Päivitetty 07.03.2019

Kodin saanut koira: JAMIE


Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (MG Rescue)
ei kastroitu

Perustiedot ja tausta

24.1.2019

M. G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Mihai on toiminut kodittomien eläinten kanssa pitkään ja tehnyt yhteistyötä Kulkureille tuttujen tahojen, kuten OneVetin, Carmen Mandescun ja Alina Murgun kanssa. Kulkurit ovat jo pidempään auttaneet Mihaita koirien adoptioiden saralla, mutta vuonna 2017 yhteistyö laajeni myös sterilointeihin. M.G. Rescue valmistelee omaa tarhaa Bukarestin lähistölle, noin 30 km kaupungista. Valmistuttuaan se tarjoaa suojaa noin 80 koiralle sekä muille eläimille. Yhteistökumppaneinaan Mihailla on Kulkureiden ohella saksalainen Helping Paws ja ruotsalainen ryhmä Romanian Heart.

Mihain suojissa on myös hellyttävän suloinen Jamie-pentu. Se on pentujen tapaan leikkisä kaveri, mutta hieman ujo aluksi. Jamie selvitti hienosti kissatestin, joten se soveltuu myös kissakotiin. Jamiesta saat uskollisen ystävän, mutta otathan huomioon, että se on elänyt vain tarhaoloissa, ja sillä on paljon opittavaa kasvussa kotikoiraksi. Pitkäjännitteinen ja kärsivällinen, rakastava kouluttaminen onkin tarpeen. Voisi olla suotavaa, että kodissa on toinen koira auttamassa Jamien sopeutumista. Käytökseltään Jamie on positiivinen ja iloinen, haukkuu leikkiessä ja epävarmuutta kokiessaan, kuten pennun kuuluukin. Se tulee hienosti toimeen ihmisten, koirien ja kissojen kanssa. Jamien ja sen sisaruksen sekä emon tarinasta ei tiedetä muuta, kuin että ne hylättiin tarhalle lokakuussa 2018.

Mihain hoivissa on myös Jamien Blondie-emo ja sisko Sunny, joka on myös Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Painoa tällä pikkuhurmurilla on nyt noin 8 kiloa, ja säkäkorkeutta noin 35 senttiä.

 

Päivitykset

 

2.3.2019

Jamie sai lentää tänään kotiin yhdessä Sanni-siskon kanssa.

31.1. 2019

Jamie löysi oman kodin Suomesta, johon se pääsee yhdessä Sanni-siskon kanssa!

24.1. 2019

Jamie aloitti kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Jamie tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Jamie saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jamie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Antti Silvola  

 

 

 

https://www.facebook.com/mgrescueromania/videos/556077258136675/?comment_id=2270630179857677&notif_id=1548321467175811&notif_t=comment_mention

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.