Päivitetty 04.05.2019

Kodin saanut koira: MICHEL (nyk. Rane)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat
20.6.2018
Carpen tarha on Bukarestin ulkopuolelle rakentuva, Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carpen tarhan rakentaminen on Kulkurien yksi kärkihankkeista.  Lisää Carpe-projektista voit lukea täältä. Tarha sijaitsee rauhallisella maaseudulla noin tunnin ajomatkan päässä Bukarestista eikä tarhan lähistöllä ei ole muita tarhoja tai tahoja, jotka huolehtisivat kodittomista eläimistä ja steriloinneista. Niinpä paikallisten lemmikit lisääntyvät alueella jatkuvasti ja kodittomia koiria löytyy lähistöltä runsain mitoin – ja koiria on myös hylätty rakenteilla olevalle tarhalle alusta alkaen.

Myös Michel on hylätty kadulle. Muut koirat ovat hyökänneet kadulla sen kimppuun ja joku oli jo ehtinyt kutsua myös rankkurit paikalle erottamaan koiria ja viemään niitä kunnallisille tarhoille, Tässä kohtaa Michelin pelastukseksi osoittautui Carmenin tuttu, joka osui oikeaan aikaan paikalle ja otti Michelin turvaan ja talteen. Michel tuli tätä kautta Carpeen muutama kuukausi sitten, keväällä 2018.

Carpella Michel asuu samassa häkissä Nilan kanssa. Michel on todellinen energiapakkaus, varsinainen vieteriukko, jolla riittää virtaa ja vauhtia vaikka koko päiväksi. Tarhaelämä stressaa Micheliä eikä se oikein osaa rauhoittua, koska ympärillä haukutaan ja melutaan, viereisessä häkissä on lähellä toisia koiria ja saattaapa kissakin näyttäytyä oman häkin edustalla. Stressi purkautuu haukkumisena, eikä Michel oikein jaksa keskittyä häkissä vieraileviin ihmisiin eikä tarjottuihin nameihin. Silti Michel on ihmisiä kohtaan ystävällinen.

Päivitykset

27.4.2019
Joskus epäonni kääntyy onneksi – ja kolmas kerta toden sanoo. Näin tosiaan kävi Michelin kohdalla. Kolmas kotihoitopaikka osoittautui lottovoitoksi. Kolme koirakaveria ottivat Michelin hyvin vastaan ja perheen ihmisväkikin tuntui heti omalta. Ensimmäisten päivien levottomuus oli vaihtunut muutamassa päivässä rauhallisuudeksi ja uni maistui. Nimikin muuttui ihmisväen suussa nopeasti Raneksi – ja samalla aika nopeasti tuli päätös, että Rane ei on kotona.
Ranen saikin syntymäpäivänään parhaan mahdollisen lahjan ja tiedon, että koti on juuri siellä missä hän nyt on.  <3

24.4.2019

Michelin matka Suomessa jatkuu, hoitopaikka vaihtui jälleen yllättäen. Mistä koti Michelille, joka kaipaa rauhaa ja rakkautta?

22.4.2019

Michel on muutamassa päivässä oppinut kävelemään hyvin remmissä ja ottanut ihmiset hyvin “omakseen”. Michel on hellyttävä pakkaus, joka on hyvin ihmisrakas ja läheisyydenkaipuinen – ja samaan syssyyn aktiivinen ja hieman levoton. Monet muutokset viikon sisään aiheuttavat stressiä, joka purkautuu näykkimisenä ja yliaktiivisuutena, joka loppuu yhtä nopeasti kuin alkoikin. Michelille etsitään kokenutta kotia, jossa Michel saa paljon huomiota mutta ennen kaikkea paljon rakkautta – koska sitä tämä kaveri antaa monin verroin takaisin.
Michelille lisätty kuvia.

17.4.2019
Michel joutui yllättäen vaihtamaan kotihoitopaikkaa 17.4.2019 ja jatkaa kodinetsintää Turusta käsin. Michel matkasi hyvin autossa vaikka nopea muutos hieman levottomuutta herättikin.

13.4.2019
Michel saapui kotihoitoon Suomeen ja etsii omaa kotiaan Helsingistä käsin. Kotihoitajalla on oma rescuekoira kaverina, joka auttanee Micheliä Suomeen kotiutumisessa.

28.03.2019
Michel on saanut elämänsä lottovoiton ja pääsee matkaamaan 13.4 Suomeen kotihoitoon. Parasta tietenkin olisi, jos kentällä ihanaa hapsukkaa olisi odottamassa se ikioma perhe. Michel on mahtava, kiltti ja todella helpon oloinen koira, jolle häkkielämä ei yksinkertaisesti vaan sovi. Olisiko sinulla tarjota hyvä loppuelämän koti tälle kultakimpaleelle?

6.11.2018
Kulkureiden aktiivit tapasivat Michelin syyskuun lopun Romanian matkallaan. Michel vaikutti tarhalla hieman stressaantuneelta ja turhautuneelta – Michel selkeästi kaipaisi oman kodin rauhaa ja tasapainoisuutta. Michel on häkissään hieman levoton ja liikkuu ympäri häkkiä turhautumista purkaessaan, mutta pystyi lopettamaan juoksemisen ja keskittymään häkissä vieraileviin ihmisiin ja muuhunkin puuhasteluun.
Aktiivimme ottivat Michelin myös mukaan kävelylenkille ja testailivat, miten Michel käyttäytyy remmikävelyssä. Upeasti, kertoivat aktiivit. Michel oli lenkillä hyvin paljon tasapainoisemman oloinen, rennompi ja rauhallisempi – häkin ulkopuolinen elämä teki selkeästi Michelille hyvää.  Alla näet videon, miten lenkki sujui.
Michel on energinen poika on ja selvästi kaipaisi jotain tekemistä. Levottomuudestaan huolimatta Michel on todella helpon, lempeän ja kiltin oloinen koira, joka tulisi kotona varmasti rauhoittumaan ja muuttumaan tasapainoisemmaksi perheenjäseneksi.
Michelille päivitetty video ja kuvia syyskuulta.

20.6.2018

Komean Michelin kodin etsintä alkoi virallisesti tänään. Tämä avoin ja ystävällinen koira ansaitsisi kodin tarjoaman rauhallisen ympäristön, koska Michel selkeästi stressaantuu tarhan hälinästä. Koska Michel reagoi tarhalla toisiin koiriin ja kissoihin, Micheliä suositellaan  perheeseen, jolla on koirakokemusta ja jossa se saa ainakin alkuun olla perheen ainoa koira – eikä perheessä olisi myöskään kissoja.

Michelillä on karkeahko turkki ja se on pienehkö keskikokoinen koira, jolla on kokoa n. 45-50 cm ja 18-20 kg

_________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Michel saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Michel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Michelin yhteyshenkilö on Tytti Sirola

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.