Päivitetty 08.06.2016

Kodin saanut koira: BOUBA


Syntymäaika: 3/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
ei kastroitu

31.5.2016
Romaniassa koiria hylätään tienvarsille, pelloille ja metsiin joka päivä. Myös useat pennut joutuvat oman onnensa nojaan sisarustensa ja emonsa kanssa ihmisten hylätessä ne. Osa koirista kuitenkin saa toisen mahdollisuuden, esimerkiksi Suflete Dragin koiratarhalla Sintestin kylässä. Suflete Dragin takana seisovat Alina ja Anda Murgu, jotka mahdollisuuksiensa mukaan pelastavat myös pentueita pois tienvarsilta turvaan heidän tarhalleen.  Sintestin koiratarhalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa, ja sieltä kotiutuu koiria myös mm. Englantiin, Saksaan ja Ranskaan. Myös Bubble sisaruksineen on löydetty tienvarrelta emonsa Bellen kanssa, josta he ovat päässeet Sintestin tarhalle turvaan. Pentueeseen kuuluu urokset Bubble ja Bouba, sekä heidän siskonsa Babydoll. Emo Belle on varattu muualle.

Bouba on hyvin kiltti ja tavallisen pennun tavoin reipas ja avoin uusia kokemuksia kohtaan. Bouba on ystävällinen ja antaa käsitellä itseään. Sylissäkään Bouba ei turhia hötkyile. Aikuisena Boubasta arvioidaan kasvavan noin 40-45cm ja 15kg miehen alku.

5.6.2016
Bouba on varattu omaan kotiin Ranskaan.

————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Bouba tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Bouba saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bouba on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bouban yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.