koirakaveri. Pätkiksen tulevan kodin tulee ymmärtää herkän koiran sielunmaailmaa ja muistaa antaa sille aikaa ja rauhaa edetä omaan tahtiinsa.

Pätkis on noin 45 cm ja painaa alle 15 kiloa.

Päivitykset

29.2.2020
Karkauspäivästä tuli pienen Pätkiksen elämän onnellisin päivä, kun se tänään pääsi lentämään Suomeen oman perheensä luokse. Pätkis sai myös uudeksi nimekseen Leia. Onnea Leia ja perhe!

29.1.2020
Tänään Pätkis sai vihdoin ihania uutisia! Se varattiin tänään ikiomaan kotiin.

27.12.2019
Kulkurien aktiivien vieraillessa Cosoban tarhalla joulukuussa tapaamme Pätkiksen tarhan klinikkatiloissa. Pätkis on selkeästi hiukan hämmentynyt sisätiloissa olosta ja ei oikein tiedä miten suhtautuisi uuteen ympäristöön. Se piippailee ja vinkuu jonkin verran stresssaantuneena, mutta sen häntä kuitenkin heiluu taukoamatta ja nähdessään tutun tarhan työntekijän se laukkaa onnessaan tämän luokse. Aktiiveja Pätkis jää ensin tarkkailemaan hieman kauempaa, mutta on selväst utelias ja lähestyy heitä välillä tutkien. Vaikka Pätkis on hämmentynyt tilanteesta, niin se on iloisen ja reippaan oloinen. Sitä ei haittaa ihmisen kosketus ja se on alistuvaisen ja lempeän oloinen koira. Mikään namimonsteri se ei kuitenkaan ole, vaan sitä kiinnostaa herkkujen sijaan paljon enemmän ihmiset ja koirakaverit. Missä olisi herkän ja kauniin Pätkiksen koti?

23.12.2019
Pätkikselle lisättiin uusia kuvia ja hellyyttävä video joulukuulta. Se myös siirrettiin pentukategoriasta keskikokoisten aikuisten kategoriaan, koska ihana Pätkis on jo noin vuoden ikäinen.

30.9.2019
Pätkis valikoitui mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pätkis saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pätkis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pätkiksen yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.