Päivitetty 28.11.2021

Kodin saanut koira: JAMESON


Syntymäaika: n. 2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.8.2021
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Jameson on päätynyt Carpen tarhalle Mitrenin kylästä pieneltä yksityiseltä tarhalta. Tarhaa ylläpiti nainen, jolla oli omalla pihallaan noin 100 koiran koiratarha. Naisen menehdyttyä viime syksynä, jaettiin pihalla asuvat koirat apuun päässeiden eläinsuojelijoiden kesken.

Komea Jameson on arviolta kolmen vuoden ikäinen. Se on 45-50cm korkuinen ja painaa arviolta 17kg. Luonteeltaan herra on rauhallisen ja tasapainoisen oloinen. Jameson asuttaa häkkiään kahden muun koiran kanssa ja ne tulevat keskenään hyvin toimeen.

Jameson pitää ihmisistä, mutta suhtautuu uusiin ihmisiin aluksi pienellä varauksella ja tarkkailee tilannetta hetken etäämmältä. Pian se kuitenkin rohkaistuu ja alkaa iloisena höseltää ihmisten ympärillä rapsutusten toivossa. Uudet asiat aiheuttavat alkuun jännitystä, mutta lempeällä ja rauhallisella ohjauksella herra rohkaistuu pian tutkimaan asiaa lähemmin ja huomaa ettei mitään hätää olekaan. Jamesonin kuvaillaan olevan pehmeän ja kiltin oloinen koira, joka kaipaa ymmärtäväistä ja hellää huolenpitoa tulevalta perheeltään.

 

Päivitykset

27.11.2021

Jameson saapui tänään Suomeen ja pääsi omaan kotiinsa, vihdoinkin!

13.10.2021

Mahtavia uutisia:  Jameson on varattu ja oma koti odottaa Suomessa!

16.9.2021

Uusi video lisätty!

5.8.2021

Jameson aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jameson saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jameson on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Jamesonin yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.