Päivitetty 13.08.2019

Kodin saanut koira: INKA


Syntymäaika: 8/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (yksityinen)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

29.4. 2019

Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja.Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista.

Eräs Mihaelan tuoreista hoidokeista on Inka-tyttö. Inka on luonteeltaan aktiivinen ja leikkisä koiran alku. Se on joukkuepelaajan tyyppinen laumasielu, joka viihtyy toisten koirien seurassa, ja pyytää kavereita leikkimään. Inka ei pyri määräilemään eikä pomota, mutta liittyy haukkujien kuoroon, jos joku muu aloittaa mekkalan. Kissojen kanssa sitä ei ole testattu, mutta oletettavasti sopeutuisi hyvin niin narttujen kuin urostenkin kanssa samaan laumaan. Se saattaa jännittää aluksi uusia ihmisiä, kuten monet rescue-koirat tekevät. Kun sille antaa hiukan aikaa, käsittely onnistuu miten päin vaan. Inka on helpon ja sopeutuvaisen oloinen koira.

Inkalla on tällä hetkellä painoa noin 15 kiloa ja korkeutta 45 cm. Koska Inka on vasta pentu, paino ja säkäkorkeus tulevat vielä kasvamaan.

Päivitykset

10.8.2019

Inka lensi omaan kotiin. Onnea uuteen elämään!

2.7 2019

Inka sai iloisia uutisia Suomesta. Neiti on varattu omaan kotiin!

29.4 2019

Inka liittyi kotia etsivien koirien laumaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Inka saapuu Suomeen steriloituna , asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Inka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Inkan yhteyshenkilönä on Antti Silvola.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.