Päivitetty 12.06.2016

Kodin saanut koira: INDIANA


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloidaan

 

25.3.2016
Kulkuri-aktiivit vierailivat jälleen maaliskuussa Romaniassa yhteistyökumppaneidemme luona. Matkalla tavattiin jo ennestään adoptio-ohjelmassa olevia koiria, sekä tutustuttiin uusiin potenttiaalisiin kotia etsiviin karvakorviin. IndiAna asustelee tällä hetkellä Alina Murgun ylläpitämällä tarhalla Sintestissä.

IndiAna on tarhalla suhteellisen uusi tulokas ja onkin viettänyt siellä aikaa vasta n. kolme kuukautta.
Tytöstä huomaa että se on vielä nuori ja IndiAna hakeekin paljon huomiota ihmisiltä mm. hammastelemalla.

Onneksi iloinen ja sosiaalinen luonne korvaa monia puutteita, joita IndiAna ei ole vielä ehtinyt oppia. “Leikki on lasten työtä ja oppimisen salat ehtii aloittaa heti kun ovi omaan kotiin avautuu” -totesi IndiAna taannoin aktiivien häntä haastatellessa.

IndiAna tulee toimeen hyvin toisten koirien kanssa ja kotona voisikin olla odottelmassa sosiaalinen karvakorva. Tämä reipas tyttönen etsii aktiivista ja ymmärtäväistä kotia, joka jaksaa opettaa tulokkaalle kotikoiran saloja rakkaudella ja pitkällä pinnalla.

IndiAnan säkäkorkeus on n. 45 cm ja painoa tytölle on kertynyt 12-15 kg.

5.6.2016
Kulkuri-aktiivit matkasivat toukokuussa Romaniaan tapaamaan mm. sivuillamme kotia etsiviä koiria.

Matkalaiset tapasit toki myös IndiAnan ja kertoivat tytöstä seuraavaa: IndiAna on todella energinen ja iloinen tyttö! Se on hirmu innoissaan tulevista vieraista, eikä oikein tiedä miten päin olla, kun pitäisi kaikki moikata. Tyttö hyppii, hammastelee ja riehuu minkä ehtii, tämän voisi melkein tiivistää yhteen sanaan: kakara 🙂

IndiAna odottelee kovasti omaan kotiin pääsyä, missä sen koulutus kotikoiraksi voi alkaa heti, jotta siitä aikuisena kehkeytyy oikein kunnon koirakansalainen.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

IndiAna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä sekä testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi tyttö on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

12.6.2016
IndiAna varattiin Ranskaan

Yhteydenotot Kata Miettiselle

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa