Kodin saanut koira: ISRA

Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: narttu
steriloidaan ennen Suomeen tuloa
Sijainti: Romaniassa (Veera Nuri)
Kokoarvio:

 

15.8.2016
Aurinko oli jo laskenut mailleen juhannusviikon torstaina kuluvan vuoden kesäkuussa, kun Kulkurien Romaniassa asuva Veera sai soiton Carpen perustajalta Carmen Mandesulta. Carmen oli saanut tiedon pienestä pennusta, joka oli heitetty kanavaan, jonka betonireunat olivat niin korkeat, ettei ihmiselläkään ollut juurikaan mahdollisuuksia kiivetä sieltä pois, saati sitten pienellä pennulla. Pennun onneksi vesi oli juuri silloin alhaalla ja se saattoi pysytellä kaltevalla reunalla – mutta ei kauaa. Vastarannalla oleva nainen huuteli neuvoja Veeralle, joka oli laskeutunut pentua etsimään. Nainen oli pitänyt pienokaista silmällä apua odotellessaan. Hyvin pian kävi ilmi, että pentu oli paniikissa ja silmittömän kauhuissaan ja koetti päästä auttajaansa pakoon. Puolentoista tunnin kuluttua Veeralla oli kuitenkin sylissään likainen, märkä ja tärisevä musta pentu.

Pentu sai nimekseen Isra ja se pääsi kotihoitoon Veeran luokse. Isra on nyt reipastunut todella paljon ja se tottuu vieraisiinkin nopeasti, vaikka se alkuun vähän jännittääkin. Se touhuilee koko ajan ihmisten perässä ja haluaa osallistua kaikkeen, mitä kotona tapahtuu. Jotkin tilanteet, kuten kiinniotto jännittävät sitä aika paljon, mikä ilmenee siten, että se heittäytyy selälleen lattialle. Isra antaa käsitellä todella nätisti. Se mielestä muut koirat ovat todella ok, sillä ei ole ollut mitään ongelmaa kotihoitopaikassa tällä hetkellä asuvan seitsemän muun koiran kanssa. Isra haukkuu jonkun verran, varsinkin yksin jäädessään ja se saattaa myös hieman askarrella (mm. kenkiä ja johtoja) tylsyyttään. Ulkonäkönsä perusteella Israssa on terrieriä ja Isra onkin tyypillinen rotuperimänsä edustaja eli touhukas pentu.

Isralla on hauska tapa kiljua kuin palosireeni samalla, kun se säntäilee ympäriinsä erityisesti silloin, kun se on todella onnellinen, esimerkiksi, kun se saa ihmisensä kotiin. Hihnassa kävelyä se vielä jännittää, mutta kotihoidossa sitäkin on alettu harjoittelemaan. Se on myös jo miltei sisäsiisti, pissat tulevat sisälle enää satunnaisesti. Isra on todella herttainen, hassu ja ihana pieni tyttö, joka tulee aina aamuisin iloisesti kiehnäämään tyynylle kun huomaa, että ihmiset heräävät. Isra kaipaa kotia, jossa osataan tukea ujon tytön kehitystä ja samalla panostaa aktivointiin, ettei tyttö ala askarrella omiaan.

Isra on tällä hetkellä kooltaan noin 30-35 cm ja 5 kg.

16.8.2016
Isra on tänään punnittu ja se painaa huikeat seitsemän kiloa. Se on myös saanut rabiesrokotteen, joten se on askel askeleelta lähempänä omaa kotia.

21.8.2016
Lisätty uusia upeita kuvia yhäti kaunistuvasta Israsta.

10.9.2016
Kaikki koirat ansaitsevat, että joku katsoo niitä sanoo: “Tuossa on minun koirani”. Isra löysi omansa ja se matkustaa pian omaan kotiin Suomeen.

21.9.2016
Kulkurilento toi tänään mukanaan Suomeen monen monta koiraa. Yksi niistä oli Isra, joka on nyt ihan oikea perheenjäsen. Onnea matkaanne, Isra ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Isra saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Isran yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: