Päivitetty 10.12.2018

Varattu koira: WINTER (Vinttariviisikko)


Syntymäaika: 3/2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
30.10.2018
One Rescue Association on Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, eläinlääkäri Adina Vladutin vuonna 2017 perustama yhdistys, joka ylläpitää Cosobassa sijaitsevaa koiratarhaa. Cosoban tarhalla asuu noin 200 Adinan koiraa, minkä lisäksi hän majoittaa siellä maksua vastaan myös muiden eläinsuojelijoiden koiria. Monet koirista etsivät kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa, niin myös vinttariviisikoksi nimetty pentue, joka hylättiin tarhalle, kun ne olivat vasta aivan pieniä. Alkuun Adina joutuikin ruokkimaan pentuja maidolla ja pahaksi onnekseen kaikki pennut sairastuivat parvoon.

Vinttariviisikon kaikki pennut, Windy, Willa, Wilda, Wilmer ja Winter ovat reippaita ja iloisia pentuja, jotka vilistävät häkissään ympäriinsä ja häkki pursuaakin pitkäkoipista energiaa! Hännänheiluttajat innostuivat kovasti vierailijoista, eivätkä meinanneet pysyä hetkeäkään paikallaan. Winter on reipas ja touhukas nuori koira ja se innostuu helposti vaikka mistä. Winter vaikuttaa tulevan hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja rakastaa kovasti myös ihmisiä.

Näiden suipponokkien rotuperimästä löytyy vinttikoiraa ja viisikon jäsenen adoptiota harkitessa olisikin hyvä tutustua ensin vinttikoirien luonteeseen ja käyttäytymiseen, josta voi saada hieman viitettä siitä, mitä odotettavissa on. Saalisvietin vuoksi Winteriä ei luovuteta kissakotiin.

Vinttariviisikko tulee aikuisena kasvamaan arviolta noin 55-65 cm korkeiksi.

 

Päivitykset
10.12.2018
Vinttariviisikon viimeinenkin jäsen on tänään varattu omaan kotiinsa.

30.10.2018
Winter hurmasi Kulkurien aktiivit taas syyskuun reissulla. Sisarusten päästyä jo kotiin, asuu suipponokka kahden muun koiran kanssa ja se tulee niiden kanssa oikein hyvin toimeen. Tutuista ihmisistä Winter innostuu selvästi eniten, mutta myös vieraiden ihmisten huomio kelpaa mainiosti ja innokas poika saakin muutaman ilohepulin. Winter haluaa selvästi olla kaikessa mukana ja häkkikaverit meinaavatkin jäädä vähemmälle huomiolle, kun linssilude-Winter haluaisi varastaa kaiken kamera-ajan. Winter on energinen nuori koira, joka tulee tarvitsemaan kotona paljon tekemistä, mutta nauttii varmasti myös rauhallisemmista rapsutushetkistä sohvannurkassa.

30.8.2018
Lisätty tuore video suipponokista.

21.7.2018
Winter aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

 

____________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Winter tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Winter saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Winter on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa