Kodin saanut koira: KIARA C

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
29.10.2018
Kiara C on tavattu harhailemasta Bukarestin lentokentän läheisyydestä loppuvuodesta 2017. Kiaran nisät roikkuivat, mutta maitoa niistä ei tullut, eikä pentuja ollut lähistöllä tai enään hengissä. Toinen silmä Kiaralla oli pahasti tulehtunut, joka vaati välitöntä leikkausta ja hoitoa. Kiaran onnekseen, oli hänen löytäjänsä eläinystävällinen ihminen, joka otti koiran mukaansa ja hoiti silmän poiston. Tervehdyttyään pääsi Kiara Carpen tarhalle kotiaan etsimään.

Kiara C on viisas ja rakastava ja jotenkin jalo ja arvokas koira, vaikkakin innostuessaan aika kova myös häsläämään, mutta kovin hyväntahtoisesti. Se on avoin  ja tasapainoinen ja sosiaalinen tyttö, joka janoaa tekemistä ja vapautta liikkua. Vieraita ihmisiä kohtaa tuttavallinen ja kerjää vienosti vinkumalla huomiota. Kiarasta lähtee muutoinkin jonkun verran ääntä, silloin kun tylsyys tai innostus tai yleinen laumamelu iskee. Se saattaa myös ulvoa kauniisti ja aika pitkiäkin aikoja, joten kerrostalo tai myöskään kissatalous, ei ole se paras koti Kiaralle.
Muiden koirien kanssa Kiara C tuntuisi olevan sosiaalinen ja avoin. On ollut aikuisen nartun kanssa samassa häkissä ja tulivat hyvin toimeen keskenään.

Kooltaan noin 55cm/30kg

1.5.2019
Kiara on vihdoin aloittanut onnellisen elämän omassa kodissaan, missä se saa nyt nauttia ihmisten huomiosta joka päivä. Onnea Kiara ja koko perhe!

5.4.2019
Ihana Kiara C on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

29.10.2018
Matamimitoissa ollut Kiara on onnistunut karistamaan selkeästi kilojaan ja alkaa olemaankin jo melko sutjakassa kunnossa. Vielä hiukan hienosäätöä vyötärön kohdalta, niin se on siinä. Jos Kiara pääsisi lenkille ja liikkumaan, ongelmaa tuskin olisi koskaan syntynytkään ja toivottavasti se pääsee pian aktiiviseen kotiin, jossa viimeiset pari lisäkiloa saadaan hoidettua pois päiväjärjestyksestä. Kiaralle ihmisen kanssa touhuaminen on edelleen tärkeää, eikä siitä ole makoilijaksi, joskin siitä sellaisenkin saa, kun se on saanut touhuta tarpeeksi ihmisensä kanssa. Kulkurien aktiivit tapasivat Kiaran syyskuussa ja Kiaran mielestä namit olivat löytäneet tiensä aktiivien kädestä sen suuhun liian hitaasti, jolloin se ilmoitti turhautumisestaan haukkumalla. Kiara on kertakaikkisen sydämellinen ja avoin koira, jonka omistaminen olisi ehdoton etuoikeus.

25.7.2018
Kiaran häkkiin mentäessä, alkaa kova tohina koiralla. Iloa ihmisestä ja riemua huomiosta. Tilanne muuttui täysin, kun puimme valjaat koiralle ja lähdimme metsään. Alkuun sai koiraa kantaa jonkun matkaa, kun Kiaraa jännitti niin paljon tutun häkin ulkopuolinen maailma. Metsässä hetken rauhassa mietittyään, alkaa jo kävelykin sujua. Kiara jopa intoutui juoksemaan ja rentoutui todella nopeasti uuteen tilanteeseen.  Video metsälenkistä ja uusia kuvia lisätty.

12.6.2018
Kiara on superpallo, joka pomppii sinne ja tänne, hyppii syliin, juoksee luokse vauhdilla ja jakaa estoitta pusujaan. Se kuinka paljon käytös johtuu tarhaolosuhteista on vaikea sanoa, mutta energiaa Kiarassa riittää. Kaikki on iloista käytöstä, joka pitää purkaa rakastettaviin ihmisiin. Häkin ulkopuolella oleville kissoille tulee Kiaralta sanomista, joten kissakoti ei ensisijaisesti ole Kiaralle se oikea.

24.5.2018
Kiarasta uusia videoita lisätty.

16.3.2018
Aktiivimme tapasivat Kiaran maaliskuun alussa Carpen tarhalla. Kiaran häkkiin mentäessä, jossa on toistaiseksi yksin, alkaa koiralla välittömästi hyppiminen ja pomppiminen ilosta ja osittain käytös on myös stressin purkausta. Ihmisen ollessa rauhallinen ja näin omalla käytöksellään saa myös Kiaran rauhoittumaan, hetki siihen menee, mutta kyse on kuitenkin vain minuuteista. Kiaran kierrokset saa myös yhtä nopeasti nousuun, jos vain ottaa sopivan katsekontaktin koiraan, joten maltillisen ihmisen Kiara tarvitsee, joka ymmärtää ja osaa rauhoittaa sitä ja osaa myös aktivoida koiraa energian oikein.
Tarhalle tulessa, Kiara oli arempi, mutta nyt itsevarmuus on kasvanut ja se on tehnyt Kiarasta entistä avoimemman ja iloisen koiran.
Kotona Suomessa, Kiara tarvitsee tekemistä, niin päällään kuin jaloillaankin, joten sellainen koti olisi Kiaralle etsinnässä, jossa näitä toiveita toteutetaan. Uusia kuvia, hieman tukevoituneesta Kiarasta ja video.

20.2.2018
Kiara C tuli Kulkurien sivulle etsimään kotiaan Suomesta.

Kiaran häkkiin mentäessä, tulee vastaan pomppien iloinen ja hieman pyylevässä kunnossa oleva koira. Naapurissa asuva kärttyisä pieni herrakoira ei saa Kiaraa suuttumaan ja Kiara kestääkin pikkukoiran kiukunpuuskat hyvin. Myös Carpen tarhalla vapaana kulkeva Iso-Otto saa Kiaralta ystävällisen ja rennon vastaanoton. Kiara hurmaa kauniilla ulkomuodollaan, sekä ihanan avoimella ja iloisella luonteellakin.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kiara C saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kiara C on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: